Översikt

Nyårskryssning med Amsterdam

Ombord på vårt ombonade fartyg M/S Leonora kryssar vi på floder och kanaler, från Arnhem till Amsterdam där vi lägger till centralt i staden. Det nya året firas in med en femrätters galamiddag inklusive dryck och dans ombord. Tolvslaget skålas in med bubbel på övre däck.

Boka din resa

2018-12-28 2019-01-02 12 495 kr KLM Väntelista Boka

Program

 • Dag 1 Ankomst till Amsterdam

  Vi ankommer till Amsterdams flygplats. Transfer med buss till Arnhem, belägen vid floden Rhen. Staden är berömd för sina många parker, och för att vara den enda staden i landet som fortfarande har trådbussar. Incheckning i bekväma hytter ombord M/S Leonora. Vår skandinaviske kryssningschef välkomnar med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning. Senare serveras vi en välkomstmiddag.

 • Dag 2 Arnhem

  Den forne hansestaden Arnhem är belägen på nedre Rhens norra flodbank. Arnhem blev mer eller mindre lagd i ruiner i andra världskrigets slutskede. Under förmiddagen gör vi en utflykt till The Airborne Museum i Oosterbeek. Mycket av utflykten kommer att fokusera på det katastrofala Slaget vid Arnhem som utspelades i september 1944. Arnhem blev mer eller mindre lagd i ruiner i andra världskrigets slutskede. I stadens museum får besökaren en bild av Arnhems historia och det kända slaget.


  Dagens höjdpunkt är dock besöket på Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra ”Kaféterrass på natten”, vilket gör samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela samlingen till den nederländska staten.
  Under eftermiddagen seglar vi vidare mot staden Wijk bij Duurstede där vi ligger vid kaj under natten.

 • Dag 3 Wijk bij Duurstede–Amsterdam

  Tidigt på morgonen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit fartyget ankommer under kvällen. Under dagen kan du njuta av vyerna och koppla av ombord fartyget. Vi ligger vid kaj i centrum under natten. 

 • Dag 4 Nyårsafton i Amsterdam

  Under förmiddagen gör vi en kryssning på Amsterdams kanaler. Staden är även lätt att utforska till fots. Här finns en mängd intressanta museer att besöka. Även shoppingutbudet i de många små gallerierna är imponerande stort. 

 • Dag 5 Amsterdam–Hoorn

  Det nya året inleds ståndsmässigt med en nyårsbrunch ombord. Under förmiddagen sätter M/S Leonora kurs mot fiskebyn Hoorn, belägen nordväst om Amsterdam. Vi ligger förtöjda nära centrum och utforskar byn till fots tillsammans med vår reseledare. Avskedsmiddag serveras ombord under tiden som vi seglar tillbaka mot Amsterdam.

 • Dag 6 Amsterdam och hemresa

  Efter härliga dagar ombord med nya bekantskaper och många härliga minnen att ta med hem njuter vi en god frukost och därefter vinkas vi av och lämnar M/S Leonora tillsammans beger oss till flygplatsen för returflyg till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 28/12
Pris Från 12 495 kr
I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam t/r.
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
 • Transfer till och från fartyget.
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck.
 • Kryssning enligt program.
 • Utflykt till Kröller-Müller Museum.
 • Kryssning på Amsterdams kanaler.
 • Välkomstdrink.
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6.
 • Femrätters nyårssupé inkl. bordsdryck ombord.
 • Dans till orkester ombord på nyårsafton.
 • Nyårsskål på övre däck vid tolvslaget.
 • Grand Tours färdledare.
I priset ingår ej

Drick erläggs ombord, 35 Euro/person

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Husets vin, öl, vatten till måltider. 525 kr
Husets vin, öl, vatten kl. 11-23. 875 kr
All Inclusive dryckespaket. 2 900 kr
Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finns i hytten. Internet finns i receptionen.

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora