Översikt

Nyhet! Flodkryssning Elbe

Efter Rhen är Elbe den viktigaste floden i norra Europa. Följ med oss på denna vackra och avkopplande flodkryssning som går mellan Tysklands två största städer. Du kan njuta av ett fascinerande landskap, besöka historiskt intressanta städer som Lüneburg och Magdeburg, se Fredrik den Stores ståtliga sommarslott Sanssouci och Berlins mest berömda landmärken. Alla utflykter, trivsam underhållning och helpension med drycker ombord ingår i resans pris.

Boka din resa

2020-10-07 2020-10-13 21 995 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2020-10-07 2020-10-13 21 995 kr SAS Köpenhamn 4 Boka resa

Program

 • Dag 1. Avresa från Sverige

  Vi ankommer till Hamburgs flygplats och möts där av buss som tar oss till fartyget.
  Vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Välkomstdrink och middag. Vårt fartyg, M/S Mona Lisa, ligger vid kaj över natten.

 • Dag 2. Sightseeing i Hamburg

  Hamburg är en av Tysklands mest intressanta städer. En rundtur med buss
  tar oss med genom Hamburgs historiska centrum till berömda platser som sjön Alster, Rådhuset, Börsen och St Michael-kyrkan.
  Under eftermiddagen lämnar vi Hamburg och kryssar mot småstaden Bleckede i Niedersachsen dit vi ankommer under kvällen.

 • Dag 3. Lüneburg–Tangermünde

  Lüneburg omnämns redan på 900-talet och har en rik historia. Bland annat som huvudstad i furstendömet Braunschweig-Lüneburg. Under tusen år var Lüneburg, tack vare sin handel med salt, en av de rikaste och mäktigaste städerna i Hansan. Idag är Lüneburg en betydelsefull universitetsstad. Vår kryssning på Elbe fortsätter under eftermiddagen söderut, mot staden Tangermünde i Sachsen-Anhalt. Under vår färd njuter vi av middag och underhållning ombord.

 • Dag 4. Tangermünde–Magdeburg

  Hansestaden Tangermünde var betydelsefull under medeltiden och har en vacker gammal stadskärna, med välbevarade medeltida befästningar och korsvirkeshus från 1600-talet. Förmiddagen är fri för egna strövtåg i den vackra staden. Under eftermiddagen kryssar vi vidare mot Magdeburg, den kanske historiskt mest intressanta staden vid Elbe. Middag och underhållning ombord.

 • Dag 5. Magdeburg–Potsdam

  Under tidig morgonen lägger vi till i utkanten av Magdeburg. Staden har en lång, brokig och intressant historia, som sträcker sig tillbaka till 800-talet. Under andra världs-kriget förstördes de flesta av Magdeburgs historiska byggnader, men många har återuppbyggts. Till de stora sevärdheterna räknas S:t Katharina och Mauritius-katedralen, Tysklands äldsta.
  Kryssningen fortsätter mot Potsdam, dit vi ankommer under kvällen.

 • Dag 6. Potsdam–Berlin

  Redan efter frukost väntar ett besök i Potsdam. Staden är den största i delstaten Brandenburg. Potsdam var residensstad i Preussen och Kejsardömet Tyskland, främst känt för Fredrik den stores sommarpalats Sanssouci från 1700-talet. Slottet är relativt litet, men är omgivet av en stor barockträdgård med mer än tre tusen fruktträd, statyer och fontäner. I parken finns även ett orangeri. Efter andra världskriget renoverades slottet och från 1990 återfinns Sanssouci på Unescos lista över världsarv.Vid lunchtid kryssar vi vidare mot Berlin. Här väntar en intressant bussrundtur i den tyska huvudstaden. Vi ser bland annat ett av Berlins mest berömda landmärke: triumf-bågen Brandenburger Tor, uppförd under sent 1700-tal. Riksdagsbyggnaden med sin glaskupol, paradgatan Unter den Linden som anlades redan på 1600-talet, Alexanderplatz i forna Östberlin, och den mest kända av gränsövergångarna mellan Öst- och Väst-berlin, Checkpoint Charlie.Vi återvänder till fartyget som ligger vid kaj över natten. Ombord väntar ännu en god middag och trivsam underhållning.

 • Dag 7. Hemresa från Berlin

  Dag 7. Hemresa från Berlin
  Efter frukost ombord lämnar vi fartyget och beger oss till flygplatsen i Berlin för hemresa.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 7/10
Pris Från 21 995 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk huvuddäck 4 500 kr
Detaljerade priser

Utsideshytt på övre däck 1 700 kr

I priset ingår
 • Flyg till Hamburg och hem från Berlin
 • Transfers till och från fartyget
 • Del i utsides tvåbäddshytt på huvuddäck, 6 nätter
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 7
 • Vin, öl och vatten till måltiderna samt utvalda drycker i baren ombord
 • Alla i programmet presenterade utflykter
 • Auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 42 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige
Dag 2. Sightseeing i Hamburg
Dag 3. Lüneburg–Tangermünde
Dag 4. Tangermünde–Magdeburg
Dag 5. Magdeburg–Potsdam
Dag 6. Potsdam–Berlin 
Dag 7. Hemresa från Berlin

Resesätt SAS
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg M/S Mona Lisa

  Byggd 2000. Renoverad 2010. Fartyget är 82 meter långt. Max ca 96 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, soldäck med solsängar, och shop. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Ej hiss.