Översikt

Denna kryssning går längs floden Garonne, via Girondemynningen och vidare in på Dordognefloden. För vinälskare och gastronomer bildar Bordeaux regionens hjärta, med underbart restaurerad 1700­talsarkitektur och anrika vingårdar.

Vi varvar besök vid eleganta vinslott, vinprovningar och mysiga strandhugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux.


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Boka din resa

2018-08-26 2018-09-02 22 495 kr Air France Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Bordeaux

  Ankomst till flygplatsen i Bordeaux och  buss till vårt fartyg som väntar vid kaj. Välkomstcocktail och middag på kvällen.

 • Dag 2. Bordeaux – Pauillac

  Fartyget kryssar på Garonne, den viktigaste floden i sydvästra Frankrike. Den 575 km långa floden har sin mynning i Gironde vid Atlantkusten. Njut vyerna från soldäck när  vi anländer till vinstaden Pauillac. Vi gör en vinutflykt på den fascinerande Médochalvön, vars milda klimat är en stor anledning till de tusentals vingårdar som ståtar här. Några av världens mest uppskattade Bordeauxviner odlas i regionen, främst Merlot och Cabernet sauvignon. Vinprovning på ett av Médocs många anrika vinslott. Till kvällen finns tid att strosa vid Plaza Lafayette och blicka ut mot fyren på ön Patiras, mitt i floden. Middag och underhållning ombord

 • Dag 3. Pauillac – Blaye

  Vid frukost kryssar fartyget längs Girondeestuariet, mynningsviken som skapats av floderna Garonne och Dordogne. Vi lägger till i den historiskt viktiga staden Blaye med sin världsarvsskyddade Vauban­fästning, som tronar över inloppet från Atlanten. En panorama utflykt går med buss längs slingrande vägar i det dramatiska landskapet med fiskebyar, vinodlingar och ruiner utmed klippväggarna. Ett kort stopp i medeltidsstaden Bourg och därefter Blayes världsarvslistade citadell. Till kvällen blir det middag och dans ombord.

 • Dag 4. Libourne – Saint-émilion

  Tidig morgon kryssar vi på floden Dordogne, med romantiska vyer av lummiga skogar och gröna vinfält innan fartyget lägger till i staden Libourne med sin eleganta renässansarkitektur. Bussutflykt till den förtjusande medeltidsstaden Saint­Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200­talet. Kullerstensgatorna kantas av små delikatess butiker och patisserier som säljer färska mandelbiskvier. Staden grundades på 600talet. Här finns den unika Monolitkyrkan och dess katakomber i kalksten, som besöks under den guidade rundturen. I detta berömda vindistrikt gör vi en provning av utsökta viner. Till kvällen väntar middag och lätt underhållning.

 • Dag 5. Libourne - Cadillac

  Fartyget kryssar åter på Garonne och mot den medeltida vinstaden Cadillac, där slätterna övergår i böljande kullar. Under eftermiddagen gör vi en vinutflykt i Sauternesregionen till magnifika Château de Roquetaillade, ett vin slott i dess rätta bemärkelse – helt i sten och listat som ett historiskt monument. Tidigt 1300­tal startades den familjeägda vinproduktionen och det är med andakt vi avsmakar de kvalitativa vinerna. Utflykten avslutas med en guidad stadspromenad i Cadillac.

 • Dag 6. Bordeaux

  Njut från soldäck under förmiddagens kryssning mot den majestätiska vinhuvudstaden Bordeaux. Under Antikens Rom planterades de första druvorna, vilket var starten för Frankrikes vinproduktion. Stadskärnan i Bordeaux är utnämnd till världsarv med sina flotta boulevarder och magnifika arkitektur. Under en rundtur får vi se den månformade hamnen och den storslagna katedralen Saint­André. På kvällen väntar en  festlig galamiddag.

 • Dag 7. Bordeaux

  Fartyget ligger vid kaj i Bordeaux och dagen är fri att upptäcka den spännande hamnstaden. Sevärdheterna är många och gastronomin i världsklass. Strosa längs de charmiga gå gatorna i centrum och njut av det rikliga utbud stader bjuder. Kvällen är fri, så passa på att se stadens  upplysta fasader när  skymningen faller. 

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost ombord, utcheckning och hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 26/8
Pris Från 22 495 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 4 900 kr
Detaljerade priser

TILLVAL/PERSON
Utsides 2-bäddshytt på mellandäck (8/5) 1 300 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck (26/8) 1 600 kr

I priset ingår

- Flyg till Bordeaux t/r
- Transfer till fartyget t/r
- Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
- Kryssning och samtliga utflykter enligt program
- Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
- Måltidsdryck (bordsvin, öl, vatten) 
- Vinprovning
- Underhållning och aktiviteter ombord
- Dricks till lokala guider, chaufförer och ombord
- Lokala guider (guidning genomförs på franska och engelska)
- Grand Tours färdledare.

FARTYG
8/5 M/S Cyrano de Bergerac★★★★ 
26/8 M/S Princesse d’Aquitane★★★★ 

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Utsides hytt på huvuddäck för eget bruk 4 500 kr
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Bordeaux
Dag 2. Bordeaux – Pauillac
Dag 3. Pauillac – Blaye
Dag 4. Libourne – Saint-émilion
Dag 5. Libourne - Cadillac
Dag 6. Bordeaux
Dag 7. Bordeaux
Dag 8. Flyg Bordeaux – Skandinavien

Resesätt Air France
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Kaptenen har rätt att ändra ordningen i programmet vid behov på grund av ändrade vattenförhållanden och tillgängliga förtöjningsplatser.

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: Cyrano De Bergerac ****

  Byggd 2013. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 174 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Hela fartyget har luftkonditionering. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solsängar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Hiss finns.    Visa fartygets däckplansskiss»

 • Fartyg: M/S Princess D´Aquitaine ****

  Byggd 2001. Renoverad 2011. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 138 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, radio, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solstolar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Ej hiss.   Visa fartygets däckplansskiss»