Översikt

Flodkryssning • Bordeaux och sydvästra Frankrike

Bordeaux är en av Frankrikes mest berömda vinregioner. Vår kryssning går utmed floderna Garonne och Dordogne i sydvästra Frankrike. För vinälskare och gastronomer bildar den världsarvsskyddade staden Bordeaux regionens hjärta, med underbart restaurerad 1700-talsarkitektur och anrika vingårdar.

Under kryssningen njuter vi av betagande vyer och varvar med besök vid eleganta vinslott, vinprovningar och mysiga strandhugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux.


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Program

 • Dag 1. Flyg till Bordeaux. Kryssning till Fort Medoc

  Ankomst till flygplatsen i Bordeaux där buss möter för transfer till vårt fartyg som väntar vid kaj. Efter att ha installerat oss i våra hytter, väntar en välkomstcocktail och kryssningens första middag. Redan samma kväll lämnar vi Bordeaux och kryssar på Garonne till Gironde. Vi passerar öarna Cazeau och Patiras innan vi ankommer till Cussac-Fort-Médoc.

 • Dag 2. Fort Medoc – Royan

  Under förmiddagen gör vi en rundtur i vindistriktet Médoc. Här produceras några av världens främsta röda viner, och vi får bekanta oss med kända namn som Saint Julien, Haut-Médoc, innan vi gör ett stopp för att provsmaka några av de berömda regionala vinerna. Under vår rundtur får vi också en glimt av berömda vingårdar som Châteaux Lafite-Rothschild, Latour och Mouton Rothschild.

  Vi ankommer till Royan, en kuststad som är kulturklassad inom "Ville d'Art et d'Histoire". Villor från Belle Epoque kantar stränderna. Tid för egna strövtåg i staden innan vi återvänder till fartyget.

 • Dag 3. Royan med utflykt till Rochefort och La Rochelle

  Den historiska staden Rochefort var redan på 1600-talet hemmahamn för den franska flottan. Stadens gamla stadsdelar, med privata herrgårdar och vackra hem, vittnar fortfarande om den tidens äventyr och glamour. Vi besöker Corderie Royale från mitten av 1600-talet. Detta är en av Frankrikes äldsta fabriker, och den försåg den franska flottan och dess fartyg med rep i över tre århundraden.I staden La Rochelle stannar vi för lunch på en lokal restaurang. Den över tusen år gamla staden är huvudstad i Charente Maritime. Det är undangömt längs Biscayabukten och innehåller en del av det vackraste natur- och arkitektoniska arvet i området. Under en guidad tur i gamla stan och hamnen, ser vi Grosse-Horloge-porten, renässansarkader, vackra korsvirkeshus, fint skulpterade fasader av de privata herrgårdarna och katedralen. Tid för egna strövtåg i staden innan vi återvänder till fartyg. Fartyget kryssar vidare uppför floden Dordogne, med romantiska vyer av lummiga skogar och gröna vinfält, och ankommer till staden Libourne med sin eleganta renässansarkitektur.

 • Dag 4. Libourne – Bordeaux

  I Saint-Émilions väntar en guidad rundtur, där vi får se den unika Monolitkyrkan, uppförd av stadens grundare, munken Émilion, och dess katakomber i kalksten. Vi får självklart prova några av detta berömda vindistrikts utsökta viner. Vi återvänder till fartyget i Libourne och påbörjar vår kryssning tillbaka till Bordeaux. Under kvällen gör vi en promenad i de gamla kvarteren i stadsdelen Chartrons, som var centrum för vinhandeln i Bordeaux. Vi besöker vinmuseet där vi även får provsmaka ett par av de berömda vinerna.

 • Dag 5. Bordeaux - Cadillac

  Kryssningen fortsätter längs Garonne till Cadillac, där vi besöker det magnifika och prestigefyllda Château de Roquetaillade. Vi besöker en vinkällare i Sauternais för en provsmakning av det berömda Sauternes-vinet. Åter i Cadillac väntar en guidad promenad. Staden, som ligger på högra stranden av floden Garonne, grundades 1280 och har kvar mycket av sin ursprungliga struktur. Vi går längs hamnen med dess vallar, och till huvudtorget med sin 1400-talskyrka. Vi återkommer till Bordeaux i god tid före kvällens galamiddag.

 • Dag 6. Bordeaux

  I dag väntar en guidad rundtur i världsarvsstaden Bordeaux. Från bussfönstret ser vi de viktigaste monumenten, varefter vi till fots besöker de gamla kvarteren i Bordeaux. Lunch kommer att serveras ombord. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i Bordeaux.

 • Dag 7. Hemresa

  Vi njuter av frukost ombord innan vi beger oss till flygplatsen för hemresan.

Resans höjdpunkter

 • Ett av Frankrikes främsta vindistrikt
 • Kryssning på floderna Garonne och Dordogne
 • Staden Bordeaux – Världsarv
 • Helpension med drycker ombord
 • Utflykter inkluderade

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn
Avresor 18/10
Pris Från 25 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 5 195 kr
Detaljerade priser

Tillägg per person
Del i utsides 2-bäddshytt på mellandäck 1 595 kr
Del i utsides 2-bäddshytt på övre däck 1 795 kr

I priset ingår
 • Flyg till Bordeaux t/r
 • Transport flygplats – fartyg t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • Dryckespaket, vin/öl/vatten till måltider och viss drycker i baren
 • Underhållning ombord
 • Utflykt i Royan
 • Utflykt till Rochefort och La Rochelle
 • Utflykt i Saint Emilion med vinprovning
 • Utflykt i Bordeaux
 • Utflykt i Cadillac
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen på franska och engelska
 • Grand Tours färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Flyg till Bordeaux
Dag 2. Bordeaux – Pauillac
Dag 3. Pauillac – Blaye
Dag 4. Libourne – Saint-émilion
Dag 5. Libourne - Cadillac
Dag 6. Bordeaux
Dag 7. Bordeaux
Dag 8. Flyg Bordeaux – Skandinavien

Resesätt KLM/Air France
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Ändrat vattenstånd i på floden kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • Fartyg: Cyrano De Bergerac ****

  Byggd 2013. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 174 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Hela fartyget har luftkonditionering. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solsängar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Hiss finns.    Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2023-10-18 2023-10-24 25 995 kr KLM/Air France Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2023-10-18 2023-10-24 25 995 kr KLM/Air France Köpenhamn Väntelista Förfrågan