Översikt

Sandanski, Bulgarien - Hälsoresa 15 dagar

Ett milt klimat året runt, varma mineralvattenkällor och hälsosam luft har lockat människor till staden.

Oavsett om du vill unna dig välgörande bad eller söker behandling för luftvägs- eller ledbesvär är Sandanski ett utmärkt alternativ! Den lilla charmiga staden Sandanski ligger vackert inbäddad i en dal på Pirinbergens sluttningar, nära den grekiska och makedonska gränsen. De höga bergsmassiven skyddar mot vindar och regn, vilket ger ett milt och behagligt klimat året runt.


SANDANSKI. Stadens trevliga gågata kantas av restauranger, kaféer och små butiker där du kan köpa kläder, skor, glasögon och skönhetsprodukter till låga priser.

TERMALVATTENBEHANDLING. I Sandanski finns åtta varma termalkällor som springer upp ur jordens inre. Lägg därtill ett milt klimat och hälsosam luft så har du förklaringen till att människor allt sedan romartiden sökt sig hit för behandlingar. Orten lämpar sig väl för personer som har problem med leder, luftvägar eller olika hudåkommor.

Boka din resa

2020-09-12 2020-09-26 17 995 kr Austrian Airlines Stockholm 5+ Boka resa
2020-09-12 2020-09-26 17 995 kr Austrian Airlines Köpenhamn 5+ Boka resa
2020-09-26 2020-10-10 17 995 kr Austrian Airlines Strahan 5+ Boka resa
2020-09-26 2020-10-10 17 995 kr Austrian Airlines Köpenhamn 5+ Boka resa

Program

 • Resan till Sandanski

  Flyg via Wien till Sofia, där vår färdledare möter för transfer till Sandanski. Bussresan tar ca tre timmar inklusive kaffepaus.

 • Sandanski

  Den lilla charmiga staden Sandanski ligger vackert inbäddad i en dal på Pirinbergens sluttningar, nära den grekiska och makedonska gränsen. De höga bergsmassiven skyddar mot vindar och regn, vilket ger ett milt och behagligt klimat året runt. Stadens trevliga gågata kantas av restauranger, kaféer och små butiker där du kan köpa kläder, skor, glasögon och skönhetsprodukter till låga priser.

 • Hälsoresa

  Du inleder din vistelse med att träffa hotellets läkare för en kort konsultation. I samråd med dig, beroende på ditt allmäntillstånd och dina önskemål, beslutas om ett passande behandlingsprogram. Det ingår tre behandlingar per dag (måndag - fredag).

 • Behandlingar

  Du inleder din vistelse med att träffa hotellets läkare för en kort konsultation. I samråd med dig, utifrån ditt hälsotillstånd samt dina behov och önskemål, beslutar ni gemensamt om ett passande behandlingsprogram. Det är inkluderat tre behandlingar per dag. Behandlingarna genomförs måndag–fredag.

 • Termalvattenbehandling

  I Sandanski finns åtta varma termalkällor som springer upp ur jordens inre. Lägg därtill ett milt klimat och hälsosam luft så har du förklaringen till att människor allt sedan romartiden sökt sig hit för behandlingar. Orten lämpar sig väl för personer som har problem med leder, luftvägar eller olika hudåkommor.

 • Tillvalsutflykter

  Missa inte utflykten till Bulgariens minsta stad Melnik. Här insuper vi atmosfären och gör ett besök vid ett anrikt vinhus för vinprovning. En annan utflykt går till Rupite, där mediet Baba Vanga levde och rönte stor uppmärksamhet. Här ges möjlighet till bad i varm mineralvattenkälla. Därefter vidare till staden Petrich vid den grekiska gränsen, för prisvärd shopping. En heldagsutflykt går till det imponerande UNESCO-skyddade Rilaklostret.
  Tillvalsutflykterna bokas och betalas på plats i lokal valuta. Priserna varierar utifrån antal deltagare.

 • Aktiviteter och service

  Vår omtyckta värdinna välkomnar dig att in­leda dagen med stärkande vattengymnastik i utomhuspoolen. Utmed de vackra Pirinbergen finns fina promenadstigar för strövtåg, med eller utan stavar. Vår värdinna arrangerar även andra uppskattade aktiviteter och samkväm, såsom bouleturneringar och tema-aftnar. Allt utifrån deltagarnas önskemål och behov.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Strahan
Avresor 12/9 och 26/9
Pris Från 17 995 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 2 300 kr
I priset ingår
 • Flyg till Sofia t/r
 • Transfer till Sandanski t/r
 • Del i dubbelrum 14 nätter
 • Halvpension med frukost och middag alla dagar
 • Daglig städning
 • Kort läkarkonsutation
 • 3 behandlingar/dag måndag-fredag
 • Guidad stadspromenad i Sandanski
 • Fri tillgång till poolavdelning, bastu och gym
 • Grand Tours värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Resesätt Austrian Airlines
Klimat

Bergsmassiven skyddar mot vindar och regn, vilket ger ett mycket behagligt klimat, med få dagar av nederbörd under sommarhalvåret.

Valuta

Bulgariska Leva

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Golven i poolavdelningarna kan vara hala, så ta gärna med ett par tofflor med någon typ av halkskydd.

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Spahotell Sandanski Interhotel, Sandanski****

  Spahotell Sandanski är ett av Bulgariens mest kända kurhotell med utmärkt läge i staden, just där gågatan övergår i en lummig park. Hotellet har en inomhus- och en utomhuspool med mineralvatten hämtat från en varm underjordisk källa. De båda bassängerna är förbundna med varandra via en sluss som du kan vada igenom.

  Spahotell Sandanski är känt för sin vänliga och familjära stämning. I resan ingår halvpension, (frukost- och middagsbuffé), som avnjuts i huvudrestaurangen. À la carte restaurang, bulgarisk taverna samt lobby- och poolbar finns också. Kostnadsfritt trådlöst internet.

  Dubbelrum
  Nyrenoverade, ljusa och fräscha rum utrustade med kylskåp, tv, telefon, hårfön samt bad/wc. Stor möblerad balkong. Badrock och badtofflor finns till låns. En flaska av det lokala mineralvattnet står i kylskåpet vid din ankomst.