Översikt

Spa och rundresa i Finland, Åbo och Nådendal

Följ med oss på en mycket innehållsrik och prisvärd resa till Finland. Under några dagar besöker vi några av västra Finlands äldsta och mest intressanta städer och kombinerar med det sköna livet på ett av landets främsta Spa-hotell. I tillägg till resan Åbo och Nådendal, erbjuder vi ett flertal kortare och längre vistelser på Nådendal Spa Hotel. Idyllen Nådendal Staden är uppbyggd kring det gamla birgittinerklostret Nådens dal, stiftat 1438, varifrån orten också fått sitt namn. Runt om staden och längs med vattenlinjen finns anlagda promenadvägar som inbjuder till stärkande upptäcktsfärder till fots. Den gamla stadsdelen nere vid båthamnen är väl värd ett besök. Här kan du flanera i gränderna och studera de gamla trähusen med vacker snickarglädje. Här finns även små hantverksbutiker, kaféer och trevliga strandrestauranger. På en liten ö i närheten ligger Mumindalen, en sagovärld för stora som små.

Eleganta Nådendal Spa Hotel
Hotellet erbjuder allt för en härlig vistelse i välbefinnandets och hälsans tecken. Dessutom kan du ta stärkande promenader utmed kuststigarna, unna dig välgörande spabehandlingar och i hotellets restauranger avnjuta goda middagar. I den stilfulla lobbyn finns lunchcafeteria och loungebar. Inom anläggningen finns även en vinkällare med vinprovning. Under din vistelse har du fri tillgång till den stora bad- och bastuavdelningen. Spahotellet har inte mindre än fem pooler med olika badupplevelser. Sjunk ner i varm romersk bassäng under en turkos kupol eller låt jetstrålar massera dig i bubbelpoolen. Mjuka upp musklerna i rekreationspoolen. Simma eller vada ut genom slussen till den mycket omtyckta utomhuspoolen, där du kan bada året runt. Barservering, kafébord och sköna vilstolar finns i anslutning till poolerna. Ta gärna med en bok att läsa!


Åbo är Finlands äldsta stad
Staden grundades på 1200-talet är belägen vid ån Auras mynning; Åbo betyder just bosättning vid å. Likt andra finska kuststäder har Åbo en stor andel finlandssvenskar. Åbos över 700 år gamla slott och den medeltida Domkyrkan är några av Finlands kulturhistoriska nationalskatter. Staden har ett sjudande kulturliv och en ytterst levande hantverkstradition. Friluftsmuseet Klosterbacken vid Vårdbergsparken är ett av få bevarade museer, som inte förstördes i branden 1827. Området visar både allmogehus och verkstäder för olika slags hantverk. Saluhallen, vid salutorget i stadens centrum, är ritad av arkitekt Gustaf Nyström.

Boka din resa

2020-09-13 2020-09-17 6 995 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Stockholm – Åbo

  Avresa med Viking Line på kvällen. Övernattning i dubbelhytt.

 • Dag 2. Villnäs – Nådendal

  Ankomst till Åbo där buss möter för resa till Åbo Slott och slottet Villnäs, Mannerheims barndomshem. Vi får en guidad tur genom de många salarna. Färden fortsätter mot Nådendal för incheckning och middag på hotellet.

 • Dag 3. Åbo gamla stad

  Efter frukost hämtar buss och guide för ett besök i Åbo gamla stad. Vi besöker Kloster-kyrkan och landets mest kända sommarbostad, Gullranda med sin unika trädgård. Lunch och strövtåg i staden på egen hand. Vi återvänder till hotellet för vila och middag.

 • Dag 4. Nystad – Raumo – Åbo

  Dagens utflykt går till Nystad och familjen Bonks museum. Familjen var fiskare och upptäckte dynamoeffekten hos den peruanska jätteansjovisen. Fisken alstrade energi genom att simma mellan två pooler i bassängerna. Denna upptäckt lade grunden till att Nystad elektrifierades med ansjovisenergi! Vi fortsätter mot den gamla trähusstaden Raumo som finns upptagen på Unescos lista över världsarv. I Raumo är knyppling en hantverkstradition som utvecklats sedan 1700-talet. Lunch i Raumo.Under eftermiddagen vänder vi åter söderut mot Åbo där vi äter middag.

 • Dag 5. Hemresa

  Tidig avresa från Åbo med Viking Line inklusive hytt mot Stockholm.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 13/9
Pris Från 6 995 kr
I priset ingår
 • Kryssning med Viking Line till Åbo t/r
 • Transfer t/r
 • Del i insides hytt t/r
 • Del i Comfort rum i Nådendal inkl. frukost 3 nätter
 • Utflykter enligt program
 • Välkomsdrink
 • Måltider enligt program
 • Badrock och badhanduk på Nådendal Spa
 • Entré till bad och bastuavd. på Nådendal Spa
 • Vattengymnastik enligt hotellets program
 • Lokala autkoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
Resesätt Viking Line

Boende

 • Nådendal spa

  Naantali Spa är medlem i Royal Spas of Europe, utsedd till en av världens 100 bästa spa anläggningar. Hotellet omges av trevliga promenadstigar i naturskön miljö och har en liten sandstrand strax nedanför anläggningen. Hotellet har totalt 390 rum och sviter finns i det ursprungliga Spahotellet. 
  FACILITETER. Elegant hotell i sober design med flera trevliga restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens olika kök. I lobbyn finns en lunchcafeteria och en snackbar, inom anläggningen finns dessutom en souvenirbutik och en vinkällare med vinprovning. I Paviljongen har du underbar sjöutsikt alltmedan du avnjuter din middag, tar en drink eller dansar till orkester på kvällarna.
  DUBBELRUM. Hotellets rum har generösa utrymmen och högklassig inredning. Du bor i ett smakfullt och sobert inrett Comfortrum med separat soffgrupp, tv, telefon, säkerhetsbox, hårfön, minibar, badrock samt dusch/wc.