Översikt

Flodkryssning Dourofloden

En resa in i hjärtat av Portugals portvinsregion! Douro betraktas som en av Europas vackraste floder och är med sina 897 km den tredje längsta på Iberiska halvön, efter Tejo och Ebro. Floden slingrar sig förbi olivlundar, terrasserade vinodlingar och medeltida bergsbyar. Här finns världens äldsta vinområde med ”appellation contrôlée” (garanterat ursprung). Därför är Dourodalen upptecknad på världsarvslistan.

Boka din resa

2020-05-11 2020-05-16 21 495 kr Lufthansa Stockholm Väntelista Förfrågan
2020-05-11 2020-05-16 21 495 kr Lufthansa Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2020-08-15 2020-08-20 21 495 kr Lufthansa Stockholm 5+ Boka resa
2020-08-15 2020-08-20 21 495 kr Lufthansa Köpenhamn 2 Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Porto

  Porto är Portugals viktigaste hamnstad, men framförallt är Porto en vacker medeltida stad. Den portugisiske prinsen Henrik Sjö-fararen, som stöttade landets första upptäcktsfärder, föddes i Porto år 1394. Det är här i Porto som Dourofloden möter Atlanten, efter sin nära 900 km långa väg från källan i nordvästra Spanien. Vår kryssning går uppför floden Douro, som tidigare nyttjades som transportväg av tunnor med vin på speciella båtar, så kallade rabelobåtar.

  Efter ankomst till Porto möter buss för transfer till kryssningsfartyget. Incheckning och välkomstmiddag följt av en kvällsutflykt i Porto, vi ser stadens gamla delar och en av världens vackraste järnvägsstationer, Sao Bento, med sina väggar dekorerade i blå och vita kakelplattor med historiska motiv. Vårt fartyg ligger i Porto över natten.

 • Dag 2. Porto – Régua

  Porto har gett namn åt såväl landet som det världsberömda vinet, som framställts i Douro-dalen i tvåtusen år. Förmiddagens rundtur går utmed genuin medeltida bebyggelse, över den klassiska järnbron från 1886 och vidare längs kusten och dess fashionabla hus. Ett besök i valven hos en av Portos många välrenommerade vinkällare för portvinsprovning, varefter turen avslutas med fri tid i denna färgstarka historiska världsarvsstad. Avsegling mot Régua, som trots att staden bara har 17 000 invånare är den största längs Dourodalen. Ombord på vårt moderna fartyg väntar goda måltider och utsökt service, alltmedan betagande vyer i unika områden, upptagna på Unescos världsarvslista, passerar revy.

 • Dag 3. Règua - Pinhão - Vega de Terón, Spanien

  Från Régua görs en bussutflykt till det välkända vinho verde-området. Här besöks vinhuset Mateus, som med sin kameliablommande trädgård och sitt pråliga barockpalats ser ut som ett Versailles i miniatyr. Palatset pryder dessutom etiketterna på Mateus runda vinflaskor. Du får en inblick i Douroregionens natur och kultur, vars självklara identitet kretsar kring vindruvor och den mödosamma vinframställningen. Kryssningen fortsätter mot Vega de Terón, genom ett svindlande vackert landskap där du kan njuta av vyerna över branta oliv- och vinodlingar. Vi ligger vid kaj över natten. Kvällens middag har en smak av Spanien.

 • Dag 4. Salamanca

  En utflykt med buss från Vega de Terón till den charmerande och världsarvsskyddade spanska staden Salamanca. Under medel-tiden hade Salamanca två av Europas främsta och mest ansedda universitet. Än idag anses universitetet i Salamanca, grundat redan på 1200-talet, vara ett av Europas främsta forskningscenter. En annan historiskt intressant byggnad är den säregna tvillingkatedralen.
  Tid att flanera längs eleganta arkader och gyllene bågar vid Plaza Mayor, Spaniens vackraste torg. Galamiddag ombord.

 • Dag 5. Senhora da Ribeira – Ferradosa, Portugal

  Tidigt på morgonen lägger fartyget ut för att kryssa västerut genom fantastiska landskap mot Ferradosa i hjärtat av portvinsregionen. Douro-dalen är ett av de äldsta avgränsade vindistrikten i världen, skapat i mitten av 1700-talet av Marquis de Pontal. Vingårdarna här var dessutomde första som fick den statligt kontrollerade ursprungsbeteckningen av en särskild portvinsmyndighet. Här odlas mestadels röda druvor och tack vare ett perfekt klimat och den skifferrika jorden, får portvinerna en karaktäristisk sötma. De delas sedan upp i en mängd olika kvalitets-benämningar, beroende av buteljering och lagring.

  Dagens utflykt ägnas åt Portugals viktigaste vindistrikt, dess betagande vyer och självklart provsmakar vi denna dyrbara nektar. Fartyget stävar stilla mot Douroflodens mynning och angör sin kajplats i solnedgången. Gemensam avslutningsmiddag ombord.

 • Dag 6. Hemresa

  Frukost ombord. Utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresan.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 11/5 och 15/8
Pris Från 21 495 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk, 4 400 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 1 900 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 2 300 kr

I priset ingår
 • Flyg till Porto t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6
 • Dryckespaket: bordsvin/öl/vatten till måltider samt drycker i baren enligt separat lista
 • Vinprovning
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen genomförs på engelska
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 35 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Porto
Dag 2. Porto – Régua
Dag 3. Régua – Pinhão – Vega de Terón, Spanien
Dag 4. Salamanca
Dag 5. Senhora da Ribeira – Ferradosa, Portugal
Dag 6. Hemresa.

Resesätt Lufthansa
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard kreditkort. Den nationella valutan är Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Ändrat vattenstånd i Dourofloden kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • M/S Amalia Rodriguez ****+

  På denna resa kryssar vi med Premium-fartyget M/S Amalia Rodriguez****+. Fartyget är byggt 2018 och är 80 meter långt. Max 132 passagerare, fördelat på 66 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns lounge, bar, restaurang, shop, soldäck med solstolar och pool. Hiss finns. Fritt trådlöst internet. Visa fartygets däckplansskiss»