Översikt

Madeira - Bridgeresa 15 dgr

Välkomna med på bridgeresa till den klassiska semesterön Madeira med ett behagligt klimat och vidunderliga vyer. Vi erbjuder ett komfortabelt boende på det högklassiga lägenhetshotellet Golden Residence, beläget på en höjd över havet.

Här finns alla bekvämligheter och man tar sig enkelt in till centrala Funchal. Under två veckor spelar vi tävlingsbridge under ledning av Björn och Tommy Andersson. Ledig tid kan du besöka saluhallen, flanera i Gamla stan eller beskåda blomsterprakten i någon av de många parkerna runt huvudstaden.

Grand Tours bridgeresor vänder sig till den vanlige bridgespelaren, som spelar bridge på klubben eller på hemmaplan i goda vänner sällskap, och våra resenärer är i åldern 50+.
Vi spelar tävlingsbridge, men inte om pengar. Syftet är att trivas tillsammans med bridgekorten. Som deltagare kan du bjuda enligt Modern Standard eller Nordisk Standard. Vi spelar oftast fem dagar under veckan med två avslutande partier per dag. Ett förmiddagspass med start vid 9-tiden och ett eftermiddagspass med start vid 16-tiden. Inget spel på utflyktsdag samt ankomst- och avresedag. Vill du göra något annat än att spela bridge en dag, så meddelar du bridgeledaren detta. Reser du ensam så finns det en partner till dig, vi kan dock inte garantera partnerns spelnivå.
Under resorna ordnar vi, utöver bridgen, annan trevlig samvaro som en utflykt eller en lunch tillsammans.
Möjligheterna till att ha trevligt tillsammans är många, när vi alla tycker om bridgespel.

Program

 • Resan till Madeira

  Vi flyger direkt från Stockholm och Göteborg till Cristiano Ronaldo flygplatsen i Funchal. Här möter vår vänliga värdinna med buss som tar dig direkt till vårt hotell Golden Residence, beläget på en klippa över havet strax väster om Funchal. Busstransfern tar ca 30 minuter.

 • Madeira

  Detta klassiska resmål kallas ofta för Atlantens pärla, ett grönskande paradis med ett subtropiskt klimat och hundratals trädgårdsparker. Vintertid sätter den exotiska blomsterprakten av orkidéer, magnolia, bougainvillea och kamelia färg och doft på den sköna ön. Vare sig du vill koppla av eller göra dagsäventyr ger Madeira alla möjligheter. Här kan du vandra längs levador/ bevattningskanaler i tropiskt gröna skogar och fascineras över de vidunderliga vyerna över spetsformade berg, inbjudande havsvikar och frodiga dalgångar. Lägg därtill utmärkta shoppingmöjligheter i huvudstaden Funchal samt många bra och prisvärda restauranger och barer. På Madeira kommer du inte drabbas av någon hemlängtan.

 • Bridgespel

  Bridgespelet leds av två av Sveriges mest meriterade tävlingsledare Björn och Tommy Andersson, båda med bakgrund som elittävlingsledare för Svenska Bridgeförbundet. Vi spelar i en avgränsad lokal på hotellet; partävlingar som barometer, 24 brickor varje kväll, utom en. Upplägget varierar med vanlig partävling, 1 två-dagars silvertävling, TOTO, individuella tävlingar och Gröna Hissen. Alltid två prislistor, en baserad på faktiskt resultat och en baserat på handikapp. Robbaturnering eller Lag cup ordnas bredvid ordinarie kvällsspel. För bridgearrangemanget står Eva Andersson tillsammans med Björn och Tommy Andersson.
  Spelavgift tillkommer med 800 kr för samtliga tävlingar enligt bridgeprogrammet. Avgiften betalas till tävlingsledaren. Mer om bridgeprogram, avgifter och priser på www.evasbridge.se

 • Funchal

  Funchal är regionshuvudstad på den autonoma ögruppen Madeira. Den aristokratiska staden med sin världsberömda hamn har vuxit fram likt en amfiteater på sluttningarna över havet. Även om staden på senare tid genomgått en modernisering, med nya butiker, barer och restauranger så har den ändå behållit sin tidlösa charm.
  Vi bor i Ajuda-området strax väster om Funchal. Ett lugnt lägenhets- och hotellområde, med ren och frisk luft samt en alldeles egen blomsterpark. Här finns nationalväxten drakblodsträd "Dragoeiro" och en bananplantage som är i bruk. Bänkar och boulebanor för förströelse. Forum shoppingcenter ligger en kort promenad från vårt hotell. Här finns all slags affärer, inklusive matvarubutiker.

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Göteborg, Stockholm
Pris Från 13 495 kr
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk, 2 650 kr
I priset ingår

– Direktflyg till Funchal t/r
– Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
– Måltid ombord t/r
– Bagagekostnad t/r
– Transfer till hotellet t/r
– Del i tvårumslägenhet
– Frukostpension
– Välkomstmöte och kort orienteringstur till fots i närområdet
– Städning sex dagar/vecka (ej söndagar)
– Grand Tours värdinna
– Tävlingsledarnas tjänster

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Resesätt .
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, medeltemperaturen ligger på 18-22 grader under vintern.

Visum

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Madeira, Golden Residence hotel ****

  Modernt och komplett hotell, vackert beläget på en klippa över havet. Den välskötta anläggningen har genom åren fått många utmärkelser och utgörs av tre byggnader. Invid poolområdet kan man slå sig ned på en stol och njuta solens nedgång över Atlanten. Ta gärna en promenad på det trevliga gångstråket längs vattnet. Direkt utanför hotellreceptionen går lokalbussar in till Funchal. I restaurangen serveras frukost och middag – middag med olika teman. Måltider mot tillägg. Inom anläggningen finns ett trevligt poolområde samt en bar. Spa, bastu och hamam. Mot avgift. Gratis fitnesscenter. Gratis wi-fi inom hela hotellet.

  LÄGENHETERNA. Sviter, ca 50 kvm, bestående av vardagsrum med minikök utrustat med vattenkokare samt kylskåp och matplats. Separat sovrum med dubbelsäng. Badrum med wc/dusch och hårtork. Satellit-tv och telefon. SOS-alarm i alla lägenheter. Luftkonditionering, varm/kall. Möblerad balkong med utsikt mot gården eller havet.