Översikt

Kom i form i Italien

Följ med på en träningsresa till den svenska anläggningen Riva del Sole i vackra Toscana! Träningen leds av Irene Samuelsson och Anneli Timén och är framtagen för dig som vill förbättra ditt kroppsliga och mentala välbefinnande. Resans ledord är gemenskap och glädje. Därför innehåller träningsresan inte bara fysiska aktiviteter – vi bjuder alltid på härligt umgänge, såväl dagtid som i samband med våra middagar.

Den svenska semesterbyn Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.
Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje och är utspridda i ett stort och lummigt parkliknande område. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m²,
mycket enkla och rustikt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, är iordningställda inför ankomst men i övrigt ingår inte städning. Under veckan
sköter man själv bäddning, diskning och städning etc.

Boka din resa

2019-09-28 2019-10-05 14 295 kr Norwegian 5+ Boka resa

Program

 • Irene Samuelsson & Anneli Timén.

  Våra träningsinstruktörer Anneli Timén och Irene Samuelsson, den senare verksam inom Svenska Gymnastikförbundet, leder vår kom i form-resa t ill k lassiska Riva del Sole i I talien. Resans ledord är gemenskap och glädje, och är framtagen för dig, som vill förbättra ditt kroppsliga och mentala välbefinnande. Både genom fysiska aktiviteter och trevligt umgänge.

 • Dag 1. Ankomst till Rom

  Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar. Men du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra.

 • Dag 2. Morgonyoga och träning

  Första dagen av vår vistelse på Riva del Sole, gör vi en gemensam promenad genom pinjeskogen och längs den långa sandstranden för att få en bild av hur fantastisk denna anläggning är. Vi inleder varje dag med enkla yogaövningar. Efter gemensam frukost håller vi ett kort morgonmöte, där vi stämmer av att alla är på plats och mår bra, samt går igenom
  dagens program. På programmet står bland annat funktionell styrka, där vår instruktör demonstrerar olika träningsmoment, beroende på tidigare erfarenhet och behov. Vi anpassar redskapen efter individuella förutsättningar. Varje träningspass är 30–40 minuter.

 • Dag 3. Vattengympa och promenader

  Ett par tillfällen under träningsveckan blir det vattengympa i Rivas stora pool. Dessutom väntar ett sittande gympass under veckan. Den som inte vill tillbringa lunchtimmarna på stranden, kan besöka Rivas spa-anläggning, eller följa med på en naturskön vandring genom pastoralt vacker miljö. Vi vandrar ett par kilometer i ett behagligt tempo.

 • Dag 4. Pulshöjande dans

  En dag under veckan tar vi lokalbussen in till byn Castiglione della Pescaia och tar en promenad i de pittoreska gränderna och den livliga fiskehamnen. Precis som de flesta eftermiddagar under veckan, så avrundar vi även denna dag med rolig och pulshöjande dans!

 • Dag 5. Vinprovning

  Vi befinner oss i distriktet Maremma där flera högklassiga viner tillverkas. En av dagarna tar vi därför en paus från tränandet och beger vi oss med buss till en av vingårdarna i området för att prova ett par av de viner som produceras här i södra Toscana.

 • Dag 6. Ledig dag

  En av dagarna är helt ledig för vila eller besök på stranden; solsängar och parasoll ingår i resans pris. Kanske lockar en strut äkta italiensk glass i strandbaren?

 • Dag 7. Final på träningsveckan

  Som final på vår träningsvecka bjuder vi in till ett glas italienskt mousserande vin och litet tilltugg. I samband med kvällens avslutande middag summerar vi veckan tillsammans.

 • Dag 8. Arrivederci

  Tidig avresa med buss till Roms flygplats för hemresan till Sverige.

 • Gemensamma middagar

  Under vistelsen på Riva del Sole bor vi i enkla lägenheter med kök. Det ger dig frihet att själv ordna till lunch eller vickning på uteplatsen. Frukost och middag äter vi gemensamt alla dagar i hotellets restaurang. Då får vi tillfälle att lyssna till varandras upplevelser och planer. Efter middagen kan de som önskar njuta av solnedgången över Medelhavet på Bar Riva, terrassen vid havet.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 28/9
Pris Från 14 295 kr
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk, 1 800 kr
I priset ingår

• Flyg till Rom t/r
• Transfer t/r
• Del i 2-rumslägenhet på Riva del Sole, 7 nätter. Ej städning
• Frukost varje morgon
• Middag varje kväll
• Utflykt till vingård med vinprovning
• Promenad i Castiglione
• Träning och aktiviteter
• Turistskatt
• Grand Tours färdledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Lägenhet för eget bruk 1 800 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Rom
Dag 2. Morgonyoga och träning
Dag 3. Vattengympa och promenader
Dag 4. Pulshöjande dans
Dag 5. Vinprovning
Dag 6. Ledig dag
Dag 7. Final på träningsveckan
Dag 8. Arrivederci.

Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

UTRUSTNING. Under veckan kommer ni att kunna prova på träning av alla de slag. För detta bör du ta med träningskläder, träningsskor och badkläder. Passande träningskläder och träningsskor är speciellt viktigt när du besöker Riva del Soles fina gym dit du som gäst har fri tillgång.

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETER Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje.

  Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc. Under veckan bytes sänglinnet och handdukarna en gång. Vid ankomsten finns det tvål, schampo och toalettpapper i lägenheterna. Detta fylls ej på under veckan utan man får komplettera detta själv efter behov. Affär finns inne på hotellets område.