Översikt

Nådendal Spa - Paradisdygn

Eleganta Nådendal Spa ligger naturskönt i Finlands mest omtyckta skärgårdsstad. Spahotellet har allt du behöver för en avkopplande vistelse i välbefinnandets och hälsans tecken. Välj mellan olika pooler, bubbelbad och bastu i den tropiskt inspirerade poolavdelningen. Unna dig välgörande spabehandlingar och njut av god mat!

NÅDENDAL. Nådendal är Finlands populäraste skärgårdsstad, en idyll med en charmig segelbåtshamn och historiska anor. Staden är uppbyggd kring det gamla birgittinerklostret Nådens dal, stiftat 1438, varifrån orten också fått sitt namn. 

Runt om staden och längs med vattenlinjen finns anlagda promenadvägar som inbjuder till stärkande upptäcktsfärder till fots. I den gamla stadsdelen kan du strosa längs pittoreska gränder i färgglada trähuskvarter med mysiga kaféer, hantverksgallerier och souvenirbutiker.

Boka din resa

2019-10-27 2019-11-01 5 695 kr Viking Line 5+ Boka resa

Program

 • Resan till Nådendal

  Ombord på kvällsbåten till Åbo finns flera restauranger, barer och butiker. Utanför terminalen väntar specialbeställd buss/bil för färd till Nådendal, ca 17 km. Väl framme på hotellet serveras en riklig och härlig frukostbuffé.

 • Skärgårdsspa i Nådendal

  Finlands populäraste skärgårdsstad Nådendal är en idyll med charmig segelbåtshamn och historiska anor. Runtom i staden och längs vattenlinjen finns anlagda promenadvägar som inbjuder till stärkande promenader. Den gamla stadsdelen nere vid båthamnen är väl värd ett besök. Här kan du flanera i gränderna och studera de gamla trähusen med vacker snickarglädje. Här finns även små hantverksbutiker, kaféer och trevliga strandrestauranger. På en liten ö i närheten ligger Mumindalen, en sagovärld för stora som små.

 • Medlem i royal spas of europé

  Nådendals första spa öppnades 1863, sedan dess har området blivit en välkänd kurort med vårt eget Nådendal Spa som det mest berömda av alla. Nådendal Spa är dessutom den enda skandinaviska medlemmen i Royal Spas of Europe, en sammanslutning av lyxiga och traditionsrika sparesmål. Vid ankomsten till denna oas bjuds du på en välkomstdrink och får kortfattad information om hotellets utbud av fysisk och andlig revitalisering.

 • Aktiviteter

  Hotellet har ett brett utbud av motionspass och andra trivsamma aktiviteter. I veckoprogrammen erbjuds exempelvis dans, yoga, vattengymnastik, thai chi, zumba, bingo och vinprovning. Vissa av aktiviteterna erbjuds mot avgift. Minigolf och tennis finns inom anläggningen.

 • Spabehandlingar

  Dagarna på Nådendal Spa inbjuder till såväl rekreation som avkoppling. Som gjort för att skämma bort dig själv! I spaavdelningen erbjuds ett heltäckande program av professionella skönhets- och spabehandlingar för både kvinnor och män.  Se utförligt behandlingsprogram här eller boka via Spahotellets hemsida.

 • Helgresor

  Håll utkik efter våra fina resor över storhelgerna. Julresa fyra dagar med avresa 23 december och nyårsresa fyra dagar med avresa 30 december.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stadsgårdskajen Vikingterminalen
Avresor 27/10
Pris Från 5 695 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum/-hytt utsides, 5 875 kr pp
Uppgradering Deluxerum 650 kr pp

Enkelrum/-hytt insides, 7 895 kr
Enkelrum/-hytt utsides, 8 275 kr

I priset ingår
 • Kryssning med Viking Line till Åbo t/r
 • Del i insides dubbelhytt t/r
 • Frukost på hotellet vid ankomst
 • Transfer t/r
 • Del i Comfort dubbelrum 4 nätter
 • Välkomstdrink på hotellet
 • 4 x frukost
 • 2 x buffémiddag
 • 2 x tvårätters à la carte middag
 • Badrock och badhandduk
 • Entré till bad- och bastuavdelningen
 • Vattengymnastik i grupp enligt hotellets program
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Resesätt Viking Line
Klimat

I sydvästra Finland, Åbos skärgård, råder ett milt maritimt klimat. Medeltemperaturerna är mer gynnsamma än klimatet på motsvarande breddgrader.

Valuta

Euro

Bra att veta

Vill du läsa lite mer om vad som finns att göra i mysiga Nådendal med omgivningar så kika in på hemsidan för Nådendals Turistbyrå.

Boende

 • Naantali Spa, Nådendal *****

  Naantali Spa är utsedd till en av världens 100 bästa spaanläggningar och är medlem i Royal Spas of Europé. Hotellet har eget bageri och flera trevliga restauranger, som erbjuder smakupplevelser och gourmeträtter från världens olika kök. I den stilfulla lobbyn finns lunchcafeteria och loungebar. Inom anläggningen finns även en vinkällare med vinprovning. I paviljongen med sjöutsikt ges du vissa kvällar möjlighet att dansa till orkester.

  DITT RUM. Du bor i ett smakfullt och sobert inrett rum med tv, telefon, säkerhetsbox, minibar, badrock, hårfön samt dusch/wc.

  POOLAVDELNINGEN. Spahotellet har inte mindre än fem pooler med olika badupplevelser. Sjunk ner i varm romersk bassäng (+37°) under en turkos kupol eller låt jetstrålar massera dig i bubbelpoolen (+37°). Mjuka upp musklerna i rekreationspoolen. Simma eller vada ut genom slussen till den mycket omtyckta utomhuspoolen (+30°), där du kan bada året runt. Barservering, kafébord och sköna vilstolar finns i anslutning till poolerna.