Översikt

Flodkryssning till Alsace

Amsterdams charm lockar årligen många besökare, och Tysklands vackra floddalar är en attraktion i sig. Under denna kryssning upplever vi en spännande blandning av landsbygd och stad. Resans slutmål är den franska staden Strasbourg i Alsace, en region som är känd för sina högklassiga viner. Vinkryssningen inkluderar alla utflykter och görs tillsammans med vår ciceron, vinjournalisten Gunilla Hultgren Karell.

Om Gunilla Hultgren Karell
Gunilla provar tusentals viner om året och har full koll på vad som händer i vinvärlden. Hon deltar också regebundet på våra vinkryssningar. Gunilla vill inspirera och väcka nyfikenhet runt mat och vin, framför allt känsla, lust och personliga doft- och smakminnen.

Boka din resa

2019-05-01 2019-05-08 19 495 kr KLM Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam

  Vid ankomsten till Amsterdams flygplats väntar buss för transfer till vårt fartyg M/S Leonora. Incheckning, välkomstdrink och välkomstmiddag. Fartyget ligger i hamn över natten.

 • Dag 2. Amsterdam

  Genom sina många kanaler har Amsterdam fått sin speciella karaktär och charm. Gå på egen upptäcktsfärd eller följ med på en till-valsutflykt där vi bekantar oss med den holländska huvudstaden från såväl buss som kanalbåt. Under eftermiddagen lämnar vi Amsterdam och kryssar mot Köln.

 • Dag 3. Köln

  Efter en skön kryssning genom det vackra landskapet ankommer vi under eftermiddagen till Köln. Stadsrundturen med buss visar de mest intressanta sevärdheterna, bland annat den imponerande domkyrkan, som började byggas på 1200-talet och tog mer än 600 år att färdigställa. Mirakulöst nog klarade den sig nästan oskadd från de allierades intensiva bombningar under andra världskriget. Kyrkan står nu under Unescos beskydd. Köln är även känt för sitt ”Kölnisch Wasser” – originalet till Eau de Cologne – och sitt goda öl. Här kan du njuta ett glas kallt Kölsch i någon av de många mysiga ölstugorna. 

 • Dag 4. Rüdesheim

  Ägna gärna förmiddagstimmarna på soldäck med en god bok och njut av den vidunderliga utsikten. Under vår kryss mot Rüdesheim, där Rhen är som smalast, passerar vi den berömda Loreleiklippan. Enligt sägnen bedårade den vackra Lorelei sjömännen till den grad att deras fartyg riskerade att kapsejsa mot de farliga klipporna. Under eftermiddagen lägger vi till i vin-staden Rüdesheim. Vi njuter av bedårande utsikt över Rhendalens vinfält från Niederwald Denkmal-monumentet. Gemensam promenad längs den gemytliga gågatan Drosselgasse, som kantas av vinstugor och souvenirbutiker. Vi provar några av Rheingau-vinerna, som tillhör de bästa som produceras i Tyskland. Torra, friska vita viner gjorda av druvan riesling som växer i branta lägen utefter floden Rhen.

 • Dag 5. Mannheim och Heidelberg

  På morgonen lämnar vi Rüdesheim för Mannheim. Möjlighet finns att följa med på en tillvalsutflykt till Heidelberg, en av Tysklands vackraste städer och drottning Silvias födelse-stad, med charmiga villor och präktiga slott. I de vackra floddalarna produceras några av landets bästa viner. Distriktet Rheinhessen är Tysklands största vindistrikt och är mycket dynamiskt just nu, med många unga odlare som satsar på kvalitet. Vinerna från Pfalz kännetecknas av att vara relativt fylliga och matvänliga, och i Tysklands sydligaste vindistrikt, Baden, produceras generöst fruktiga viner, både vita och röda. Vi provar vin från alla dessa tre distrikt.

 • Dag 6. Strasbourg

  Under natten lämnar vi Mannheim för fortsatt kryss mot Frankrike och vår slutdestination Strasbourg. Staden har omväxlande varit under såväl franskt som tyskt herradöme, men är nu snarare en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed för freden i Europa. Här finner vi flera av EU:s institutioner, så som Europaparlamentet där ledamöterna samlas fyra dagar i månaden för att debattera. Med buss gör vi ett besök i ”Petite France”- stadens centrala del. Alsace är framförallt känt för sina högklassiga vita viner, men här produceras även rött, rosé och mousserande vin. Vi provar några av vinerna från Alsace innan det är dags för kaptensmiddagen ombord. 

 • Dag 7. Alsace Route des Vins

  Dagen ägnas åt den berömda Route des Vins i Alsace, där vi besöker en av Frankrikes mest bedårande småstäder, Eguisheim. Eftersom vi befinner oss i Alsace, besöker vi även en vin-källare och gör en vinprovning. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i Strasbourg. Utforska den magnifika, gotiska katedralen, shoppa i innerstaden med dess charmiga, gamla korsvirkeshus och njut ett glas gott Alsacevin på någon av de många ute-serveringarna.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna fartyget. Transfer till Stuttgarts flygplats för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda, Göteborg
Avresor 1/5
Pris Från 19 495 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk huvuddäck 4 900 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck 1 900 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck 2 500 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam och hem från Stuttgart
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider 
 • Grand Tours vinciceron Gunilla Hultgren Karell 
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks ingår ej på våra flodkryssningar 2019.

Tillägg
1. Husets vin, öl, vatten till måltider, 2 glas. 800 kr
2. Husets vin, öl, vatten kl. 11-23. 1 300 kr
Kunden har ej tecknat avbeställningsförsäkring 0 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Dag 2. Amsterdam
Dag 3. Köln
Dag 4. Rüdesheim
Dag 5. Mannheim och Heidelberg
Dag 6. Strasbourg
Dag 7. Alsace Route des Vins
Dag 8. Hemresa

Resesätt KLM
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora