Översikt

Flodkryssning på Rhen & Mosel

Låt er inspireras och förföras av Rhendalens vackra vyer, viner, riddarborgar och Moseldalens hänförande romantik längs flodlandskapet.  Koppla av på soldäck och njut av färden. På dagliga utflykter kan du utforska allt det som bjuds längs två av Europas allra vackraste floddalar.

MOSEL. Rhens längsta biflod, kallad moder Mosel, sträcker sig ca 55 mil från källan i Frankrike, via Luxemburg, in i kultur- och odlingslandskapet Rheinland-Pfalz. Mosel delas in i tre regioner och vår kryssning går främst på de slingrigaste delarna, kallade mellersta och nedre.

RHEN. Vid sidan av Donau räknas Rhen som Tysklands viktigaste farled. Fader Rhen, som floden kallas i folkmun, rinner upp i de schweiziska alperna. På sin väg till mynningen i Nordsjön har den avverkat 1 230 km och sex länder. Rhen har genom sitt strategiska läge haft stor betydelse för handeln i områdena som gränsar mot floden. Därav har den ena borgen och slottet efter den andra etablerats på de rika flodbankarna.


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Boka din resa

2021-09-25 2021-10-02 18 790 kr SAS Stockholm Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Frankfurt

  Ankomst till Frankfurts flygplats. Buss till Koblenz och ombordstigning på fartyget M/S Leonora. Välkomstdrink och middag.

 • Dag 2. Koblenz – Zell – Traben Trarbach

  Mosel slingrar sig fram genom väldoftande vindalar. Resans första strandhugg är korsvirkesstaden Zell, känt för vinet "Schwarze Katz". Efter lunch ombord gör vi en bussutflykt till Machern, ett tidigare benediktinerkloster från år 1084. Under dagen besöks även en vingård för provsmakning av de utsökta viner som odlas i moseldalen. Därefter fortsätter resan mot tvillingstaden Traben Trarbach.

 • Dag 3. Traben Trarbach – Mehring/Trier

  Fartyget sätter kurs mot Mehring, beläget nära den franska gränsen. I flera av byns källarvalv erbjuds provsmakning av Rieslingviner från de närliggande gårdarna. Vi besöker Tysklands äldsta stad Trier, grundad av kejsare Augustus år 16 f.Kr. Här finns flera berömda monument, varav hela nio stycken återfinns på Unescos världsarvslista. Mest känt är Porta Nigra, Svarta porten. Från utkiksplatsen på Petrusberget, erbjuds en fantastisk utsikt över det böljande landskapet.

 • Dag 4. Mehring – Bernkastel Kues

  På förmiddagen väntar en härlig seglats, då fartyget fortsätter nedströms till vinstaden Bernkastel Kues, belägen på bägge sidor om Mosel. Nedanför den imponerande ruinen av riddarborgen Landshut, inbjuder staden till en promenad genom sina unika kvarter av medeltida korsvirkeshus varav det äldsta "Spitzhäuschen" är från år 1416. Moseldalen har sedan romartiden varit ett av Tysklands främsta vindistrikt. Överallt längs floden odlas vindruvor för framställning av främst vita, fruktiga Rieslingviner. Druv¬stockarna odlas på skifferjord, som magasinerar solvärmen året om för att återge värme åt stockarna under den korta tiden mellan ¬blomning och skörd. Detta ger vinet dess karaktäristiska friskhet med smak av citrus, aprikos och äpple.

 • Dag 5. Bernkastel Kues – Cochem

  Tidigt på morgonen kryssar vi vidare mot Cochem som anlöps efter att fartyget har passerat fyra slussar. Den pittoreska stadenlockar många besökare med sina smala
  gränder, medeltida torg, nogsamt restaurerade kors­virkeshus med traditionella skiffertak och
  inte minst den praktfulla borgen Cochem Reichsburg, som från sin höjd tronar över ­staden. Intresserade har möjlighet att promenera cirka 20 minuter upp till borgen, som är ett av Moseldalens allra vackraste slott.

   

 • Dag 6. Cochem – Rüdesheim

  Kryssningsfartyget följer den bördiga Moseldalens flodbågar och seglar via Deutsches Eck, flodens smalaste del, in på Rhen. Njut av de romantiska vyerna kring den mytomspunna Loreleiklippan innan ankomst till Rhenvinernas gemytliga huvudstad Rüdesheim. Flanera längs den livliga gågatan Drosselgasse och passa på att prova det berömda ”Rüdesheimer kaffee”, en kaffedrink med brandy (Weinbrand) toppad med vispgrädde. Vi tar oss med linbana upp till minnesmonumentet Germania och utsikts-platsen på Niederwald Denkmal. Dagen avslutas med en vinprovning.

 • Dag 7. Rüdesheim–Koblenz

  Från Rüdesheim återvänder vi till en av Tysklands äldsta och vackraste städer, Koblenz. Kyssningen går utmed ett idylliskt naturskönt avsnitt av floden Rhen, skyddat av Unesco som världsarv.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost ombord. Utcheckning och hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 25/9
Pris Från 18 790 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck, 4 500 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 1 900 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 2 500 kr

I priset ingår
 • Flyg till Frankfurt t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Vinprovning
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 49 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Tillägg
Dryckespaket 1 900 kr
Dryckespaket 2 1500 kr

 

Information om avresor

OBS! Ändrat vattenstånd i Rhen eller Mosel kan komma att innebära ändrad resrutt.

Resplan

Dag 1. Flyg till Frankfurt
Dag 2. Koblenz – Zell – Traben Trarbach
Dag 3. Traben Trarbach – Mehring/Trier
Dag 4. Mehring – Bernkastel Kues
Dag 5. Bernkastel Kues – Cochem
Dag 6. Cochem – Rüdesheim
Dag 7. Rüdesheim – Koblenz
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finns i hytten. Internet finns i receptionen.

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora