Översikt

Flodkryssning Provence & Rhône

Följ med på en storslagen kryssning på floderna Rhône och Saône, från Provence via Arles till Lyon. Du får uppleva skönheten i Camargue, ta del av det vardagliga livet längs Rhônedalen och besöka påvepalatset i Avignon. Ombord på vårt komfortabla fartyg M/S Van Gogh njuter du av utmärkt service, bekväma hytter och högklassiga måltider där även drycker ingår.

Boka din resa

2020-04-21 2020-04-27 23 995 kr Lufthansa Stockholm Väntelista Förfrågan
2020-04-21 2020-04-27 23 995 kr Lufthansa Köpenhamn Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Ankomst till Provence

  Vi anländer till lilla Martigues, belägen mellan Marseille och Camargue. Staden kallas ibland ”Venedig i Provence” tack vare sina vackra kanaler. Här börjar vår kryssning. Välkomst-cocktail och middag ombord på kvällen.

 • Dag 2. Camargue – Arles – Avignon

  Camargue kallas ibland porten till Provence och är Västeuropas största floddelta, klassificerat som Biosfärreservat av Unesco. Camargue är beläget mellan de två flodarmarna Petit Rhône och Grand Rhône. En stor del av deltat består av våtmarker som är en fristad för vilda fåglar. Camargue är mest känt för sina flamingor och vita hästar, som rör sig fritt i området.
  Här i södra Provence ligger även Arles. Vi gör en promenad i staden, som har en storslaget intressant historia med romerska lämningar. Vi kryssar vidare mot Avignon.

 • Dag 3. Avignon

  Avignon var redan under romartiden en betydande stad. Under 1300-talet var Avignon påveresidens och hela den historiska stadskärnan är idag uppsatt på Unescos världsarvslista. Bland stadens mest intressanta medeltida byggnader finns katedralen och ringmuren med sina 39 torn. Under vår guidade promenad i Avignon besöker vi Påvepalatset som är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid. Den franske kungen Filip IV flyttade påvedömet från Rom till Avignon. Efter franska revolutionen användes palatset som militärförläggning, och är idag museum. Kryssningen fortsätter mot Viviers

 • Dag 4. Viviers – Tain-l’Hermitage

  I den medeltida småstaden Viviers ståtar man med Frankrikes minsta aktiva katedral, St. Vincent-katedralen från 1800-talet. Vi gör en utflykt med buss genom den dramatiska naturen i Ardeche Gorges, även kallat Europas Grand Canyon, med det naturligt skapade valvet Pont d’Arc. 

 • Dag 5. Lyon – Tain-l’Hermitage

  Den sydfranska staden Vienne är berömd för sina många romerska lämningar. Stadens stolthet, den tvåtusen år gamla antika teatern, har plats för 13 000 åskådare. Vi får även se katedralen i Vienne, byggd på medeltiden och tillägnad St. Maurice.
  Vi kryssar vidare mot Lyon, där vi gör en guidad tur till fots och med buss. Den gamla delen av Lyon klättrar uppför de omgivande kullarna, och över staden vakar basilikan Notre Dame de Fourvièr från 1200-talet med sina spirade torn. På 1500-talet fick Lyon monopol på produktion och handel av silke. Stadens invånare blev snabbt mycket skickliga i hanteringen av silke. Joseph-Marie Jacquard, som föddes i Lyon, konstruerade i början av 1800-talet jacquardvävstolen. För att säkra transporter av silket, byggdes hemliga gångar, trappor och gränder, kallade ”traboules”. Namnet betyder ”att passera”. Det finns upp emot 400 traboules i Lyon, ett antal är tillgängliga för allmänheten.

 • Dag 6. Lyon – Tournus – Chalon-sur-Saône

  Frankrikes tredje största stad, Lyon, är belägen där floderna Rhône och Saône möts, och betraktas som landets gastronomiska huvudstad. Lyon är rik på bevarad renässansarkitektur vilket bidragit att staden har en plats på Unescos världsarvslista.
  Vi kryssar nu mot staden Tournus och gör därifrån en utflykt till Beaune. Med sitt rika historiska och arkitektoniska kulturarv, anses Beaune vara Bourgogne-vinernas huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är det gamla sjukhuset, Hôtel-Dieu, som uppfördes i mitten av 1400-talet med syfte att lindra det elände som det hundraåriga kriget förorsakade.
  Åter på vårt fartyg avnjuter vi middag och kvällsunderhållning under tiden som vi kryssar vidare mot Chalon-sur-Saône.

 • Dag 7. Chalon-sur-Saône

  Efter frukost ombord lämnar vi fartyget för transfer till flygplatsen och hemresa till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 21/4
Pris Från 23 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk, huvuddäck 4500 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på övre däck 1 900 kr

I priset ingår
 • Flyg till Marseille och hem från Lyon t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 7
 • Dryckespaket: bordsvin/öl/vatten till måltider samt drycker i baren enligt separat lista
 • Vinprovning
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen genomförs på engelska
 • Grand Tours färdledare
 • Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer

Resplan

Dag 1. Ankomst till Provence
Dag 2. Camargue – Arles – Avignon
Dag 3. Avignon  
Dag 4. Viviers – Tain-l’Hermitage
Dag 5. Tain-l’Hermitage – Vienne – Lyon 
Dag 6. Lyon – Tournus – Chalon-sur-Saône
Dag 7. Chalon-sur-Saône

Resesätt Lufthansa
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Kaptenen har rätt att ändra ordningen i programmet vid behov på grund av ändrade vattenförhållanden och tillgängliga förtöjnings­platser. 

Boende

 • M/S Van Gogh II ****+

  Byggd 1999. Renoverad 2018. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 105 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns en salong med panoramafönster, restaurang, soldäck med solsängar och shop. Hela fartyget har luftkonditionering. Wifi finns ombord. Ej hiss.