Översikt

Comosjön - sköna dagar i stil

Blåskimrande alpsjöar bland branta bergssidor, färgstarka små städer i gammal stil och sagolika palatsvillor med blommande trädgårdar. Följ med för sköna dagar i stil vid magnifika Comosjön med kunniga Ki Månsson.

Como är den djupaste av Italiens kända sjöar, begåvad med ett milt och varierat klimat. Kanske är vi i det vackraste av Italiens vackra regioner när vi njuter av färger och former i sjölandskapet. Här frodas trädgårdar som håller palmer och tropiska växter sida vid sida med japanska lönnar, kamelior, azaleor och de anrika palatsvillorna längs sjöns kanter är berömda för sin arkitektoniska skönhet.
Denna färgstarka del av Italien bjuder in till små städer med trånga gränder och kullerstensgator. En bildskön tavla som ramas in av konsthistoria, siden och blomster på en resa genom en romantiskt skön landsbygd. Längs de djupblå sjökanterna ligger historiska villor, kyrkor och flanörstråk på rad i en verklig air av La Belle Époque, som underhöll inte bara brittisk aristokrati utan även personligheter som kejsar Napoleon och författaren Charles Dickens.

I slutet av juni är sjölandskapen behagligt varma med svalkande sjöbris. Landskapen blommar för fullt med allsköns växter som trivs i detta mikroklimat. Vår bas är i den historiska staden Como, belägen i den södra delen av sjön med samma namn. Vackra kyrkor och palats skyddas av den imponerande och välbevarade stadsmuren som omger den interna delen av staden. Stadens rustika murar har sett många artister och konstnärer sedan tusentals år. Redan under Antiken sökte man sig till sjöarna, både Vergilius och Plinius d.y. tillbringade perioder vid Comosjön. Längre fram i tideräkningen så kunde man träffa på både Rossini, Liszt och Wagner samt många kända italienska författare och konstnärer som fann inspiration för sina verk.

På 1700-talet föddes batteriets fader, Alessandro Volta, i staden och naturligtvis står han staty på ett av huvudtorgen. Vi utforskar staden, konstvillor och magnifika trädgårdar som bedårat besökaren sedan urminnes tider i stil vid Comosjön. Alltsedan de dagar då man till sist lyckades lista ut hemligheten bakom den kinesiska kejserliga sidentillverkningen, så har exklusivt siden tillverkats i Como. Ett besök på sidenmuséet ger oss inte bara inblick i en mödosam process och imponerande hantverk utan även en inblick i betydelsen av regionens välbärgade köpmän som handlade i bomull och siden och som under sina inköpsrundor i Mellanöstern blev inspirerade av och smått förälskade i Österns oemotståndliga charm och Bagdads magnifika arkitektur.
Det är ett nöje att flanera i de smala gränderna med butiker, barer och restauranger samt längs sjöpromenaden med hamnen där både linjebåtar och privata båtar lägger till.
Här bor vi bekvämt på fyrstjärniga hotell Metropole Suisse och njuter av gemensamma måltider i sann italiensk stil. Det blir innehållsrika dagar för alla smaker och den goda maten kommer också att bli en viktig ingrediens.
Vår kända och uppskattade ciceron är kunniga Ki Månsson Gallone, som bott i landet sedan 70-talet.

 

Boka din resa

2021-06-30 2021-07-04 21 990 kr Austrian Airlines Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1 Sverige - Milano - Como

  Vid ankomst via Wien/Tyskland kommer vi strax att resa ut genom ett underskönt landskap.
  Vi gör ett kort stopp för något litet att äta på egen hand vid en passande barservering innan vi ankommer Como för att installera oss på centralt belägna fyrstjärniga hotel Metropole Suisse.
  Sen eftermiddag gör vi en guidad promenad i centrum samt äter en gemensam middag på hotellet.

Resans höjdpunkter

 • Boendet i den historiska staden Como
 • De vackra villorna med konst, arkitektur och undersköna trädgårdar mot den djupblå Comosjön
 • Gemensamma måltider och turer i ett fantastiskt italienskt landskap

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 30/6
Pris Från 21 990 kr
Enkelrumstillägg 3490 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm – Milano via Wien
 • Flygavgifter
 • Transporter enligt program
 • Entréer till privata museer och anläggningar samt visningar
 • Boende del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Fyra bufféfrukostar
 • Två luncher med vin/vatten
 • Tre middagar med vin/vatten
 • Svensktalande ciceron
 • Engelsktalande licensierade guider
 • Audiosystem under guidningar
 • Dricks till busschaufförer, hotell och restauranger i programmet
 • Hotellskatt
 • Skatt
Resplan

Dag 1. Ankomst till Milano och buss till Como. Incheckning och gemensam middag.
Dag 2. Besök på Villa Balbianello och Villa Carlotta. Gemensam middag.
Dag 3. Besök hos greve Jacopo på Villa Cicogna Mozzoni. Gremensam lunch.
Dag 4.  Stadsrundtur i Como med besök på sidenmuseum och Villa Olmo. Gemensam middag.
Dag 5. Besök på trädgården Poggio Castello. Gemensam lunch. Hemresa

Boende

Vi bor fyra nätter på historiska fyrstjärniga hotell Metropol Suisse, ägt av familjen Cassani sedan 1892 och beläget vid sjön och mitt i centrum. Härifrån har du gångavstånd till stadens sevärdheter. 

Resesätt Austrian Airlines