Översikt

Spela bridge på Öland

Följ med Grand Tours och njut av behagliga sensommardagar på Öland! Vi spelar bridge, äter goda middagar och har det trevligt tillsammans i småstaden Borgholm. Vi bor på välkända Strand Hotell med ett vackert läge direkt vid båthamnen, tio minuter från centrum och med fina promenadstråk runt hörnet.

Grand Tours bridgeresor vänder sig till dig som spelar bridge på klubben eller på hemmaplan i goda vänner sällskap, och våra resenärer är i åldern 50+. Vi spelar tävlingsbridge och spelar för att det är roligt, vi har inga spel om pengar. Syftet är att trivas tillsammans med bridgekorten. Som deltagare kan du bjuda enligt Modern Standard eller Nordisk Standard. Reser du ensam så finns det en partner till dig, vi kan dock inte garantera partnerns spelnivå. Möjligheterna till att ha trevligt tillsammans är många, när vi alla tycker om bridgespel.

Boka din resa

2021-08-22 2021-08-26 5 995 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Vår resa till Öland

  Vår bridgeledare Elisabeth Stanley möter dig redan vid Cityterminalen och gemensamt reser vi med buss från Stockholm direkt till Öland. Efter att ha passerat över Göta kanal i Söderköping, gör vi ett uppehåll i Ringarum med möjlighet att sträcka på benen, ta en kopp kaffe eller lunch på egen hand. Resan går vidare mot Kalmar och via den sex kilometer långa Ölandsbron och når vi under eftermiddagen Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap. Sommartid är Öland ett av Sveriges mest populära semestermål och just augusti är den kanske vackraste månaden att besöka ön.
  Vi installerar oss på hotellet och får litet egen tid för vila innan vi äter middag. Restid cirka 6,5 timmar.

 • Dag 2. Småstadsidyllen Borgholm

  Vi bor i småstaden Borgholm, belägen vid Kalmarsund. Stadens mittpunkt är det stora torget och bebyggelsen i de äldre delarna domineras av vackra trähus och villor. Över staden tronar ruinen av Borgholms slott, ett barockpalats som brann för drygt tvåhundra år sedan. Granne med Borgholms slott ligger det kungliga sommarslottet Solliden, byggt i början av 1900-talet av drottning Victoria efter italiensk modell.

  Vi spelar bridge under tre dagar med två avslutande partier per dag. Ett förmiddagspass med start efter frukost och ett eftermiddagspass. Varje dag tar vi ett par timmars paus mitt på dagen, för lunch på egen hand, kanske en kort siesta eller en kort promenad längs havet. Efter dagens spel äter vi gemensamt middag på hotellet. 

 • Dag 3. Prinsessan Estelles promenad

  Efter en god frukost väntar fortsatt spel under för- och eftermiddagen. Under dagens lunchpaus föreslår vi att du tar en tur längs Prinsessan Estelles promenad i naturreservatet Borga Hage. Promenadvägen går från hotellet till kungafamiljens sommarslott Solliden.
  Efter dagens spännande partier återsamlas vi i restaurangen för kvällens middag.

 • Dag 4. Avslutning

  Vi återvänder till vår reserverade bridgelokal för fler trivsamma partier. Efter paus för lunch, och kanske en promenad in till stora torget, återstår en avslutande eftermiddag med bridgekorten. Det blir tid för en stunds avkoppling innan vi sätter oss till bords för kvällens middag i hotellets restaurang.

 • Dag 5. Vi reser hemåt

  Efter tidig frukost och utcheckning från hotellet, påbörjar vi resan mot Ölandsbron och fortsatt resa norrut. Vi når Stockholm redan under eftermiddagen.

 • Vår bridgeledare Elisabeth Stanley,

  Elisabeth Stanley, en mycket rutinerad bridgespelare och van kursledare.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 22/8
Pris Från 5 995 kr
Enkelrumstillägg 1 600 kr
I priset ingår
 • Turistbuss från Sockholm till Öland t/r
 • Del i dubbelrum på Strand Hotell Borgholm 4 nätter inkl. frukost
 • Halvpension på Öland
 • Bridgespel på hotellet under tre dagar
 • Grand Tours bridgevärd Elisabeth Stanley

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resesätt Buss
Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att informera och förhindra smittspridning. En förutsättning att följa med på resorna är att du är frisk och helt symtomfri. Våra bussar har 50 platser och vi begränsar antal resenärer till 28. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit. Våra guidningar genomförs utomhus och i stora byggnader med mindre än 50 personer. Under visningar och de guidade promenader utomhus ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Boende

 • Strand Hotell Borgholm

  Strand Hotell är beläget direkt vid Borgholms gästhamn, på promenadavstånd till centrum, Borgholms slottsruin och naturreservatet Borga Hage. Inomhuspool, restaurang, bar och sällskapsutrymmen. Hotellet är av bra mellanklass med moderna dubberum, dusch/wc, hårfön, kostnadsfri wi-fi, värdeskåp och tv. Hela hotellet är rökfritt.