Översikt

Flodkryssning från S:t Petersburg till Moskva

En klassisk flodkryssning i kontrasternas väldiga rike Ryssland, utmed vackra vattenvägar mellan landets två viktigaste metropoler S:t Petersburg och Moskva. Du får uppleva möten med landets mångtusenåriga historia och den gästfria landsbygden. De många magnifika strandhuggen bjuder på folklore, smyckade katedraler och Gyllene Ringens tusenåriga sagostäder.

Boka din resa

2021-09-18 2021-09-28 19 995 kr Finnair Stockholm 5+ Boka resa
2021-09-18 2021-09-28 19 995 kr Finnair Köpenhamn 2 Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till S:t Petersburg

  Vår färdledare möter för transfer till vårt fartyg. Incheckning och middag ombord. 

 • Dag 2. S:t Petersburg

  Peter den Stores stad är en av världens vackraste och liknas ofta vid Venedig, med sin sagolika arkitektur, uppbyggd på fyrtiotvå öar i Nevaflodens delta. Palatsen och stadens alla broar ståtar i full glans längs kanalerna. Vi inleder med en bussrundtur på huvudgatan Nevskij Prospekt och ser Isakskatedralen, Amiralitetet, kryssaren Aurora samt Peter Paul-fästningen. Vidare besöks det majestätiska Vinterpalatset och Eremitaget med mer än tre miljoner utställningsföremål.

 • Dag 3. S:t Petersburg

  Dagen ger tid för egna strövtåg. Som tillval erbjuds en tur till staden Pusjkin med besök vid det ståtliga Katarinapalatset. 

 • Dag 4. Ladoga och Mandrogi

  Avsegling mot Ladoga, Europas största insjö, för att uppleva landsbygdens gästfrihet. Strandhugg vid staden Mandrogi, känd för sina konsthantverkare. Dagen erbjuder lättsam avkoppling och barbeque-lunch, om vädret tillåter.

 • Dag 5. Onega och Kizhi

  Kryssningen fortsätter in i ryska Karelen, över Onegasjön som har fler än 1 300 större och mindre öar. Vi besöker den mest intressanta, Kizhi, där vi gör en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna nationalparken. En av kryssningens höjdpunkter är besöket vid Kristi förklaringskyrka. Helt byggd i trä och utan en enda spik, imponerar kyrkan med sina 22 lökkupoler.

 • Dag 6. Goritsi

  Byn Goritsi är en lantlig rysk idyll där jordbruket fortfarande sköts för hand. När man strosar runt i den lilla byn och möter lokalbefolkningen, kan man känna hur tiden stått still sedan århundraden.

 • Dag 7. Jaroslavl, Gyllene Ringen

  Tusenåriga handelsstaden Jaroslavl är en av de välkända Volgastäderna i den så kallade Gyllene Ringen, historiska städer i ett område norr om Moskva. Denna tidigare vikingastad är belägen vid floderna Volga och Kotorosl. Under vår guidade bussrundtur ser vi de världsarvsskyddade kvarteren. Även Jaroslavls kloster och den vita Eliaskyrkan besöks. Middag ombord med ryska specialiteter.

 • Dag 8. Uglich

  Inseglingen till Uglich, en av Rysslands äldsta och vackraste städer, är hänförande med stadens alla kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Under en guidad stadsvandring berättas om Dimitri Blodskyrka och hur Ivan den förskräckliges son Dimitri mötte sitt öde i slutet av 1500-talet. Till fots besöks de forna tsarernas Kremlområde i Uglich. På kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag.

 • Dag 9. Moskva sightseeing

  På Volgakanalen närmar sig fartyget huvudstaden och vi lägger till i utkanten av centrum. Dagens panoramatur med buss inkluderar självklart Röda torget med Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Bolsjojteatern och Kreml. Vi avslutar turen med att insupa vyerna från Vorobyovy-höjden.

 • Dag 10. Moskva med Kreml

  Rysslands huvudstad Moskva grundades år 1147 vid flodens strandbank och är landets politiska näste. Förmiddagen ägnas åt ryska maktens muromgärdade centrum Kreml, Moskvas hjärta, där tsarer, Sovjets ledare och presidenter haft sina högkvarter. Inom Kremls murar ryms såväl kyrkor som palats och museer. Som tillval kan du, som förbokat besöket i Livrustkammaren, se de fantastiska skatterna från tsartiden. Använd eftermiddagen till att utforska stadens smyckade tunnelbana eller shoppa utmed affärsgatorna Arbat och Tverskaya.

 • Dag 11. Hemresa

  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 18/9
Pris Från 19 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk huvuddäck 9 400 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt övre däck 1 200 kr

I priset ingår
 • Flyg till S:t Petersburg och från Moskva
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 11 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 70 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Obligatorisk visumkostnad tillkommer ca 750 kr (aug. 2020)

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Tillägg
Pusjkin och Katarinapalatset 850 kr
Livrustkammaren i Moskva 650 kr
Visum och serviceavgift 750 kr 750 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till S:t Petersburg
Dag 2. S:t Petersburg
Dag 3. S:t Petersburg
Dag 4. Sjön Ladoga och Mandrogi
Dag 5. Onega och Kizhi
Dag 6. Goritsi
Dag 7. Jaroslavl, Gyllene Ringen
Dag 8. Uglich
Dag 9. Moskva sightseeing
Dag 10. Moskva med Kreml
Dag 11. Hemresa

Resesätt Finnair
Valuta

Betalning av drycker ombord sker i Rubel, Visakort eller Mastercard i slutet av kryssningen.Betalar du med kort behöver du även ha en PIN-kod. All övrig service betalas kontant.

Visum

Visumkostnad tillkommer ca 750 kr (sept. 2019)

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Surikov ***+

  Byggd 1975. Renoverad 2013/2014. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 140 passagerare. Alla hytter har två separata sängar (sviterna har dubbelsäng) dusch/wc, luftkonditionering, tv, radio och hårtork. Ombord finns bar, restaurang, souvenirbutik och soldäck. Trådlöst internet på delar av fartyget. Säkerhetsfack i receptionen. Tvättservice finns. Läkare finns ombord.   Visa fartygets däckplanskiss»