Översikt

På vår nya kryssning i vinets tecken gör vi strandhugg i några av sydvästra Frankrikes vackraste städer vid Atlantkusten. Som ett Mecka för vinälskare och gastro­nomer bildar Bordeauxregionens hjärta, med underbart restaurerad 1700­-tals arkitektur och anrika vingårdar.

Kryssningen går utmed de tre floderna Garonne, Dordogne och Gironde, kantade av betagande vyer. Vi varvar besök vid eleganta vinslott, vinprovningar och mysiga strand­hugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux.

Boka din resa

2018-05-08 2018-05-15 23 995 kr KLM 5+ Boka
2018-08-26 2018-09-02 22 495 kr Air France 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Bordeaux

  Buss från flygplatsen till Bordeaux, där vårt fartyg väntar vid kaj. Vi välkomnas ombord av kaptenen med en cocktail, inför vår storslagna kryssning i regionen Aquitaine, Frankrikes sydvästra skattkammare. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Bordeaux – Pauillac

  Vi seglar nedströms på floden Garonne, som rinner ut i Gironde. Njut vyerna från soldäck när vi anländer vinstaden Pauillac. Vi gör en fascinerande vinutflykt på Médochalvön vars milda klimat är en stor anledning till de över 10.000 vingårdar som ståtar här. Några av världens mest erkända Bordeauxviner odlas i regionen, främst Merlot och Cabernet Sauvignon. Givetvis åker vi på vinprovning på ett av Médocs många anrika vinslott, varav de mest kända är Chateau Margeaux och Chateau Rothschild. Till kvällen kan du strosa vid Plaza Lafayette och blicka ut mot fyren på ön Patiras, mitt i floden. Middag och underhållning ombord.

 • Dag 3. Pauillac – Blaye

  Vid frukost sätter fartyget kurs mot Girondeflodens mynning, med Biscayabukten utanför. Efter lunch lägger vi till i den historiskt viktiga hamnstaden Blaye med den UNESCO­ skyddade Vauban­fästningen, som tronar över inloppet från Atlanten. En panoramautflykt
  går med buss längs slingrande vägar i det dramatiska landskapet med fiskebyar, vin­odlingar och ruiner utmed klippväggarna. Ett kort stopp i medeltidsstaden Bourg och därefter Blayes världsarvslistade citadell. Till kvällen blir det middag och dans ombord.

 • Dag 4. Libourne – Saint-émilion

  Tidig morgon kryssar vi på Dordogne och bjuds romantiska vyer av lummiga skogar och böljande vinfält innan vi lägger till i Libourne, med sin eleganta renässansarkitektur. Vi gör en bussutflykt till den förtjusande medeltids­ staden Saint­Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200­talet. Kullerstensgatorna kantas av små delikatess­butiker och patisserier som säljer färska mandelbiskvier. Stadens grundare, munken Émilion, lät uppföra den unika Monolitkyrkan och dess katakomber i kalksten, som vi besöker under vår guidade rundtur. I detta vinets Mecka gör vi även en provning av utsökta viner. Till kvällen bjuder fartygets besättning på show.

 • Dag 5. Libourne - Cadillac

  Fartyget sätter kurs mot medeltida vinstaden Cadillac, där slätterna övergår i böljande kullar. Under eftermiddagen gör vi en vinutflykt i Sauternesregionen till magnifika Chateau de Roquetaillade, ett vinslott i dess rätta bemärkelse – helt i sten och listat som ett historiskt monument. Tidigt 1300­tal startades den familjeägda vinproduktionen och det är med andakt vi avsmakar de kvalitativa vinerna. Utflykten avslutas med en guidad rundtur i Cadillac. Fri tid ges för egna strövtåg.

 • Dag 6. Bordeaux

  Njut från soldäck under förmiddagens kryssning mot den majestätiska vinhuvudstaden Bordeaux. Under Antikens Rom planterades de första druvorna, vilket var starten för Frankrikes vinproduktion av världsklass. Bordeaux's stads­kärna är utnämnd till världsarv med sina flotta boulevarder och magnifika arkitektur. Under en rundtur får vi se den månformade hamnen och den storslagna katedralen Saint­André. Kvällen är fri, så passa på att se stadens upplysta fasader när mörkret faller.

 • Dag 7. Arcachon

  Vid den franska vindpinade Atlantkusten frodas havets läckerheter med Frankrikes färska ostron som främsta delikatess. Dagens utflykt går till Arcachon. På ena sidan ligger vidsträckta stränder varav vi ser Europas högsta sanddyn Dunes du Pilat. På andra sidan ligger otaliga ostronodlingar. Med båt utforskar vi den stilla Arcachonlagunen, där fiskenäringen och saltutvinningen fungerar i symbios med det mäktiga tidvattnet. På kvällen väntar en festlig Galamiddag.

 • Dag 8. Flyg Bordeaux – Skandinavien

  Frukost, därefter utcheckning och flyg till Skandinavien

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 8/5 och 26/8
Pris Från 22 495 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 3 500 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt, huvuddäck, 21 795 kr
Utsides 2-bäddshytt, övre däck 23 395 kr
Utsideshytt för eget bruk, 25 295 kr

I priset ingår

- Flyg till Bordeaux t/r
- Transfer till fartyget t/r
- Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
- Kryssning och samtliga utflykter enligt program
- Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
- Dryckespaket
- Vinprovning
- Underhållning och aktiviteter ombord
- Dricks till lokalguider, chaufförer och ombord
- Lokalguider
- Grand Tours färdledare.


Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Utsides hytt på huvuddäck för eget bruk 4 900 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Bordeaux
Dag 2. Bordeaux – Pauillac
Dag 3. Pauillac – Blaye
Dag 4. Libourne – Saint-émilion
Dag 5. Libourne - Cadillac
Dag 6. Bordeaux
Dag 7. Arcachon
Dag 8. Flyg Bordeaux – Skandinavien

Resesätt KLM, Air France
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: Cyrano De Bergerac ****

  Byggd 2013. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 174 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Hela fartyget har luftkonditionering. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solsängar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Hiss finns.    Visa fartygets däckplansskiss»

 • Fartyg: M/S Princess D´Aquitaine ****

  Byggd 2001. Renoverad 2011. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 138 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, radio, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solstolar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Ej hiss.   Visa fartygets däckplansskiss»