Översikt

På vår festliga musikaliska kryssning besöker vi sju länder och fem huvudstäder – Bukarest, Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. Vi färdas genom den gigantiska Järnporten, välkomnas med musikkår och lokala drycker i bulgariska staden Vidin och kroatiska Vukovar. Med oss ombord har vi vår professionella musikaliska ensemble som bjuder på klassiska favoritstycken, flera med anknytning till regionen.

Gruppen leds av prisbelönta violinisten Rimma Gotskosik och utgörs av makalösa sopranen Paulina Pfeiffer, ackompanjerade av pianisten Lotta Hasselquist och kompositören Stefan Nilsson.

Vår resa till Donau går med reguljärt flyg till kontrastrika Bukarest. Där gör vi en guidad stadsrundtur innan vi välkomnas ombord på M/S Der Kleine Prinz. Välkomstdrink och underhållning med vår musikensemble.

Favorit i repris! Efter årets succéresa i maj, med fullt fartyg och oändliga lovord gör vi på begäran en repris hösten 2017. Ta chansen att uppleva och bekanta dig med fem av Europas vackraste huvudstäder: Bukarest, Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. I resan ingår flera guidade rundturer i dessa vackra metropoler och allsköns festligheter med folkloreföreställningar, en familjär lantlunch med lokala delikatesser i Serbien, besök i en Ungersk hantverksby och mycket mer. Vår musikaliska ensemble underhåller med klassiska favoriter ombord på vårt fartyg.

Boka din resa

2017-10-12 2017-10-22 23 295 kr Austrian Airlines 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Bukarest

  Stadsrundturen i "Lilla Paris" tar oss till stadens sevärdheter, såsom parlamentshuset, efter Pentagon världens största byggnad. M/S Der Kleine Prinz ligger förtöjd i Donaustaden Turnu Magurele. Välkomstdrink och underhållning med vår musikensemble.

 • Dag 2. Vidin

  Rimma Gotskosik, violinist med världens scener som arbetsplats. Rimma har spelat i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonin och har varit konsertmästare vid Oscarsteatern i Stockholm. 

  Under kryssningen uppför Donau, ges tillfälle att bekanta dig med fartyget. Kapten och besättning presenteras. På eftermiddagen lägger vi till i den lilla bulgariska staden Vidin. Vid Bulgariens mest välkända medeltidsfort Baba Vida bjuds vi en trevlig folkloreshow och lokala drycker.

 • Dag 3. Seglats genom Järnporten

  Vi stävar mot Serbien och provar några av fartygets bästa viner. Medan vi slussar in i den spektakulära, mer än 100 km långa Järnporten bjuder vår musikensemble på ett musikaliskt potpurri. Samtidigt fascineras vi av de branta bergssidorna och den smala flodpassage som Donaus mest storslagna platser visar upp.

 • Dag 4. Belgrad

  Tidig ankomst till Belgrad, en av Europas äldsta huvudstäder, belägen vid floden Savas utlopp i Donau. En sightseeingtur tar oss till den äldre stadsdelen med fortet Kalemegdan och den ortodoxa katedralen. Efter tid för egna strövtåg åker vi buss till den lilla byn Jarak för en festlig lantlunch, med musikaliskt ackompanjemang. Middag ombord. På kvällen väntar mannekänguppvisning ombord, då de vackra lokalt stickade Sirogojnotröjorna visas upp.

 • Dag 5. Novi Sad

  Sopranen Paulina Pfeiffer är utbildad på Operahögskolan i Stockholm. Hon har haft flera prestigefulla rollprestationer, som Mimi i La Bohème på Kungliga Operan, i Carmen på Folkoperan i Stockholm och inte minst som solist vid Nobelprisutdelningen 2011. 

  Ankomst till universitetsstaden Novi Sad. Vi gör en utflykt till Fruska Goraberget och Krushedolklostret, känt för sina fresker. Vi gör även en vinprovning av lokala Bermetviner. Vid lunch fortsätter seglatsen mot Vukovar, medan vår ensemble underhåller. I Kroatiens största hamn längs Donau mottas vi av en musikkår och serveras lokala drycker.

 • Dag 6. Mohács/Pécs, Ungern

  Vårt fartyg kryssar genom det ungerska låglandet för att lägga till i Mohács. Utflykt till konstnärsstaden Pécs, känd för sitt kulturliv med gallerier, museer och Zsolnayporslinet. Rundtur och egen tid i de många trevliga butikerna och caféerna. Musikaliska favoriter framförs under kvällen!

 • Dag 7. Budapest

  Floden delar den vackra huvudstaden, kallad Donaus Drottning, i två stadshalvor. Budasidan är den äldre, aristokratiska och kuperade halvan medan Pestsidan är flack och mer modern. Under en omfattande stadsrundtur upplever vi de många sevärdheterna. På kvällen avnjuter vi en sprittande folkloreshow med Ungerns Nationalensemble. Därefter får vi en sightseeingtur i ett upplyst Budapest.

 • Dag 8. Budapest/Szentendre

  Fri tid i Budapest. En tillvalsutflykt erbjuds till konstnärsstaden Szentendre med sina pittoreska gränder och gamla byggnader. På eftermiddagen erbjuds en utflykt ut på Pustan, där czikos utför en enastående hästuppvisning.

 • Dag 9. Bratislava

  Kompositören Stefan Nilsson kåserar om sitt liv inom filmen och samarbeten med regissörer som Ingmar Bergman. Stefan står bakom musiken till flera storfilmer, bland andra den vackra Gabriellas sång i ”Så som i himmelen”.
  Lotta Hasselquist är en mångsidig musiker, konsertpianist och direktör vid Musikhögskolan. Hon ackompanjerar våra solister.

  Medan "Kleine Prinz" styr mot Slovakiens charmerande huvudstad Bratislava bjuds vi musik ombord. Här åker vi med ett minitåg för en sightseeingtur till Gamla stans kullerstensgränder och det medeltida slottet, med panoramautsikt över staden. På kvällen bjuder kapten in till festlig galamiddag.

 • Dag 10. Wien

  Vi ankommer till det kejserliga Wien. På vår stadsrundtur ser vi operan, Hofburg, Hundertwasserhaus, parlamentet, Spanska ridskolan och rådhuset. En eftermiddagsutflykt till Schönbrunn och Wienerklassiker på Hofburg erbjuds som tillvalsutflykt.

 • Dag 11. Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut. Transfer till Wiens flygplats för flyg hem.

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 12/10
Pris per person Från 23 295 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk, huvuddäck 8 500 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt huvuddäck, 23 295 kr
Utsides 2-bäddshytt övre däck 24 795 kr
Utsideshytt för eget bruk huvuddäck, 31 795 kr

I priset ingår

– Flyg till Bukarest, hemresa från Wien
– Transfer t/r
– Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
– Kryssning och utflykter enligt program
– Helpension från middag dag 1 till frukost dag 11
– 1 glas vin, öl eller alkoholfritt till middagarna
– Underhållning och aktiviteter ombord
– Dricks till lokalguider, chaufförer och ombord
– Lokalguider
– Grand Tours musikensemble
– Grand Tours färdledare.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Pustan med ryttaruppvisning 400 kr
Sommarslottet Schönbrunn 400 kr
Szentendre 225 kr
Wienerklassiker på Hofburg Palace 500 kr
Kunden har ej tecknat avbeställningsskydd 0 kr
Kunden har ej tecknat reseförsäkring 0 kr

Under kryssningen ingår ett flertal utflykter och arrangemang iland. Förutom dessa finns flera utflykter som tillval. Anmälan till dessa frivilliga utflykter måste ske senast tre veckor före avresan. Utflykterna kan även bokas och betalas ombord (oftast mot en högre kostnad). Betalning av utflykter ombord sker kontant i Euro.

Resplan

Dag 1. Flyg till Bukarest
Dag 2. Vidin
Dag 3. Seglats genom Järnporten
Dag 4. Belgrad
Dag 5. Novi Sad
Dag 6. Mohács/Pécs, Ungern
Dag 7. Budapest
Dag 8. Budapest/Szentendre
Dag 9. Bratislava
Dag 10. Wien
Dag 11. Hemresa

Resesätt Austrian Airlines
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Det förekommer inte något krav på särskild klädsel ombord på fartyget. Däremot ingår det en kaptensmiddag under kryssningen, då man klär upp sig lite extra. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera.

Strömstyrkan ombord är 110/220V. Adapter behövs ej.

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Der Kleine Prinz ****

  Byggd 1992. Renoverat 2016/2017. Fartyget är 93 meter långt. Max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna, 16 m², är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sängar, badrum med dusch och toalett, hårtork, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon. Ombord finns salong, bar, restaurang, reception, souvenirbutik, hiss och soldäck. Begränsade internetmöjligheter ombord.    Visa fartygets däckplansskiss»