Översikt

Flodkryssning • Rhen med Mainau och Glaciärexpressen

Välkommen till en innehållsrik resa till och på floden Rhen, i gränstrakterna mellan Frankrike, Tyskland och Schweiz! Vi flyger från Sverige till Stuttgart där vi blir mötta av en buss som tar oss till vårt eleganta kryssningsfartyg i Strasbourg. Under de närmaste dagarna får du uppleva Strasbourg by night, världens största samling av lyxbilar, Rhenfallet och ön Mainau i Bodensjön – och kronan på verket: En panoramatur med det berömda tåget Glaciärexpressen.

Program

 • Dag 1. Flyg från Sverige till Stuttgart

  Vid ankomst till Stuttgart väntar buss för transport till hamnen och vårt kryssningsfartyg i Strasbourg. Under tidig kväll installerar vi oss på vårt kryssningsfartyg. Efter det att vi gjort oss hemmastadda ombord väntar välkomstdrink och middag.

  På programmet står en kvällstur på floden då vi får njuta av den franska staden Strasbourg by night. Vårt fartyg lämnar Alsace under natten och kryssar mot den tyska staden Breisach.

 • Dag 2. Breisach – Mulhouse – Basel

  Under tiden som vi äter frukost, ankommer fartyget till Breisach am Rhein, vackert belägen vid flodens östra strand. Stadsbilden domineras av den imponerande St. Stephans-katedralen. Från Breisach reser vi tillbaka in i Frankrike för ett besök på Musée National de l’Automobile de Mulhouse. Här finns världens största samling av lyxbilar, främst Bugatti, skapad av bröderna Hans och Fritz Schlumpf under mitten 1900-talet.
  Sedan 70-talet tillhör museet franska staten och är klassat som historiskt minnesmärke. Vi återvänder till Breisach och vårt fartyg och fortsätter därefter kryssningen mot Basel i Schweiz. Basel är landets tredje största stad, belägen vid gränsen mot Frankrike och Tyskland. Galamiddag ombord.

 • Dag 3. Glaciärexpressen

  Legendariska Glaciärexpressen är en av världens mest berömda och möjligen vackraste järnvägar, och är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Glaciärexpressen har fått sitt namn från Rhôneglaciären, som är floden Rhônes källa. Namnet till trots så rullar tåget sakta och elegant fram genom de schweiziska alperna.
  Vi gör en heldagstur som startar med buss från fartyget, upp genom alplandskapet, till Andermatt i sydöstra Schweiz. Härifrån utgår en oförglömlig panoramatur som bekräftar, att i det här fallet är resan verkligen målet. Vi äter lunch ombord och återvänder under eftermiddagen med buss till Basel och vårt kryssningsfartyg.

 • Dag 4. Rhenfallet, Bodensjön och Mainau

  Dagens utflykt inleds vid Rhenfallet, som ligger vid gränsen mellan Tyskland och Schweiz. Rhenfallet är ett av Europas största vattenfall och är en av de mest spektakulära upplevelserna i Schweiz. Vi fortsätter mot Bodensjön, centrala Europas tredje största sjö, som delas mellan Schweiz, Tyskland och Österrike. Lagom till lunch kommer vi till Mainau. Ön har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Slottet Mainau uppfördes under 1740-talet och tillhörde länge storhertigarna av Baden.
  I modern tid ägde vår svenska drottning Victoria slottet vilket 1930, genom arv, skänktes till hennes barnbarn, greve Lennart Bernadotte. Vi kryssar under natten tillbaka mot Strasbourg.

 • Dag 5. Hemresa från Stuttgart

  Under tiden som vi äter frukost, är vårt fartyg tillbaka i Frankrike och staden Strasbourg. Vi hinner äta lunch ombord innan vi beger oss tillbaka till flygplatsen i Stuttgart.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 3/10
Pris Från 18 795 kr
Enkelrumstillägg Utsides enkelhytt på huvuddäck, 4 200 kr
Detaljerade priser

Utsides del i 2-bäddshytt på övre däck, 1 400 kr

 

I priset ingår
 • Flyg Strasbourg t/r
 • Transfers till och från fartyget
 • Del i tvåbäddshytt på huvuddäck, 4 nätter
 • Helpension ombord på fartyget från middag dag1 till lunch dag 5
 • Vin, öl och vatten till måltiderna samt utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykt i Strasbourg
 • Utflykt till Mulhouse Museum
 • Tågresa med Glaciärexpressen
 • Utflykt till Rhenfallet
 • Utflykt till Mainau
 • Auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 28 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Information om avresor

22/5 kryssar vi med fartyget M/S La Boheme
3/10 kryssar vi med fartyget M/S L 'Europe

Resplan

Dag 1. Flyg från Sverige till Strasbourg
Dag 2. Breisach – Mulhouse – Basel 
Dag 3. Glaciärexpressen
Dag 4. Rhenfallet, Bodensjön och Mainau
Dag 5. Hemresa från Strasbourg

Resesätt KLM/Air France

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • M/S La Boheme ****

  Byggd 1995. Renoverad 2011. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 158 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, shop, soldäck med solsängar, ej pool. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Ej hiss.

 • M/S L 'Europe ****

  Byggd 2006. Renoverad 2016. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 180 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, shop, soldäck med solsängar, ej pool. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Hiss finns.

Boka din resa

2022-10-03 2022-10-07 18 795 kr KLM/Air France Stockholm, Arlanda Väntelista Förfrågan
2022-10-03 2022-10-07 18 795 kr KLM/Air France Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2022-10-03 2022-10-07 19 145 kr KLM/Air France Göteborg Väntelista Förfrågan