Översikt

Flodkryssning Rhen och Donau

Kryssningen följer i kelternas och romarnas kölvatten. Under färden beskådar vi historiska lämningar, mäktiga katedraler, riddarborgar och pittoreska vinbyar. Vi kryssar från eleganta Amsterdam, genom Tyskland till kejserliga Wien, utmed Europas moderfloder Rhen och Donau, som kantas av enastående världsarv, kulturella och finansiella städer.

Boka din resa

2020-05-13 2020-05-24 26 995 kr KLM Stockholm 5+ Boka resa
2020-05-13 2020-05-24 26 995 kr KLM Köpenhamn 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland

  Vi ankommer till Amsterdam, Hollands fascinerande huvudstad. Få europeiska storstäder har så många sevärdheter och museer per kvadratkilometer. Därtill mer än 90 km kanaler som kantas av husbåtar och karaktäristiska kanalhus. Vi gör en kanaltur genom de måleriska kanalerna innan vi installerar oss på M/S Leonora. Välkomstmiddag under tiden som vi påbörjar kryssningen mot Köln och Tyskland.

 • Dag 2. Köln, Tyskland

  Under förmiddagen ankommer vi till Köln, som breder ut sig på båda sidor av Rhen, ansedd som Tysklands viktigaste farled. Vi gör en promenad i staden, som under medeltiden var en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner.

 • Dag 3. Köln – Frankfurt am Main

  Frankfurt är Tysklands finansiella centrum. Trots att stora delar av staden förstördes under andra världskriget, finns ett antal historiska byggnader bevarade. Römer, Frankfurts rådhus liksom huset där stadens mest bekante son Johann Wolfgang Goethe levde, har rekonstruerats. Vi gör en trevlig utflykt till Johannisberg slottet samt en vinprovning.

 • Dag 4. Frankfurt am Main – Wertheim

  Vi gör en promenad i den romantiska staden Wertheim, belägen vid floden Taubers förening med Main. Ovanför staden ligger slottet som 1631 intogs av svenskarna under Gustav II Adolf. Idag är detta en av de mest pittoreska ruinerna i Tyskland.

 • Dag 5. Wertheim – Schweinfurt

  Medeltidsstaden Schweinfurt omnämns i skrift redan år 740 under namnet Villa Suinfurde. Staden blev tidigt centrum för produktion av kullager för militärt bruk. Detta skulle leda till svåra konsekvenser för staden som under andra världskriget bombades mer än tjugo gånger.

 • Dag 6. Schweinfurt – Bamberg

  Bamberg är en idyllisk medeltida stad i norra delen av Bayern, med en historik som sträcker sig tillbaka till 900-talet. Bamberg är världsarv sedan 1993 och regionen har dessutom fler än ca 300 bryggerier.

 • Dag 7. Bamberg – Nürnberg

  Ankomst till leksaksstaden Nürnberg. Staden förstördes så gott som helt under andra världskriget, men man har under återuppbyggnaden inriktat sig på att återskapa den medeltida stadsstrukturen. Under en stadsrundtur i staden får vi se återuppbyggda medeltida befästningar, gotiska kyrkor och njuter av atmosfären i Gamla stan.

 • Dag 8. Nürnberg – Riedenburg

  Kryssningen fortsätter till Riedenburg som ligger inom naturområdet Atmühltal, vid foten av borgen Rosenburg, ett av Bayerns bästa bevarade slott från 1100-talet.

 • Dag 9. Riedenburg – Regensburg

  Vi stannar kvar i Bayern och kryssar in i Regensburg, en av de äldsta städerna i Tyskland med anor från romartiden. Staden har sitt namn från floden Regen, som här möter Donau och floden Naab.

 • Dag 10. Regensburg – Passau

  Vi befinner oss fortfarande i Bayern och når nu den tyska barockstaden Passau. Staden ligger där de tre floderna Donau, Inn och Ilz möts. En vacker stad med idylliska gränder och torg. Stefansdomen är en barockbyggnad med en imponerande domkyrkoorgel, den största i världen.

 • Dag 11. Passau – Melk, Österrike

  Vi kryssar genom den vackra dalgången Wachau som varit bebodd sedan förhistorisk tid och som idag är uppsatt på Unescos världs-arvslista. Under förmiddagen ankommer vi till Melk i delstaten Niederösterreich. Staden är mest känt för sitt imponerande benediktiner-kloster som vi besöker, beläget på en klippa med strålande utsikt över Donau.

 • Dag 12. Melk – Wien

  Ankomst till Österrikes huvudstad där du under en sightseeing får se mycket av det som gjort Wien så berömt. Hemresa med flyg.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 13/5
Pris Från 26 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk på huvuddäck, 6 300 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 2 300 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 3 300 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam och hem från Wien
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 12 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
 • Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket 1 1300 kr
Dryckespaket 2 2100 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland
Dag 2. Köln, Tyskland
Dag 3. Köln – Frankfurt am Main
Dag 4. Frankfurt am Main – Wertheim
Dag 5. Wertheim – Schweinfurt
Dag 6. Schweinfurt – Bamberg
Dag 7. Bamberg – Nürnberg
Dag 8. Nürnberg – Riedenburg
Dag 9. Riedenburg – Regensburg
Dag 10. Regensburg – Passau
Dag 11. Passau – Melk, Österrike
Dag 12. Melk – Wien.

Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»