Översikt

Flodkryssning Rhen och Donau

Kryssningen följer i kelternas och romarnas kölvatten. Under färden beskådar vi historiska lämningar, mäktiga katedraler, riddarborgar och gröna vinodlingar. Vi kryssar från eleganta Amsterdam, genom Tyskland till kejserliga Wien, utmed Europas moderfloder Rhen och Donau, som kantas av enastående världsarv, kulturella och pittoreska städer. Vårt fartyg M/S Leonora är relativt litet i kryssningssammanhang. Som gäst ombord får du njuta av inbjudande och bekväma salonger, utmärkt service av den danske kryssningschefens personal. Och av den avslappnade och familjära atmosfär som blivit något av Leonoras signum.

Boka din resa

2020-05-13 2020-05-24 26 995 kr KLM Stockholm Väntelista Förfrågan
2020-05-13 2020-05-24 26 995 kr KLM Köpenhamn Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland

  Ankomst till Amsterdam, Nederländernas fascinerande huvudstad. Vi installerar oss på M/S Leonora. Vi har helpension ombord, som inkluderar rikliga frukostbufféer, välsmakande luncher och trerätters middagar. Under vår kryssning ligger Leonora vid kaj på dagarna, så att vi kan göra utflykter på de platser som vi besöker. När solen sänker sig över landskapen seglar hon åter. Under tiden som vi äter middag passerar vackra naturscenerier utanför fartygets stora panoramafönster. Efter maten tar vi gärna kaffet i salongen.

 • Dag 2. Amsterdam – Köln

  Få europeiska storstäder har så många sevärdheter och museer per kvadratkilometer som Amsterdam. Därtill lockar staden med mer än 90 km kanaler som kantas av husbåtar och karaktäristiska kanalhus. Under förmiddagen gör vi en kanaltur med båt. Efter lunch ombord påbörjar vi kryssningen från Amsterdam, genom Nederländerna med destination Köln i Tyskland.

 • Dag 3. Köln

  Vi ankommer till Köln, som breder ut sig på båda sidor av Rhen, ansedd som Tysklands viktigaste farled. Vi gör en promenad i Köln, som under medeltiden var en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här. Den mäktiga Kölnerdomen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner. Vi avseglar från Köln under kvällen med kurs mot Mainz.

 • Dag 4. Köln – Mainz

  Vid lunchtid ankommer vi till vinstaden Mainz, grundad av romarna och nu huvudstad i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Vi gör en gemensam promenad i den gamla stadsdelen och ser bland annat stadens berömda rådhus, ritat av den danske arkitekten Arne Jacobsen. Här i Mainz verkade även Johann Gutenberg, boktryckarkonstens uppfinnare. Under tiden som vi äter middag, lämnar vi Mainz och floden Rhen för att kryssa vidare längs bifloden Main mot Bayern och den lilla staden Miltenberg.

 • Dag 5. Miltenberg

  Den lilla staden kallas ibland pärlan vid floden Main och är berömd för sina många och magnifika korsvirkeshus. Vi gör en promenad i denna vackra medeltidsstad och njuter av stämningen. Vi kryssar vidare längs Main mot Würtsburg.

 • Dag 6. Würzburg

  Barockstaden Würtzburg är en av Bayerns största och mest intressanta städer. Stadens stolthet är det imponerande Würzburger Residenz, ett barockpalats som sedan 1981 är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Vi besöker slottet under eftermiddagen. Kryssningen fortsätter under kvällen med kurs mot staden Schweinfurth.

 • Dag 7. Schweinfurt

  Medeltidsstaden Schweinfurt omnämns i skrift redan år 740 under namnet Villa Suinfurde. Staden blev tidigt centrum för produktion av kullager för militärt bruk. Detta skulle leda till svåra konsekvenser för staden som under andra världskriget bombades mer än tjugo gånger. Vi besöker stadens gamla del, Altstadt, ser det vackra rådhuset och får litet egen tid innan vi återvänder till fartyget. Under middagen kryssar vi vidare mot Nürnberg.

 • Dag 8. Schweinfurt–Nürnberg

  Under förmiddagen njuter vi av utsikten från soldäck, och ankommer vid lunchtid till leksaksstaden Nürnberg. Stadens namn är förstås alltid fläckat av nazisternas Nürn­berglagar som 1935 frånkände judarna medborgerliga och mänskliga rättigheter. Vi gör en stadsrundtur i Nürnberg och får se återuppbyggda medeltida befästningar, gotiska kyrkor och njuter av atmosfären i de gamla stadsdelarna.

 • Dag 9. Nürnberg – Regensburg

  Vi stannar kvar i Bayern och tidigt under eftermiddagen kryssar vi in i Regensburg, en av de äldsta städerna i Tyskland med anor från romartiden. Staden har sitt namn från floden Regen, som här möter Donau och floden Naab.

 • Dag 10. Regensburg – Passau

  Den tyska barockstaden Passau ligger där de tre floderna Donau, Inn och Ilz möts och är en vacker stad med idylliska gränder och torg. Stefansdomen är en barockbyggnad med en imponerande domkyrkoorgel, den största i världen.

 • Dag 11. Passau – Wien

  Vid middagstid lägger vi till i Österrikes huvudstad, som visar upp en enastående arkitektonisk variation med inslag från många epoker. Under en stadsrundtur får du se mycket av det som gjort Wien så berömt – det spektakulära Hundertwasserhaus, Pratern, paradgatan Ringen med sina mäktiga byggnader såsom Operan, Hofburg, Parlamentet och S:t Stefanskyrkan.

 • Dag 12. Wien

  Frukost och utcheckning. Hemresa med flyg från Wien.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 13/5
Pris Från 26 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk på huvuddäck, 6 300 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 2 300 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 3 300 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam och hem från Wien
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 12 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 77 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Dryckespaket 1 1300 kr
Dryckespaket 2 2100 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam, Holland
Dag 2. Amsterdam - Köln
Dag 3. Köln
Dag 4. Köln - Mainz 
Dag 5. Miltenberg
Dag 6. Würzburg
Dag 7. Schweinfurt
Dag 8. Schweinfurt - Nürnberg
Dag 9. Nürnberg - Regensburg 
Dag 10. Regensburg – Passau
Dag 11. Passau – Wien
Dag 12. Wien.

Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»