Översikt

Tågresa till Magiska Slovenien

Det lilla vänliga landet Slovenien är beläget i hjärtat av Europa, mellan Alperna och Medelhavet och med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Slovenien är enligt National Geographic det bästa landet för hållbar turism och en god förebild när det gäller skydd för miljö, natur- och kulturarv. År 2016 utsåg dessutom Europeiska Unionen Ljubljana till världens grönaste huvudstad. Vår bas är Ljubljana och därifrån gör vi utflykter till några av de vackraste platserna i detta magiska lilla land.

Slovenien är en ung nation med drygt två miljoner invånare på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap. Genom den mysiga och lummiga huvudstaden slingrar sig floden Ljubljanica, vilket ger Ljubljana en behaglig prägel. Under veckan får du se utvalda delar av landet, allt från ön i Sloveniens vackraste insjö till de mäktiga grottorna i Postojna. Men det blir även gott om tid att på egen hand utforska, och njuta av, den överraskande trivsamma lilla huvudstaden Ljubljana.

Boka din resa

2021-10-16 2021-10-25 18 995 kr Tåg Stockholm Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Avresa med tåg mot Hamburg

  Resan påbörjas i Sverige och med anslutande tåg ankommer vi till Köpenhamn för vidare färd mot Hamburg där vi övernattar. 

 • Dag 2. Tåg Hamburg – Slovenien

  Tidig morgon påbörjar vi vår spännande tågresa genom Tyskland. Ankomst till München för byte till den avslutande resan mot Slovenien. Ankomst till Villach i Österrike tidig kväll. Buss till Ljubljana i Slovenien. Incheckning och lättare måltid på hotellet.

 • Dag 3. Upptäck Ljubljana

  Under en guidad promenad utforskar vi Ljubljana och besöker några av Ljubljanas främsta sevärdheter: Slottet, Prešeren-torget, Tromostovje (tre broar), katedralen St. Nicholas, Biskopspalatset, rådhuset och Gamla torget. Eftermiddag och kväll är fri för egna strövtåg i den bilfria innerstaden. 

 • Dag 4. Ledig dag i Ljubljana

  En ledig dag i denna lilla behändiga storstad, där allt finns inom gångavstånd.

 • Dag 5. De Julianska alperna, Bled och Bohinj

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är sjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggd på en hög klippa ovanför sjön. Från toppen har vi en storslagen utsikt över sjön och alplandskapet. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrimsmålet i Slovenien. Vi fortsätter till Bohinj-dalen med den magnifika sjön Bohinj vars romantiska kyrka tillägnats Johannes Döparen. Från Triglav, Sloveniens högsta berg, är utsikten magnifik.

 • Dag 6. Kulinariskt och ekologiskt

  I Slovenien i allmänhet, och i Ljubljana i synnerhet, är man stolta över sin närodlade och ekologiska mat. Dagen är ledig, så passa på att botanisera i saluhallen och på marknads-torget. Eller slå dig ned vid någon av barerna längs flodens kajer med ett glas öl från något av stadens många mikrobryggerier.

 • Dag 7. Postojnagrottan och vin i Goriska Brda

  Efter frukost kör vi till Postojna för att besöka den världsberömda Postojnagrottan, ett 21 km långt underjordiskt rike av stalaktiter och stalagmiter, ett av de vackraste och mest karakteristiska karstfenomenen. Därefter fortsätter turen till ett av Sloveniens mest berömda vindistrikt, Goriska Brda, nära gränsen till Italien. Här besöker vi den lilla pittoreska byn Smartno, samt gör en promenad i en av vingårdarna.

 • Dag 8. Avslutande dag i Ljubljana

  Tid för avkoppling och egna strövtåg i den gröna, sköna huvudstaden. Ljubljana inbjuder verkligen till långa promenader längs gatorna och framförallt längs floden, där man finner mängder av kaféer, barer och restauranger.

 • Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Hamburg.

  Efter frukost tar vi tåget från Ljubljana via München för byte mot Hamburg, dit vi ankommer på kvällen.

 • Dag 10. Tåg till Köpenhamn och Sverige

  Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och Sverige. 

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 16/10
Pris Från 18 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan, endast på förfrågan: 4 500 kr
I priset ingår
 • Tågresor med platsbiljetter t/r
 • Transfer t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
 • Del i dubbelrum i Ljubljana, 7 nätter
 • Frukost varje morgon
 • Fyra middagar i Ljubljana (exkl dryck)
 • Alla i programmet angivna utflykter med entréavgifter
 • Turistskatter
 • Lokala auktoriserade guider; guidning genomförs på engelska
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1.Tåg mot Hamburg.
Dag 2. Vidare tågresa. Ankomst till Slovenien
Dag 3. Stadsrundtur i Ljubljana, ledig eftermiddag.
Dag 4. Fria dagar för egna tågutflykter
Dag 5. Utflykt till de Julianska alperna
Dag 6. Ledig dag i Ljubljana
Dag 7. Utflykt till Postojnagrottan och vin i Goriska Brda
Dag 8. Avslutande dag i Ljubljana
Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Hamburg
Dag 10. Tåg Hamburg – Köpenhamn - Sverige

Resesätt Tåg
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Boende

 • Hotel Park Urban & Green ***

  Hotel Park Urban & Green är ett uppskattat mellanklasshotell som renoverades 2017. Hotellet är beläget på tio minuters promenad in till centrala Ljubljana. Bekväma rum med bad eller dusch och wc, hårfön, luftkonditionering, minibar, telefon, satellit-tv och wi-fi. Hotellet har restaurang, bar och terrass.