Översikt

Flodkryssning Romantiska Rhen, Basel - Amsterdam

Redan på romartiden utgjorde Rhen en av Europas längsta och mest betydelsefulla floder, med sin strategiska sträckning från Bodensjön ut till Nordsjön. Vår kryssning tar dig genom fyra länder, från Basel i Schweiz, utmed gröna vinfält, korsvirkesbyar, romantiska borgar och historiska medeltidsstäder. Efter en upplevelserik vecka avslutas kryssningen i Hollands gemytliga Amsterdam.

Goethe och Heine, Lord Byron och Alexander Dumas: Alla har besökt och besjungit Rhen. Floddalens "magiska magik" grundar sig inte enbart på den sägenomspunna klippan Lorelei. Det är snarare "treklangen" av mörka skogar, solbelysta vinberg och minnen och rester från en gammal kultur som varje gång lämnar nya och oförglömliga intryck. Rhen springer upp i de schweiziska alperna och rinner ut i Nordsjön i Holland. 


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Boka din resa

2019-09-22 2019-09-29 18 995 kr Lufthansa Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Basel

  Efter ankomst till flygplatsen möts vi av buss för transfer till den schweiziska staden Basel, landets tredje i storlek, och vår flodkryssare MS Switzerland II. Välkomstdrink och middag ombord. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 2. Basel, Schweiz

  Basel ligger i gränslandet där Schweiz, Frankrike och Tyskland möts. Under en guidad promenad bekantar vi oss med Basel, som visar upp museer i världsklass och en välbevarad arkitektur med anor från medeltiden. Den praktfulla katedralen Basler Münster, med ursprung från 1100-talet, ståtar på sin kulle.

 • Dag 3. Strasbourg, Frankrike

  Switzerland II kryssar på Rhen, längs gränsen mellan Tyskland och Frankrike, genom det sagolika landskapet mot franska Strasbourg, huvudstad i Alsace. Strasbourg kallas ofta Europas huvudstad eftersom Europaparlamentet har ett av sina säten här. Guidad promenad i de centrala delarna av Strasbourg med sin imposanta arkitektur och de många kanalerna – det kosmopolitiska och eleganta ”La Petite France”. På eftermiddagen erbjuds en tillvalsutflykt, ”Wine route” med vinprovning. Fartyget fortsätter till resans tredje land, Tyskland.

 • Dag 4. Dag 4. Mainz – Rüdesheim, Tyskland

  Mainz är huvudstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden är känd för sina viner och att det var här som Johann Gutenberg föddes och senare utvecklade boktryckarkonsten. I den gamla stadsdelen, med sina korsvirkeshus, ståtar stadens domkyrka med anor från 900-talet. Under dagens utflykt besöks även Sankt Stefanskyrkan med konstnären Marc Chagalls vackra fönster i blått glas. Fartyget kryssar vidare mot den lilla romantiska staden Rüdesheim. Passa på att spatsera längs den 144 meter långa gränden Drosselgasse bland pittoreska korsvirkeshus, små butiker och vinstugor.

 • Dag 5. Rüdesheim – Koblenz

  Nu följer kryssningen den romantiska delen av Rhen, som här omges av gröna vinfält och spännande världsarvsskyddade riddarborgar. Njut den vackra utsikten från soldäcket eller salongen. Vi passerar den berömda, 132 meter höga Loreleiklippan. Under eftermiddagen görs ett kort strandhugg med en guidad promenad i Koblenz, en av Tysklands äldsta och vackraste städer, och ser bland annat udden Deutsches Eck, där Mosel möter Rhen.

 • Dag 6. Köln

  Från Koblenz stävar vi nu vidare utmed Rhen som vid sidan av Donau räknas som Tysklands viktigaste farled. I Köln, denna historiska stad som breder ut sig på båda sidor av floden, görs en gemensam rundvandring. Staden har varit en viktig knutpunkt allt sedan antiken, då Köln även fick sitt namn. Under medeltiden var Köln en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Under andra världskrigets bombningar förstördes stadens gamla kvarter, men mycket har nogsamt återuppbyggts, däribland delar av stadens antika mur. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner.

 • Dag 7. Amsterdam, Holland

  Efter Schweiz, Frankrike och Tyskland närmar sig nu kryssningen resans fjärde land – Nederländerna, eller Holland, och den fascinerande huvudstaden Amsterdam. Få europeiska huvudstäder har så många sevärdheter och museer per kvadratkilometer. Därtill sina många kanaler som kantas av husbåtar och karaktäristiska kanalhus. En sightseeing på kanalerna står självklart på programmet. Men det är lika förtrollande att på egen hand strosa längs gränder och över hundratals broar i Amsterdams historiska centrum.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost ombord. Utcheckning och flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda, Göteborg
Avresor 22/9
Pris Från 18 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk huvuddäck 6 200 kr
Detaljerade priser

Del i utsides 2-bäddshytt på övre däck 1 300 kr

I priset ingår

• Flyg till Basel och hem från Amsterdam 
• Transfer t/r
• Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
• Kryssning och utflykter enligt program
• Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
• Underhållning och aktiviteter ombord
• Lokala auktoriserade guider
• Grand Tours färdledare.

I priset ingår ej

Dricks ingår ej på våra flodkryssningar 2019.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket "Mindre" 2 100 kr
Dryckespaket "Open bar" 2 800 kr
Utflykt Wine route med vinprovning 600 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Basel
Dag 2. Basel, Schweiz
Dag 3. Strasbourg, Frankrike
Dag 4. Mainz – Rüdesheim, Tyskland
Dag 5. Rüdesheim - Koblenz, Tyskland
Dag 6. Köln, Tyskland
Dag 7. Amsterdam, Holland
Dag 8. Hemresa

Resesätt Lufthansa
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Under kryssningen ingår det flera sightseeingturer och landutflykter på de orter som vi besöker. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera.

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Ändrat vattenstånd i Rhen kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • Fartyg: M/S Switzerland II ****

  Byggd 1991. Renoverad 2001. Fartyget är 100 meter långt. Max ca 108 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, luftkonditionering, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns soldäck med solstolar, souvenirbutik, restaurang och bar och begränsat wifi ombord. Ej hiss. Visa fartygets däckplansskiss»