Översikt

Flodkryssning Blommande Holland

Följ med på en vacker kryssning i Holland, där vi möter våren tillsammans med Karin Blomkvist-Paegelow, en av Grand Tours mest rutinerade reseledare! Ombord på det fyrstjärniga flodkryssningsfartyget MS Leonora njuter vi av bekväma hytter, god mat och utmärkt service. Vi får uppleva den prunkande blomsterprakten kombinerat med utvalda smultronställen och den främsta holländska konsten.

Boka din resa

2020-04-14 2020-04-19 13 995 kr KLM Stockholm 2 Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam

  Efter ankomst till Amsterdams flygplats inleder vi vår resa med att besöka det pittoreska Zaanse Schans. Med sina typiska väderkvarnar och historiska byggnader får besökaren en bild av hur Nederländerna såg ut för fyra hundra år sedan.

  Vi fortsätter med buss till vårt komfortabla fartyg. Efter att vi installerat oss ombord, hälsar kryssningschef oss välkomna med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning före middagen.

 • Dag 2. Zaandam–Wijk bij Duurstede

  Dagen inleds med att vi besöker Afsluitdijk, den mäktiga och breda vall som skiljer Nordsjön från insjön IJsselmeer. Söderut, i byn Limmen, ligger Hortus Bulborum, en trädgård med mer än 4 000 olika arter av främst tulpaner, påskliljor och hyacinter. De äldsta tulpanerna härstammar från 1500-talet.

  Längs små idylliska holländska vägar återvänder vi med bussen till fartyget för lunch. Under eftermiddagen avseglar vi mot Wijk bij Duurstede.

 • Dag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem

  Wijk bij Duurstede har ett förflutet från vikingatiden. Idag är Wijk Bij Duurstede en livlig liten stad, vars historiska centrum med konstgallerier och butiker lockar besökare från hela världen.

  I staden Aalsmeer finns världens största blomsterauktion. Här säljs årligen mer än 3,5 miljarder snittblommor och krukväxter. Dagen fortsätter i blommornas tecken, då vi besöker den praktfulla, världsberömda blomsterparken Keukenhof, belägen utanför staden Lisse. I april är parken som vackrast! Namnet betyder köksträdgård och detta är en av de mest strålande blomsterträdgårdarna i världen, anlagd 1949 och omfattar drygt sju miljoner lökväxter. Dagens lunch består av medhavd pic-nic. Under eftermiddagen återkommer vi till fartyget för kaffe. Middag ombord och avsegling mot Arnhem under kvällen.

 • Dag 4. Arnhem–Nijmegen

  Arnhem blev mer eller mindre lagd i ruiner i andra världskrigets slutskede. I stadens museum får besökaren en bild av Arnhems historia och det kända slaget.

  Dagens höjdpunkt är dock besöket i Hoge Veluwe, Nederländernas största naturreservat, som är hemvist för tusentals sällsynta växter. Inom parken ligger Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra "Kaféterrass på natten", vilket gör ­samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela samlingen till den nederländska staten. På kvällen dukas det upp till cocktail och galamiddag.

 • Dag 5. Nijmegen–Amsterdam

  Tidigt på morgonen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit fartyget ankommer vid lunchtid. Hela dagen ägnas åt denna pittoreska storstad som bjuder på småstadsatmosfär, kanaler, promenadvägar, folkliv och kultur.

  Amsterdam får upplevas under såväl en kanaltur som en guidad promenad bland stadens smultronställen. Om du vill, kan du följa med vår färdledare på en promenad till Begijnhof, ett slags kloster i centrala Amsterdam. Beguiner var en del av en andlig rörelse från 1300-talet som i frivillig fattigdom vårdade fattiga och sjuka. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden.

 • Dag 6. Amsterdam

  Efter frukost lämnar vi fartyget och gör en kort sightseeing i staden, med sin eleganta arkitektur, kaféer, gallerier och måleriska kanaler. Lunch på egen hand i centrala Amsterdam. Flyg hem till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 14/4
Pris Från 13 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides enkelhytt på huvuddäck, 3 400 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt, mellandäck, 1 300 kr
Utsides 2-bäddshytt, övre däck, 1 900 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare Karin Blomkvist-Paegelow
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket 1 550 kr
Dryckespaket 2 950 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Dag 2. Wijk bij Duurstede
Dag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem
Dag 4. Arnhem–Nijmegen
Dag 5. Nijmegen–Amsterdam
Dag 6. Amsterdam


Resesätt KLM
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora