Översikt

Flodkryssning i Provence på Rhône

Upptäck Provence under en vacker och behaglig kryssning på den franska floden Rhône. Du får uppleva Camargue, se påvepalatset i Avignon och besöka en av Frankrikes vackraste byar i de provencalska bergen. Under vår kryssning njuter vi av storslagen natur längs Rhônedalen. Ombord på vårt komfortabla fartyg väntar utmärkt service, bekväma hytter och högklassiga måltider, där även drycker ingår.

Rhône är med sina 812 kilometer en av Västeuropas längsta floder och flyter in i Frankrike från Genèvesjön i Schweiz. Floden har genom historien varit en viktig transportled som förband Lyon med städer som Arles, Avignon och Vienne. Rhône slingrar sig i dess nedre lopp genom den nord-sydliga Rhônedalen, mellan Centralmassivet och Alperna, för att till slut flyta ut i Medelhavet via Camarguedeltat. 

Program

 • Dag 1 Ankomst till Lyon – Avignon

  Ankomst till Frankrikes tredje största stad. Lyon är beläget där floderna Rhône och Saône möts, och betraktas som landets gastronomiska huvudstad. Lyon är rik på bevarad renässansarkitektur vilket bidragit att Lyon har en plats på Unescos världsarvslista. Välkomstcocktail, middag och underhållning ombord på kvällen. Fartyget kryssar söderut mot Avignon under natten.

 • Dag 2 Avignon – Arles

  Fartyget stävar genom ett pastoralt vacker och lantligt Frankrike. Vi ankommer under morgonen till Avignon, som redan under romartiden var en betydande stad. Under 1300-talet var Avignon påveresidens och hela den historiska stadskärnan är idag uppsatt på Unescos världsarvslista. Bland stadens mest intressanta medeltida byggnader finns katedralen och ringmuren med sina 39 torn. Under vår guidade promenad i Avignon besöker vi Påvepalatset som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid. Den franske kungen Filip IV flyttade påvedömet från Rom till Avignon. Efter franska revolutionen användes palatset som militärförläggning och är idag museum.

  Vi kryssar vidare till Arles. Under en kvällspromenad får vi se några av stadens många historiska monument: den romerska amfiteatern, som hade plats för 25 000 åskådare, och ruinerna av den antika teatern, där ”Venus från Arles” återfanns för snart fyra hundra år sedan. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 3. Arles - Port-Saint-Louis – Martigues

  Från Arles beger vi oss till Camargue, Västeuropas största floddelta, bildat mellan de två flodarmarna Petit Rhône och Grand Rhône. En stor del av Camargue består av våtmarker, som är en fristad för vilda fåglar, och är berömt för sina tjurar och vita hästar. Vi besöker en ”manade”, en farm där man föder upp tjurar. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i den lilla staden Martigues, belägen mellan Marseille och Camargue. Staden kallas ibland ”Venedig i Provence” tack vare sina vackra kanaler.

 • Dag 4. Arles – Viviers

  Under förmiddagen besöker vi Baux-de-Provence, en medeltida by, högt belägen i de provencalska bergen, mellan Arles och Avignon. Byn har en lång och spännande historia och betraktas, trots att byn till stor del består av ruiner, som en av de vackraste i Frankrike.
  Under eftermiddagen fortsätter vi mot den medeltida Viviers, en småstad som ståtar med Frankrikes minsta aktiva katedral, St. Vincent-katedralen från 1800-talet. 

 • Dag 5. Viviers – Tain l’Hermitage – Lyon

  Kryssningen går från Viviers mot den historiska staden La Voulte. Härifrån besöker vi vindistriktet Clairette-de-Die, berömt för sitt söta mousserande vin, som vi får provsmaka. Vi återvänder till fartyget och kryssar vidare mot Tain l’Hermitage. Staden är belägen i ett vindistrikt i centrala Rhônedalen, omgiven av vackra vinodlingar längs sluttningarna Galamiddag ombord under tiden som fartyget kryssar mot Lyon.

   

 • Lyon och hemresa

  Efter frukost ombord lämnar vi fartyget för transfer till flygplatsen och hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 10/4
Pris Från 20 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk, huvuddäck 4 700 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på övre däck 1 900 kr

I priset ingår
 • Flyg till Lyon t/r
 • Transport till fartyget t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Utflyktspaket enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6
 • Galamiddag ombord på kvällen dag 5
 • Dryckespaket: bordsvin/öl/vatten till måltider samt drycker i baren enligt separat lista
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen genomförs på engelska
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord för denna kryssning är 40 Euro per person.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Ankomst till Lyon – Avignon
Dag 2. Avignon – Arles 
Dag 3. Arles – Port-Saint-Louis – Martigues
Dag 4. Arles – Viviers
Dag 5. Viviers – Tain l’Hermitage – Lyon
Dag 6. Lyon och hemresa

Resesätt Air France

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Kaptenen har rätt att ändra ordningen i programmet vid behov på grund av ändrade vattenförhållanden och tillgängliga förtöjnings­platser. 

Boende

 • Fartyg: M/S Mistral****

  Byggd 1999. Totalrenoverad 2007. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 158 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, soldäck med solsängar, bibliotek och shop. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2024-04-10 2024-04-15 20 995 kr Air France Stockholm/Arlanda Väntelista Förfrågan
2024-04-10 2024-04-15 20 995 kr Air France Köpenhamn Väntelista Förfrågan