Översikt

Bouleresa med svenska Bouleförbundet

Vill du spela boule med nya och gamla vänner på stranden i Sydspanien? I oktober reser vi till charmiga kuststaden Almuñécar för att under en vecka spela boule på San Cristobal-stranden där internationella Bouletävlingar hålls varje år. På eftermiddagarna organiserat Boulespel av vår svenska bouleledare Nisse Ekander. På förmiddagarna tid för träning, eget Boulespel eller njuta av den Sydspanska solen.

Almuñécar är en lugn och trygg småstad som grundades för ca 3.000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar. Almuñécar är beläget öster om Málaga som kallas för Costa Tropical, den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur på cirka 20 grader. Här odlas exotiska frukter som avokado, banan, mango och papaya.

Boka din resa

2019-10-20 2019-10-27 9 290 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Málaga

  Vi flyger till Málaga. Busstransfer (ca 1,5 tim) till sydspanska staden Almuñécar där vi tar in på  lägenhetshotellet Chinasol, nära beläget vid San Cristobal-stranden och Medelhavets brus. Här möter vi vår bouleledare. Välkomstmöte och information om veckans program under eftermiddagen. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Almuñécar och boulespel på stranden

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavs-områdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. I Gamla stan på Plaza los Higuitos (Fikontorget) smakar vi spanska tapas. Efter lunch, boulespel på stranden. Middag på hotellet.

 • Dag 3. Boulespel på stranden

  Förmiddagen fri. Efter lunchen samlas vi på stranden för att inleda spelet. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn. Ett tips är att ha en bra termos och egen bouleutrustning i resepackningen. Vattenkokare finns att låna i receptionen till lägenheten. Eftersom vi bor i lägenheter utrustat med pentry kanske du vill passa på att handla hem pulverkaffe och diverse matvaror.

 • Dag 4. Utflyktsdag el Boulespel

  Längs kusten och i bergen i Andalusien finns många ställen att besöka. Denna dag erbjuds en tillvalsutflykt för de som önskar. Boulespel på stranden sker idag på egen hand. 

 • Dag 5. Boulespel & tillval FLAMENCO-middag

  Fri förmiddag till träning eller annat. Eftermiddag ägnas åt organiserat boulespel på stranden. På kvällen kan den som vill följa med på en tillvalsutflykt. Vi njuter av den temperamentsfyllda dans- och konstformen flamenco, som utvecklats i regionen och har blivit en del av Andalusiens folkmusik. Vi får uppleva en sprakande show samtidigt som vi avnjuter spanska specialiteter. Utflykten bokas och betalas på plats hos våra värdinnor. ca: 40 EUR per person.

 • Dag 6. Fredagsmarknad i Almuñécar och Boulespel

  Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett veckobesök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som bjuds ut i de många stånden – från handknutna mattor till väskor, kläder, husgeråd, skor och smycken. Även denna eftermiddag ägnas åt boulespel på stranden. Vår bouleledare ser till så att alla lagen får möta varandra. Innan kvällens middag på hotellet, samlas vi i vårt gemensamma utrymme i anslutning till baren för samkväm och prisutdelning efter dagens spel.

 • Dag 7. Fri dag eller eget Boulespel

  Fri dag eller eget Boulespel på stranden. Idag finns tid att själva träna och förbättra sitt spel för de som vill. Kvällens avslutningsmiddag blir extra festlig. 

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Efter det sker transfer till flygplatsen för hemresa till Stockholm.

 • Nisse Vår bouleledare

  Vår populäre bouleledare Nisse Ekander organiserar spelet på plats varje eftermiddag., dag 2,3,5,6. Övriga tider finns möjlighet att träna och spela på egen hand. Du rekommenderas att ta med dina egna bouleklot.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 20/10
Pris Från 9 290 kr
Specialpris 9290 kr för SvBF-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk 950 kr
Detaljerade priser

Lägenhet med separat sovrum         500 kr
Tillägg för garanterad havsutsikt       500 kr
Flamencoshow med middag        ca: 40EUR
(minst 20 personer, betalas på plats)       

I priset ingår

• Flyg till Málaga t/r.
• Transfer till hotellet t/r.
• Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter.
• Välkomstdrink.
• Halvpension med 7frukostar och 7 middagar.
• Boulespel på stranden
• Guidad stadspromenad i Almuñécar.
• Grand Tours värdinna.
• Grand Tours bouleledare, Nisse Ekander.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar
Dag 2. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 3. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 4. Utflyktsdag el Boulespel
Dag 5. Almuñécar- Boulespel på stranden & tillval FLAMENCO-middag
Dag 6. Fredagsmarknad i Almuñécar & Boulespel
Dag 7. Almuñécar- Fri dag eller Boulespel på stranden
Dag 8. Fri förmiddag och hemresa

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18-22 grader under hösten och vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.