Översikt

Vi Reseklubben & Björn Hellberg - Kryssning på Canal Bianco till Venedig

Följ med Vi Reseklubben på en unik kryssning längs den magnifika vattenvägen Canal Bianco, som går mellan floderna Adige och Po, och som mynnar ut i Adriatiska havet. Kryssningen går genom tre italienska regioner och inleds i Emilia-Romagna med sitt traditionella kök. I Lombardiet kan du besöka unika städer som romantiska Mantua och Vicenza. Slutligen öppnar regionen Veneto sina dörrar och inbjuder dig att upptäcka Verona och Venedig med de vackra öarna i Venedigbukten. Med på resan är författaren och tennisoraklet Björn Hellberg, som under veckan bjuder på flera underhållande kåserier.

Boka din resa

2020-05-30 2020-06-05 25 995 kr SAS/Norwegian Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Italien

  Ankomst till Venedig där buss väntar för transfer till den unika staden Mantua, belägen på en udde omgiven av tre sjöar, mittemellan Gardasjön och floden Po. Det forna hertigdömet Mantua (1530-1797) är sedan 2008 uppsatt på Unescos lista över världsarv. Vi installerar oss ombord på vårt eleganta fartyg, som ligger vid kaj över natten.

 • Dag 2. Romantiska Mantua

  Björn Hellberg bjuder in till samtal och kåserier ombord. Dagen i övrigt är ledig att på egen hand utforska den romantiska staden Mantua, om du inte väljer att följa med på en tillvalsutflykt till Cremona och Parma. Antonio Stradivari föddes i mitten av 1600-talet i Cremona och blev en av världens mest kända violinmakare. Han skapade stråkinstrument av yppersta kvalitet som fortfarande spelas av professionella musiker. Under eftermiddagen besöks Parma, staden som jämte Bologna är Italiens mathuvudstad. Men Parma är minst lika berömd för sin konst, musikhistoria, sina slott och fler än sextio kyrkor.

 • Dag 3. Vi kryssar från Mantua till Rovigo

  Om du vill veta mer om Mantua, kan du som tillval följa med på en guidad promenad i staden som är en av de rikaste och mest romantiska i denna del av Italien. Du får se Palazzo Ducale di Mantova och stadens historiska centrum med Rotonda di San Lorenzo och basilikan Sant'Andrea. Under tiden kryssar fartyget vidare österut, mot staden Rovigo. Under eftermiddagen lyssnar vi åter till ett av Björn Hellbergs underhållande kåserier. Från en däckstol kan du därefter njuta av utsikten över de vackra italienska naturscenerierna som passerar. Om du inte väljer att följa med på en tillvalstur till staden Modena och Ferrarimuseet, som fokuserar på Enzo Ferrari, grundaren av det ikoniska bilmärket som bär hans namn.

 • Dag 4. Utflykt till Verona

  Dagen inleds med en busstur till Verona, Romeos och Julias stad. Verona har en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr. Den största sevärdheten i Verona är den romerska arenan, den tredje största i Italien, efter Colosseum och amfiteatern i Capua. Under medeltiden blomstrade staden under klanen della Scala, som var lika mycket konstälskare som de var mordiska tyranner. Vi går åter ombord i Porto Viro och kryssar under eftermiddagen vidare mot Porto Levante. Ombord bjuder Björn Hellberg på ytterligare ett samtal och kåseri.

 • Dag 5. Utflykt till Vicenza

  Under förmiddagen gör vi en guidad utflykt till Vicenza, huvudstad i regionen med samma namn. De vackraste byggnaderna i Vicenza finns runt Piazza dei Signori, bland andra Teatro Olimpico, som öppnade 1585 och som anses vara den första teatern som byggdes med tak. Teatern skapades av den italienska renässansarkitekten Andrea Palladio, och är sedan 1994 uppsatt på Unescos världsarvslista. Vårt fartyg fortsätter via Chioggia och Porto Viro till Venedig. Ombord njuter vi ännu ett kåseri av Björn Hellberg. Kvällen i övrigt är ledig för egna strövtåg i den världsberömda staden.

 • Dag 6. Venedig och öarna Murano och Burano

  I Venedig gör vi en guidad promenad till den imponerande Markusplatsen med Markuskatedralen, en av världens mest magnifika. Intill ligger Dogepalatset. Härifrån styrdes Venedig fram till republikens fall år 1797. Under eftermiddagen gör vi en kryssning i Venediglagunen med besök på Murano och Burano, två av öarna som ligger en knapp timme från Venedig. Murano är mest känd för sin glastillverkning med anor från 1200-talet. På Burano, spetsknypplarnas och fiskarnas ö, får vi tid att strosa bland färgglada hus, insupa lugnet och njuta av en kaffe vid kanalen som delar ön. På kvällen väntar en galamiddag ombord. • Dag 7. Hemresa från Venedig

  Efter frukost ombord lämnar vi fartyget och Venedig för denna gång.

 • Författare och tennisorakel BJÖRN HELLBERG

  Björn Hellberg är en av Sveriges mest produktiva författare av bland annat deckarna om polisen Sten Wall. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter, en välkänd radio- och tv-profil. Björn Hellberg reser ofta i Italien, och gärna ombord på kryssningsfartyget M/S Michelangelo.

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 30/5
Pris Från 25 995 kr
Specialpris Pris från 26 995 kr för icke prenumeranter.
Enkelrumstillägg Enkelhytt på förfrågan 4 000 kr
Detaljerade priser

Utsides hytt på övre däck 1 600 kr

Utflykter som kan bokas och betalas ombord:
Cremona och Parma 186 euro
Mantua 69 euro
Ferrari i Modena 92 euro

I priset ingår
 • Flyg till Venedig t/r
 • Klimatkompensering
 • Transfers till och från fartyget
 • Del i tvåbäddshytt på huvuddäck, 6 nätter
 • Helpension ombord på M/S Michelangelo från middag dag 1 till frukost dag 7
 • Vin, öl och vatten till måltiderna samt utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykt till Verona
 • Utflykt till Vicenza
 • Utflykt i Venedig
 • Utflykt till öarna Murano och Burano
 • Auktoriserade guider (engelska)
 • Samtal med författaren Björn Hellberg
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 42 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Tillägg
Tillägg ej prenumerant 1000 kr
Resplan

Dag 1.Flyg till Italien
Dag 2.Romantiska Mantua
Dag 3.Vi kryssar från Mantua till Rovigo
Dag 4.Utflykt till Verona
Dag 5.Utflykt till Vicenza
Dag 6.Venedig och öarna Murano och Burano
Dag 7.Hemresa från Venedig

Björn Hellberg är en av Sveriges mest produktiva författare av bland annat deckarna om polisen Sten Wall. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter, en välkänd radio- och tv-profil. Björn Hellberg reser ofta i Italien, och gärna ombord på kryssningsfartyget M/S Michelangelo.

Resesätt SAS/Norwegian
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Michelangelo****

  Fartyget är byggt 2000, renoverat 2011. Längd: 110 m, bredd 11,4 m. Max 158 passagerare fördelat på 78 hytter. Faciliteter: barer, matsal, stort soldäck med möbler, presentshop, wifi, 220 V, luftkonditionering. bekväma hytter med dusch/wc, hårfön, satellit-tv, radio, kassafack.