Översikt

Flodkryssning Blommande Holland

Möt våren under en vacker kryssning i Nederländerna. Under kryssningen får vi uppleva den prunkande Keukenhofparken, kombinerat med utvalda smultronställen, och den främsta holländska konsten på Kröller-Müller Museum. Och vi njuter av bekväma hytter, god mat och utmärkt service ombord på fyrstjärniga MS Leonora.

Boka din resa

2021-04-17 2021-04-22 13 995 kr KLM Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam

  Efter ankomst till Amsterdams flygplats inleder vi vår resa med buss mot Hortus Botanicus som är en av världens äldsta botaniska trädgårdar. Här finns över 4000 olika växtarter i trädgården och växthusen. Hortus Botanicus ligger inne i centrala Amsterdam, men bakom de 300 år gamla grindarna öppnar sig en ny värld. Vi fortsätter sen vår resa mot Zaandam, strax norr om Amsterdam där vårt komfortabla fartyg ligger vid kaj. Efter att vi installerat oss ombord, hälsar kryssningschefen oss välkomna med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning före middagen.

 • Dag 2. Zaandam–Wijk bij Duurstede

  Dagen inleds med att vi besöker Afsluitdijk, den mäktiga och breda vall som skiljer Nordsjön från insjön IJsselmeer. Vi fortsätter vår utflykt med att besöka det pittoreska friluftsmuseet

  Zaanse Schans, med sina typiska väderkvarnar och historiska byggnader. Här får besökaren en bild av hur Nederländerna såg ut för fyra hundra år sedan. Längs små idylliska holländska vägar återvänder vi med bussen till Wijk bij Duurstede, där vårt komfortabla fartyg ligger vid kaj.

 • Dag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem

  Wijk bij Duurstede har ett förflutet från vikingatiden. Idag är Wijk bij Duurstede en livlig liten stad, vars historiska centrum med konstgallerier och butiker lockar besökare från hela världen. I staden Aalsmeer besöker vi världens största blomsterauktion. Här säljs årligen mer än 3,5 miljarder snittblommor och krukväxter. Dagen fortsätter i blommornas tecken, då vi besöker den praktfulla, världsberömda blomsterparken Keukenhof, belägen utanför staden Lisse. I april är parken som vackrast! Namnet betyder köksträdgård och detta är en av de mest strålande blomsterträdgårdarna i världen, anlagd 1949 och omfattar drygt sju miljoner lökväxter. Dagens lunch består av medhavd picknick. Under eftermiddagen återkommer vi till fartyget för kaffe. Middag ombord och avsegling mot Arnhem under kvällen.

 • Dag 4. Arnhem–Nijmegen

  Dagens höjdpunkt är besöket i Hoge Veluwe, Nederländernas största naturreservat, som är hemvist för tusentals sällsynta växter. Inom parken ligger Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra ”Kaféterrass på natten”, vilket gör samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela sin samling till den nederländska staten. På kvällen dukas det upp till cocktail och galamiddag.

 • Dag 5. Nijmegen–Amsterdam

  Tidigt på morgonen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit fartyget ankommer vid lunchtid. Hela dagen ägnas åt denna pittoreska storstad som bjuder på småstadsatmosfär, kanaler, promenadvägar, folkliv och kultur. Amsterdam får upplevas under såväl en kanaltur som en guidad promenad bland stadens smultronställen. Om du vill, kan du följa med vår färdledare på en promenad till Begijnhof, ett kloster i centrala Amsterdam. Beguiner var en del av en andlig rörelse från 1300-talet som i frivillig fattigdom vårdade fattiga och sjuka. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden.

 • Dag 6. Amsterdam

  Efter frukost lämnar vi fartyget och påbörjar vår hemresa med flyg.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 17/4
Pris Från 13 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides enkelhytt på huvuddäck, 3 400 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt, mellandäck, 1 300 kr
Utsides 2-bäddshytt, övre däck, 1 900 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 35 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket 1 550 kr
Dryckespaket 2 950 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Dag 2. Wijk bij Duurstede
Dag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem
Dag 4. Arnhem–Nijmegen
Dag 5. Nijmegen–Amsterdam
Dag 6. Amsterdam


Resesätt KLM
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora