Översikt

Romantiska Rhen, Amsterdam - Basel

Redan på romartiden utgjorde Rhen en av Europas längsta och mest betydelsefulla floder, med sin strategiska sträckning från Bodensjön ut till Nordsjön. Vår kryssning tar dig genom fyra länder utmed gröna vinfält, korsvirkesbyar, romantiska borgar och historiska medeltidsstäder. Efter en upplevelserik vecka avslutas kryssningen i eleganta Basel.

Goethe och Heine, Lord Byron och Alexander Dumas: Alla har besökt och besjungit Rhen. Floddalens "magiska magik" grundar sig inte enbart på den sägenomspunna klippan Lorelei. Det är snarare "treklangen" av mörka skogar, solbelysta vinberg och minnen och rester från en gammal kultur som varje gång lämnar nya och oförglömliga intryck. Rhen springer upp i de schweiziska alperna och rinner ut i Nordsjön i Holland. 


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Boka din resa

2019-09-15 2019-09-22 18 995 kr KLM Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland

  Busstransfer till vårt hem under resan, flodkryssaren M/S Switzerland II, som ligger förtöjd i Amsterdam. Incheckning i utsideshytter ombord på vårt trevliga mellanklassfartyg, som seglar under schweizisk flagg. Välkomstdrink serveras i salongen. Senare väntar en god välkomstmiddag i fartygets panoramarestaurang.

 • Dag 2. Amsterdam

  Efter frukost gör vi en rundtur i den holländska huvudstaden. Få europeiska huvudstäder har så många sevärdheter och museer per kvadrat-kilometer. Därtill sina många kanaler som kantas av husbåtar och karakteristiska kanalhus. Den gotiska kyrkan Grote Kerk, svårt demolerad under andra världskriget men nu återuppbyggd i ursprunglig stil, är väl värd ett besök. Även den så kallade Market Garden, platsen där den misslyckade säkringen av bron över Rhen skedde i slutet av andra världskriget. Fortsätt gärna till det imponerade Rådhuset från 1500-talet. Det är ett nöje att bara strosa omkring i stadens trevliga centrum. Vi är åter ombord vid lunchtid. Fartyget lägger ut och kryssar genom det låglänta landskapet.

 • Dag 3. Köln, Tyskland

  Vi stävar fram utmed Rhen, som vid sidan av Donau, räknas som Tysklands viktigaste farled. Mitt på dagen siktar vi Köln, denna historiska stad som breder ut sig på båda sidor av floden. Vi gör en gemensam rundtur till fots i staden som varit en viktig knutpunkt allt sedan antiken, då Köln även fick sitt namn. Under medeltiden var Köln en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort p g a att reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Under andra världskrigets bombningar förstördes stadens gamla kvarter, men mycket har nogsamt återuppbyggts, däribland delar av stadens antika mur. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, rankas som en av landets viktigaste attraktioner.

 • Dag 4. Koblenz–Rüdesheim

  Vi seglar på den romantiska delen av Rhen som här omges av gröna vinmarker och spännande riddarborgar, som står under Unescos beskydd. Njut den vackra utsikten från soldäcket eller salongen. Under förmiddagen görs ett kort strandhugg i Koblenz med Deutsches Eck, där Mosel möter Rhen. Den berömda Loreleiklippan passeras innan vi är framme vid vinstaden Rüdesheim. Efter avnjuten middag ombord finns möjlighet att gå i land och besöka någon av de många vinstugorna. Längs gågatan Drosselgasse kan du spatsera och beundra korsvirkeshusen.

 • Dag 4. Dag 4. Mainz – Rüdesheim, Tyskland

  Mainz är huvudstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden är känd för sina viner och att det var här som Johann Gutenberg föddes och senare utvecklade boktryckarkonsten. I den gamla stadsdelen, med sina korsvirkeshus, ståtar stadens domkyrka med anor från 900-talet. Under dagens utflykt besöks även Sankt Stefanskyrkan med konstnären Marc Chagalls vackra fönster i blått glas. Fartyget kryssar vidare mot den lilla romantiska staden Rüdesheim. Passa på att spatsera längs den 144 meter långa gränden Drosselgasse bland pittoreska korsvirkeshus, små butiker och vinstugor.

 • Dag 6. Strasbourg, Frankrike

  Vi färdas längs gränsen mellan Tyskland och Frankrike genom det sagolika landskapet mot franska Strasbourg, huvudstad i Alsace. Strasbourg kallas ofta Europas huvudstad, eftersom Europaparlamentet har sitt säte här. Ett annat smeknamn är "Frankrikes Venedig", med sin imposanta arkitektur och de många kanalerna. Guidad promenad i stadens centrala del – det kosmopolitiska och eleganta "La Petite France". På eftermiddagen erbjuds en tillvals-utflykt, "Wine route" med vinprovning i Alsace.

 • Dag 7. Basel, Schweiz

  Vi lägger till i Basel som ligger i trelandspunkten där Frankrike, Tyskland och Schweiz möts. Till fots bekantar vi oss med Basel som visar upp muséer i världsklass och välbevarad arkitektur med anor från medeltiden. Den praktfulla katedralen Basler Münster, med ursprung från 1100-talet, ståtar på sin kulle.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda
Avresor 15/9
Pris Från 18 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk huvuddäck 6 200 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 1 300 kr

I priset ingår

• Flyg till Amsterdam och hem från Basel
• Transfer t/r
• Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
• Kryssning och utflykter enligt program
• Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
• Underhållning och aktiviteter ombord
• Lokala auktoriserade guider
• Grand Tours färdledare.

I priset ingår ej

Dricks ingår ej på våra flodkryssningar 2019.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket "Mindre" 2 100 kr
Dryckespaket "Open bar" 2 800 kr
Utflykt Wine route med vinprovning 600 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland
Dag 2. Amsterdam
Dag 3. Köln, Tyskland
Dag 4. Koblenz-Rüdesheim
Dag 5. Rüdesheim-Mainz, Tyskland
Dag 6. Strasbourg, Frankrike
Dag 7. Basel, Schweiz
Dag 8. Hemresa.

Resesätt KLM
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Under kryssningen ingår det flera sightseeingturer och landutflykter på de orter som vi besöker. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera.

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Ändrat vattenstånd i Rhen kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • Fartyg: M/S Switzerland II ****

  Byggd 1991. Renoverad 2001. Fartyget är 100 meter långt. Max ca 108 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, luftkonditionering, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns soldäck med solstolar, souvenirbutik, restaurang och bar och begränsat wifi ombord. Ej hiss. Visa fartygets däckplansskiss»