Översikt

Ciechocinek - Hälsoresa

Ciechocinek är Polens främsta kurort, tack vare sina underjordiska varma termalkällor. Här på hälsocentret Pod Tezniami laddar du kroppen med ny energi!

Under din vistelse ger specialistläkaren Katarina Andevid personliga behandlingsråd och håller inspirerande seminarier om mindfulness. Hälsoprofilen Christer Andevid leder promenader och mjukyoga. Christer är naturmedicinare och har skapat och drivit det välkända svenska hälsohemmet Masesgården som firade 40-årsjubileum 2016. Specialistläkaren Katarina Andevid bistår med rådgivning och introduktion i mindfulness.

Boka din resa

2019-09-08 2019-09-15 12 495 kr LOT Polish Airlines 5+ Boka resa

Program

 • Resan till Ciechocinek

  Flyg till Warszawa. Minibuss möter för transfer, ca tre timmar, till hotellet i Ciechocinek. Rast och måltidspaket under resan.

 • Ciechocinek

  I Ciechocinek finns flera naturliga termalvattenkällor, hälsosam lera och en nästan 200 år gammal tradition av välgörande behandlingar. Klimatet i denna låglänta och klassiska kurort är mycket gynnsamt med många soltimmar och låg luftfuktighet. Här har även Europas största saltgraderverk byggts upp. Den UNESCO-skyddade anläggningen består av en gigantisk träkonstruktion, där saltlösningar som filtreras längs väggarna ger ett unikt och hälsofrämjande mikroklimat.

 • Behandlingar

  Hotellet erbjuder ett hundratal behandlingar  – allt från traditionella kurortsbad till de mest moderna terapier. I resan ingår konsultation med hotellets läkare och tre behandlingar per dag (mån–fre). Behandlingsprogrammet anpassas både för dig som vill ha skön friskvård och för dig som har specifika diagnoser, som till exempel besvär med leder, luftvägar eller blodcirkulationen.

 • Aktiviteter

  Välkommen att delta i vattengymnastik, stavgång, danslektioner, qigong och mjukyoga.

 • Utflykter som ingår

  Vår svenska färdledare erbjuder en guidad promenad i Ciechocinek, för att du ska få bekanta dig med omgivningarna. Därtill ingår en gemensam vandring till saltgraderverket.

 • Tillvalsutflykter

  Rundtur med häst och vagn i Ciechocinek. Bussutflykt till Torun – astronomen Nikolaus Kopernikus födelsestad med flera historiska sevärdheter upptagna som världsarv.

 • Resa med ciceron

  Resan leds av Christer Andevid, som är naturmedicinare och har skapat och drivit det välkända svenska hälsohemmet Masesgården som firar 40-årsjubileum 2016. Specialistläkaren Katarina Andevid bistår med rådgivning och introduktion i mindfulness.

 • Mindfulness

  I resan har vi inkluderat en kurs, som hålls av läkaren Katarina Andevid, specialist i allmänmedicin och certifierad instruktör i mindfulness. Mindfulness kallas även uppmärksamhetsträning och innebär övning i medveten närvaro. Det handlar om att leva i nuet, uppnå sinnesro och insikter som leder till lägre stressnivå. Positiva hälsoeffekter av mindfulness har påvisats i flera vetenskapliga studier och tekniken används allt mer inom sjukvården. Mindfulness är emellertid en allmängiltig metod, som kan tillämpas på vilket livsområde som helst. Alla, oavsett hälsotillstånd, ålder och bakgrund, kan ha nytta av kursen.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda
Avresor 8/9
Pris Från 12 495 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 200 kr
Detaljerade priser

Del i dubbelrum Superior 950 kr

I priset ingår

– Flyg till Warszawa t/r
– Transfer t/r
– Del i dubbelrum, 7 nätter
– Helpension på hotellet, frukost lunch och middag
– 2 matpaket vid transfer t/r
– 1 glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ vid middagarna
– Läkarkonsultation
– 3 behandlingar/dag, måndag–fredag
– Fri tillgång till wellness- och badavdelning
– Aktivitetsprogram
– Guidad promenad i Ciechocinek
– Gemensam promenad samt visning av saltgraderverket
– Kurs i mindfulness, 3x1,5 timme
– Behandlingsplanering i samråd med svensk specialistläkare
- Grand Tours ciceron
- Grand Tours färdledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt LOT Polish Airlines
Valuta

Polska Zloty

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Pod Tezniami, Ciechocinek ****

  Hälsocentret Pod Tezniami är beläget i en vacker park i närheten av saltgraderverket. Här erbjuds en mängd medicinska behandlingar och olika paket för kropps- och skönhetsvård, som pedikyr, manikyr och ansiktsbehandlingar. Utöver badanläggning finns mineralbassäng och saltgrotta. I resan ingår boende i dubbelrum, helpension med frukost-, lunch- och middagsbufféer inklusive ett glas vin/öl/alkoholfritt alternativ vid middag. Dans till levande musik på kvällarna.