Översikt

Flodkryssning till Alsace

Amsterdams kanaler och småskaliga charm lockar årligen många besökare, och Tysklands vackra floddalar är en attraktion i sig. På denna kryssning genom tre länder upplever vi en spännande blandning av landsbygd och stad, av gammalt och nytt. Resans slutmål är den franska staden Strasbourg i Alsace, en region som framförallt är känd för sina högklassiga vita viner.

Boka din resa

2021-04-27 2021-05-04 18 995 kr KLM Stockholm 5+ Boka resa
2021-04-27 2021-05-04 18 995 kr KLM Köpenhamn 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam

  Vid ankomsten till Amsterdams flygplats väntar buss för transfer till vårt fartyg M/S Leonora. Efter det att vi installerat oss i våra bekväma hytter, väntar kryssningens första middag ombord. Fartyget ligger i hamn över natten. 

 • Dag 2. Amsterdam – Köln

  Redan efter frukost ger vi oss ut på en kryssning längs Amsterdams kanaler för att från vattnet uppleva den charmiga stadens eleganta arkitektur, vackra torg och måleriska hus.
  Efter lunch påbörjar vi kryssningen längs Rhen, söderut mot Köln. Redan under romartiden utgjorde Rhen en av Europas längsta och mest betydelsefulla floder, med sin strategiska sträckning från Bodensjön ut till Nordsjön. Före middagen presenteras sig fartygets besättning och vi bjuds på en välkomstdrink. 

 • Dag 3. Köln – Rüdesheim

  Under eftermiddagen ankommer vi till Köln. Denna historiska stad breder ut sig på båda sidor av floden. Vi gör en gemensam promenad i staden, som varit en viktig knutpunkt allt sedan antiken, då Köln även fick sitt namn. Under medeltiden var Köln en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Under andra världskrigets bombningar förstördes stadens gamla kvarter, men mycket har nogsamt återuppbyggts, däribland delar av stadens antika mur. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner.

 • Dag 4. Rüdesheim

  Under förmiddagens kryssning njuter vi av de romantiska vyerna kring den mytomspunna Loreleiklippan innan vi ankommer till Rhenvinernas gemytliga huvudstad Rüdesheim. Vi tar oss med buss och linbana upp till minnesmonumentet Germania och utsiktsplatsen på Niederwald Denkmal. Därefter tar vi en promenad längs den livliga gågatan Drosselgasse. Passa på att prova det berömda "Rüdesheimer kaffee", en kaffedrink med brandy (Weinbrand) toppad med vispgrädde. Middag ombord. Fartyget ligger vi kaj över natten, så det finns möjlighet göra ett nytt besök i Rüdesheim även under kvällen.

 • Dag 5. Rüdesheim – Mannheim med Heidelberg

  Tidigt på morgonen avseglar vi mot Mannheim, dit vi ankommer vid lunchtid. Mannheim är en viktig universitetsstad, vilket sätter sin prägel på gatulivet. Staden är känd för sina många grönområden samt sitt imponerande barockslott med anor från 1700-talet. Mannheim ligger vid floden Neckars utflöde i Rhen och i de vackra floddalarna produceras några av landets bästa viner. Söder om Mannheim ligger Heidelberg, ansedd som Tysklands mest romantiska stad. Definitivt är Heidelberg en av Tysklands vackraste städer med sevärdheter som berget Königstuhl, den imponerande gamla bron Alte Brücke och en gammal innerstad med charmiga villor och vackra palats. Heidelberg är dessutom vår svenska drottning Silvias födelsestad. 

 • Dag 6. Mannheim – Strasbourg

  Efter Nederländerna och Tyskland ankommer vi nu till kryssningens tredje land, Frankrike. Strasbourg är en gammal stad med anor från romartiden. Staden har omväxlande varit under såväl franskt som tyskt herradöme, men är nu snarare en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed för freden i Europa. Strasbourg kallas ofta för
  Europas huvudstad och här finns flera av EU:s institutioner, som Europaparlamentet där
  ledamöterna samlas fyra dagar i månaden för att debattera. Med buss gör vi ett besök i
  "Petite France" – stadens centrala och historiska centrum med kanaler och välbevarade korsvirkeshus. 

 • Dag 7. Strasbourg och Route du vin

  En av resans höjdpunkter är Route du vin, där vi reser genom den franska landsbygden, genom pittoreska byar och gröna vinfält. Eftersom vi befinner oss i Alsace, gör vi självklart ett besök på en vingård där vi får prova några av de berömda Alsacevinerna. Åter till fartyget för lunch ombord. Därefter är dagen fri för egna strövtåg i den vackra staden Strasbourg.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna fartyget. Transfer till flygplatsen för flyg hem. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 27/4
Pris Från 18 995 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck, 4 700 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 1 500 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 2 400 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam och hem från Strasbourg
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Vinprovning på Vinhuset Allendorf
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 50 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer. Vår färdledare informerar dig gällande rutinerna kring serviceavgiften.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Dryckespaket 1 900 kr
Dryckespaket 2 1400 kr
Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finns i hytten. Internet finns i receptionen. 

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»