Översikt

Kryssningen på Seine slingrar sig genom det natursköna norra Frankrike, från tusenåriga Paris till idylliska Honfleur.

En hel dag ägnas åt slagfälten vid franska Atlantkusten. Vår ciceron är författaren och tidigare utrikeskorrespondenten Herman Lindqvist, som  håller historiska föredrag ombord.


Herman Lindqvist
var under mer än 20 år utrikeskorrespondent för ett flertal dagstidningar i Norden och rapporterade regelbundet från krigs- och oroshärdar som; Tjeckoslovakien, Biafra, Bangladesh, Kambodja och Libanon. 1990 bosatte han sig i Paris och blev författare på heltid. Sedan dess har han skrivit 60 böcker, framförallt historiska verk, men även skönlitteratur, biografier och kåserier. Efter de många åren i Frankrike besitter han djupa kunskaper om landet och dess befolkning.

Boka din resa

2018-07-27 2018-08-03 25 495 kr Air France Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Paris

  Ankomst till den franska huvudstaden och incheckning på vårt fartyg som väntar på Seine. Välkomstcocktail. Middag ombord och en kanalkryssning genom ett vackert upplyst Paris med sina romantiska broar och den lilla Frihetsgudinnan på ön Grenelle mitt i floden.

   

 • Dag 2. Paris

  Dagen inleds med en guidad tur med buss i Paris. Många regenter har satt sin prägel  på staden, med praktfulla monument så som Bercy, Bastiljen, Marais, Louvren, Operan, Place Vendôme, Champs Elysées, Triumfbågen och Eiffeltornet. Tid för egna strövtåg i klassiska kvarter utmed Seine. Vår ciceron Herman Lindqvist håller ett av sina föredrag.

 • Dag 3. Vernon

  Fartyget lämnar Paris och strävar in i ett idylliskt landskap. Eftermiddagens utflykt går från Vernon till närliggande orten Giverny, för ett besök vid konstnären Claude Monets lantställe med hans privata samling av japanska träsnitt och omgivande trädgård. I detta blomstrande mecka för konstälskare förverkligade Monet mellan år 1883–1926 sin passion för färger, som förändrades i relation till ljusets växlingar. Parken med sina säregna näckrosdammar visar upp en sällsam blomsterprakt – som i Monets tavlor. I närheten ligger Musée d’Art Américain, en imponerande utställning med impressionistiska konstverk. 

 • Dag 4. Duclair

  Kryssningen går i fornnordiska kölvatten och efter lunch lägger fartyget till i Duclair. En bussutflykt går in i Klosterriket med besök vid Normandies första kristna kloster, Jumièges från 1100­talet, som senare förstördes under vikingarnas framfart. Under romantiken  blev klostret världsberömt, då Victor Hugo utnämnde det till den vackraste ruinen i hela Frankrike. Det praktfulla Saint Wandrille är ett av få aktiva benediktinerkloster med cirka 40 munkar. Från utsidan kan du beundra återstoden av den gotiska kyrkan och de barocka arkaderna. Middag ombord under tiden som fartyget kryssar vidare mot Honfleur.

 • Dag 5. Honfleur – Normandie

  Dagen ägnas helt åt Normandie, där Europas befrielse tog sin början. Besök vid utkiksposten Pointe du Hoc som attackerades i samband med landstigningen 6 juni 1944. Uppe på klippan finns idag ett minnesmärke och ett museum som är tillägnade slaget. Resan fortsätter till Amerikanska krigskyrkogården, med sina 9 386 vita marmorkors, på en höjd ovan Omaha Beach. I havet strax utanför Arromanches vindpinade sandstrand finns rester av den provisoriska krigshamnen. På det interaktiva museet Arromanche 360 visas en film i panorama, med autentiska bilder och ljud från Dagen D. Under återresan färdas vi utmed norra Frankrikes kustremsa, där de allierade landsteg under Operation Overlord – Slaget om Normandie. Fartyget ligger över natten i den charmiga fiske hamnen Honfleur, huvudort på blomsterkusten, så passa på att njuta av de pittoreska gränderna. 

 • Dag 6. Rouen

  Kryssningen går genom ett enastående landskap och passerar under den stora hängbron Pont de Normandie innan ankomsten till Rouen. Vi anländer Rouen, en av Frankrikes äldsta och mest historiskt intressanta städer, grundad av vikingen Rollo, men mest känd för sin storslagna katedral Notre Dame. Under den guidade vandringen i staden besöks torget Place du Vieux Marché, där Jeanne d’Arc brändes på bål år 1431. Tid ges att strosa  på egen hand utmed kullerstensklädda gator bland gamla kvarter och korsvirkeshus.

 • Dag 7. Rouen – Les Andelys

  Via slussar går kryssningen vidare in i en av Seines meanderlopp. Fartyget angör romerska kulturstaden Les Andelys, belägen nedanför den pampiga borgen Château Gaillard. Här görs en bussutflykt till det tidigare sommarslottet Martainville, som är ett museum över normandisk konst och tradition, med en egen livrustkammare. Till kvällen dukas det upp till galamiddag.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost ombord innan fartyget angör Paris. Utcheckning och flyg till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 27/7
Pris Från 25 495 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 5 500 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt övre däck, 27 895 kr

I priset ingår

- Flyg till Paris t/r
- Transfer t/r
- Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
- Kryssning och samtliga utflykter enligt program
- Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
- Dryckespaket
- Underhållning och aktiviteter ombord
- Dricks till lokala guider, chaufförer och ombord
- Lokala guider (guidning genomförs på franska och engelska)
- Grand Tours färdledare
- Grand Tours ciceron

I dryckespaketet ingår fri måltidsdryck så som bordsvin/öl/vatten eller alkoholfritt alternativ samt drycker i baren enligt separat lista.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Utsides hytt för eget bruk 5 500 kr
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Paris
Dag 2. Paris
Dag 3. Vernon
Dag 4. Duclair
Dag 5. Honfleur – Normandie
Dag 6. Rouen
Dag 7. Les Andelys
Dag 8. Hemresa

Resesätt Air France
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös. 

Boende

 • Fartyg: M/S Seine Princess ****

  Byggd 2002. Renoverad 2010. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 138 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, shop, stort soldäck med solstolar. Luftkonditionering. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Ej hiss.   Visa fartygets däckplansskiss»