Översikt

En klassisk flodkryssning i kontrasternas väldiga rike Ryssland, utmed vackra vattenvägar mellan landets två viktigaste metropoler S:t Petersburg och Moskva.

Du får uppleva möten med landets mångtusenåriga historia och den gästfria landsbygden. De många magnifika strandhuggen bjuder på folklore, smyckade katedraler och Gyllene Ringens tusenåriga sagostäder.


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Boka din resa

2018-08-29 2018-09-08 15 995 kr SAS/Air Baltic Väntelista Boka
2018-09-18 2018-09-28 15 995 kr SAS/Air Baltic Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till S:t Petersburg

  Vår färdledare möter för transfer till vårt fartyg. Incheckning och middag ombord.

   

 • Dag 2. S:t Petersburg

  Peter den Stores stad är en av världens ­vackraste och liknas ofta vid Venedig, med sin sagolika arkitektur, uppbyggd på ­fyrtiotvå öar i Nevaflodens delta. Palatsen och stadens alla broar ståtar i full glans längs kanalerna. Vi inleder med en bussrundtur på huvudgatan Nevskij Prospekt och ser Isakskatedralen, Amiralitetet, kryssaren Aurora samt Peter Paul-fästningen. Vidare besöks det majestätiska Vinterpalatset och Eremitaget med mer än tre miljoner utställningsföremål. På kvällen erbjuds en balettföreställning som tillval.

 • Dag 3. S:t Petersburg

  Dagen ger tid för egna strövtåg. Som tillval erbjuds en halvdagstur till staden Pusjkin med besök vid det ståtliga Katarina­palatset.  

 • Dag 4. Ladoga och Mandrogi

  Avsegling mot Ladoga, Europas största insjö, för att uppleva landsbygdens gästfrihet. Strand­hugg vid staden Mandrogi, känd för sina konsthantverkare. Dagen erbjuder lättsam avkoppling och barbecue-lunch, om vädret tillåter.

 • Dag 5. Onega och Kizhi

  Kryssningen fortsätter in i ryska Karelen, över Onegasjön som har fler än 1 300 större och mindre öar. Vi besöker den mest intressanta, Kizhi, där vi gör en promenad till friluftsmuseet från 1700-talet, beläget i den natursköna nationalparken. En av kryssningens höjdpunkter är besöket vid Kristi förklaringskyrka. Helt byggd i trä, och utan en enda spik, imponerar kyrkan med sina 22 lökkupoler.

 • Dag 6. Goritsi

  Byn Goritsi är en lantlig rysk idyll där jordbruket fortfarande sköts för hand. När man strosar runt i den lilla byn och möter lokalbefolkningen, kan man känna hur tiden stått still sedan århundraden. 

 • Dag 7. Jaroslavl, Gyllene Ringen

  Tusenåriga handelsstaden Jaroslavl är en av de välkända Volgastäderna i den så kallade Gyllene Ringen, historiska städer i ett område norr om Moskva. Denna tidigare vikingastad är belägen vid floderna Volga och Kotorosl. Under vår guidade bussrundtur ser vi de världsarvsskyddade kvarteren. Även Jaroslavls kloster och den vita Eliaskyrkan besöks. Middag ombord med ryska specialiteter.

 • Dag 8. Uglich

  Inseglingen till Uglich, en av Rysslands äldsta och vackraste städer, är hänförande med stadens alla kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Under en guidad stadsvandring berättas om Dimitri Blodskyrka och hur Ivan den förskräckliges son Dimitri mötte sitt öde i slutet av 1500-talet. Till fots besöks de forna tsarernas Kremlområde i Uglich. På kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag.

 • Dag 9. Moskva sightseeing

  På Volgakanalen närmar sig fartyget huvudstaden och vi lägger till i utkanten av centrum. Dagens panoramatur med buss inkluderar självklart Röda torget med Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Bolsjojteatern och Kreml. Vi avslutar turen med att insupa vyerna från Vorobyovyhöjden.

   

 • Dag 10. Moskva med Kreml

  Rysslands huvudstad Moskva grundades år 1147 vid flodens strandbank och är landets politiska näste. Förmiddagen ägnas åt ryska maktens muromgärdade centrum Kreml. Som tillval kan du, som förbokat besöket i Livrustkammaren, se de fantastiska skatterna från tsartiden. Använd eftermiddagen till att utforska stadens smyckade tunnelbana eller shoppa utmed affärsgatorna Arbat och Tverskaya. Alternativt kan du denna dag som tillval följa med till den heliga klosterbyn Sergiev Posad och Tretjakovska-galleriet, där ryska konstnärer presenteras.

 • Dag 11. Hemresa

  Transfer till flygplatsen för hemresa med flyg till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Avresor 29/8 och 18/9
Pris Från 15 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 6 500 kr
Detaljerade priser

Pris från:
Utsides 2-bäddshytt Övre däck, 17 495 kr

I priset ingår

• Flyg till S:t Petersburg och från Moskva
• Transfer t/r • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
• Kryssning och utflykter enligt ­program
• Helpension från middag dag 1 till frukost dag 11
• Underhållning och aktiviteter ombord
• Dricks ombord och i samband med utflykter
• Lokala auktoriserade guider
• Grand Tours färdledare

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Ballettföreställning i S:t Petersburg 900 kr
Kanalbåtstur i S:t Petersburg 500 kr
Livrustkammaren i Moskva 550 kr
Moskva by night 450 kr
Pusjkin och Katarinapalatset, halvdagstur 650 kr
Klosterbyn Seriev Posad 750 kr
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 250 kr
Visumavgift Ryssland 700 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till S:t Petersburg
Dag 2. S:t Petersburg
Dag 3. S:t Petersburg
Dag 4. Ladoga och Mandrogi  
Dag 5. Onega och Kizhi  
Dag 6. Goritsi
Dag 7. Jaroslavl, Gyllene Ringen
Dag 8. Uglich
Dag 9. Moskva sightseeing  
Dag 10. Moskva med Kreml
Dag 11. Hemresa

Resesätt SAS/Air Baltic
Valuta

Betalningen ombord sker i Rubel eller med ett Visakort eller Mastercard i slutet av kryssningen. Betalar du med kort behöver du även ha en PIN-kod.

Visum

På denna resa behöver du visum 700:- tillkommer. Visuminstruktion skickas tillsammans med bokningsbekräftelsen. Kontrollera i förväg att passet är giltigt minst sex månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat, sprucket eller att den plastinbakade sidan inte sitter lös. Rysslands ambassad tar inte emot trasiga pass vid visumansökan.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Det förekommer inte något krav på speciell klädsel ombord på fartyget. Däremot ingår det en kaptensmiddag under kryssningen då man klär upp sig lite extra. Under kryssningen besöker vi bl a flera kyrkor där det krävs att du täcker även dina axlar och knän. Ej shorts eller linne accepteras. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera.

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finns att hyra i receptionen.

TIDSSKILLNAD +2 timmar.

 

Boende

 • Fartyg: M/S Andrej Rubljov ***+

  Fartyget är byggt 1981 och totalrenoverat 2012. Fartyget är 125 meter långt. Max ca 240 passagerare. Alla hytter har 2 separata sängar, dusch/wc, luftkonditionering och kylskåp. Ombord finns barer, restauranger, tvättservice och soldäck. Läkare finns ombord.   Visa fartygets däckplansskiss»

   

 • Fartyg: M/S Surikov ***+

  Byggd 1975. Renoverad 2013/2014. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 140 passagerare. Alla hytter har två separata sängar (sviterna har dubbelsäng) dusch/wc, luftkonditionering, tv, radio och hårtork. Ombord finns bar, restaurang, souvenirbutik och soldäck. Trådlöst internet på delar av fartyget. Säkerhetsfack i receptionen. Tvättservice finns. Läkare finns ombord.   Visa fartygets däckplanskiss»