Översikt

Flodkryssning Dniepr & Donau

Dniepr är Europas fjärde längsta flod. Huvuddelen av floden flyter genom Ukraina och mynnar i Svarta havet. Floden var en av de viktigaste lederna för de svenska vikingarna vid sina resor till Konstantinopel. Kom med på denna 12 dagar långa kryssning som tar dig längs Dniepr, från Ukrainas huvudstad Kiev, till fascinerande Odessa, kryssningen avslutas på mäktiga Donau.

Boka din resa

2019-09-09 2019-09-20 17 995 kr . Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Kiev, Ukraina

  Kiev är Ukrainas huvudstad och en av de äldsta städerna i östra Europa, grundad redan på 400-talet. Floden Dniepr delar staden och den gamla staden ligger på högra stranden. Ankomst med flyg till Kiev och transfer till fartyget, som ligger vid kaj över natten. Middag ombord.

 • Dag 2 – 3. Kiev

  Vi kommer att tillbringa två dagar i Kiev som inleds med en stadsrundtur och i den ingår en av stadens stora sevärdheter, Sankta Sofia-katedralen, som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Den grundades redan på 1000-talet av bland annat den svenskfödda Ingegerd Olofsdotter. På eftermiddagen erbjuds en tillvalsutflykt till Kievs friluftsmuseum. Efter frukost har du dagen fri för att på egen hand utforska staden. Det erbjuds en tillvalsutflykt till en av Kievs största sevärdheter, Grottklostret. Det grundades av munkar på 1050-talet och är ett av Unescos världsarv.

 • Dag 4. På Dniepr

  Vi lämnar Kiev och seglar söderut på Dniepr, genom vackra landskap med små städer och stora sjöar. Ombord kan du delta i språk-lektioner i ukrainska och lära dig lite om ukrainsk matlagning.

 • Dag 5. Zaporizjzja

  Arkeologiska fynd i området visar att euro-asiatiska nomader levde här för mellan två och tre tusen år sedan. Staden ligger 600 km sydost om Kiev och grundades år 1770 under namnet Aleksandrovsk och hette så fram till 1921. Till staden räknas även Chortitsa, den största ön i floden Dniepr. Zaporizjzja breder ut sig på båda sidor av floden och omger ön Chortitsa. Stadsrundtur med besök i Kosack-museet. Tillvalsutflykt: Kosackshow med riduppvisning.

 • Dag 6. Cherson

  Staden grundades av den ryske amiralen Potemkin år 1778 på uppdrag av kejsarinnan Katarina II av Ryssland. Cherson byggdes som en fästning för kosacker och blev senare den första ryska flottbasen vid Svarta havet. Vi ser det vackra deltaområdet som består av ett hundratal öar och har ett rikt fågelliv.

 • Dag 7 – 8. Odessa

  Odessa är en vacker och historiskt intressant stad, området var länge bebott av greker och namnet härleds från det grekiska Odessos. Staden betraktas som en av Europas mest fascinerande. Inte minst tack vare filmen "Pansarkryssaren Potemkin" där en av scenerna utspelas i den berömda trappan som leder från staden ned till hamnen. Vi gör en stadsrundtur bland sevärdheterna och utmed strand-boulevarden Primorskij. Odessa har en särskild skönhet med klassiska hus i art nouveau-arkitektur. På kvällen erbjuds en tillvalsutflykt på en opera- eller balettföreställning. Efter frukost ges du möjlighet att upptäcka Odessa på egen hand. Senare på kvällen åker vi vidare mot Vilkova.

 • Dag 9. Vilkova

  Vilkova är en liten stad, belägen på gränsen till Rumänien. Här övergår Svarta havet till att bilda floden Donau. Staden är unik eftersom den till stor del är byggd på vatten, och kallas följ-aktligen för "Ukrainas Venedig". Guidad promenad i staden. Tilläggsutflykt med båt till Donaudeltat.

 • Dag 10. Izmail

  Detta är den största ukrainska hamnstaden vid floden Donau, på gränsen till Rumänien. Stadens historia sträcker sig tillbaka till 1200-talet, då staden grundades av köpmän från Genua. Staden har genom århundraden varit under såväl ryskt som turkiskt och rumänskt styre. Under vår stadsrundtur besöker vi bland annat Izmails historiska museum.

 • Dag 11. Fetesti, Rumänien

  Fetesti är en liten stillsam rumänsk stad vid Donau, ett par timmar från huvudstaden Bukarest. Stadens första bosättningar härleds till början av 1500-talet. Mest känd är Fetesti för sin imponerande järnvägsbro över Donau. Vi erbjuder en tillvalsutflykt till Constanta vid Svarta havet, med ett besök i det arkeologiska museet och den ortodoxa Peter-Paulkatedralen.

 • Dag 12. Fetesti – Bukarest

  Buss till Bukarest (ca 2,5 tim.) och där hinner vi med en rundtur i den rumänska huvudstaden innan vi återvänder hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda, Köpenhamn Kastrup
Avresor 9/9
Pris Från 17 995 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk huvuddäck, 5 900 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt huvuddäck, 2 900 kr.
Utsides 2-bäddshytt övre däck, 3 700 kr.
Del i 2-bäddshytt Deluxe övre däck/båt däck, 7 600 kr.

I priset ingår
 • Flyg till Kiev och från Bukarest
 • Transfers mellan flygplatser och fartyg
 • Del i utsides dubbelhytt, nedre däck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 12 (exkl. drycker)
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare.
I priset ingår ej

Dricks ingår ej på våra flodkryssningar 2019.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Stadsrundtur i Constanta 310 kr
Kosack och hästshow 310 kr
Grottklostret 325 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Kiev, Ukraina
Dag 2 – 3. Kiev
Dag 4. På Dniepr
Dag 5. Zaporizjzja
Dag 6. Cherson
Dag 7 – 8. Odessa
Dag 9. Vilkova
Dag 10. Izmail
Dag 11. Fetesti, Rumänien
Dag 12. Fetesti – Bukarest

Observera att kryssningen 20/9 2019 går från Fetesti till Kiev.

Resesätt .
Valuta

Betalningen ombord sker i Hryvna eller med ett Visakort eller Mastercard i slutet av kryssningen. Vid betalning med Visa eller Mastercard behöver du även ha med din pin-kod.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Dnieper Princess ***+

  Fartyget är byggt 1976 och renoverat senast 2016. Fyra däck med plats för 230 passagerare. Restaurang, salong och barer, soldäck, souvenirbutik. Fartyget har inte hiss. Hytterna är enkelt inredda med dusch/handfat och wc, ca 9 m². De luxe-hytterna håller en högre standard med separat dusch, tv, större garderob.  Visa fartygets däckplansskiss»