Översikt

M/S Birka - Bornholm – Lübeck – Visby

Trivsamma gränder, marsipan och spännande historia i Lübeck. Eller storstadspuls i hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig. Under kryssningen tillbringar vi också en dag vardera på två vackra öar i Östersjön, nämligen Gotland och Bornholm. Som om inte det är nog bjuder vi på mängder av upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Havsutsikt är garanterad.

Eko från historien känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med fem gotiska kyrkor, sju kyrkspiror och den gamla stadsdelen som är helt omgiven av vatten. Gamla stan är inte bara världsarvsklassad utan också trivsam med restauranger, caféer och butiker och mer än 80 små, gömda gränder. Vi gör ett besök hos marsipanmästaren Niederegger är ett måste för dig som gillar söta souvenirer. Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden. 
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.  
Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia. 

Boka din resa

2019-07-28 2019-08-01 4 875 kr 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Stockholm

  Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning och dans.

 • Dag 2. Bornholm

  Vad sägs om att börja morgonen med jympa på akterdäck! Du har gott om tid för både frukost och en promenad ute på däck innan vi vid lunchtid når resans första resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg till nästa etapp på vår upptäcktsresa.

 • Dag 3. Lübeck

  Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag.

 • Dag 4. Gotland

  Ny dag och ett nytt resmål! Strax innan lunch lägger vi till i vackra världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om stadens historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en välsmakande middag.

 • Dag 5. Stockholm

  Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stadsgårdsterminalen Birka Cruises
Avresor 28/7
Pris Från 4 875 kr
Enkelrumstillägg Tillägg för enkelhytt insides Cabin Standard, 2 975 kr.
I priset ingår

– Fyra nätter ombord M/S Birka med del i inkvartering i Cabin Standard, insideshytt.
– Fyra 3-rättersmiddagar exkl. dryck
– Tre frukostbufféer 
– En brunch 
– Underhållning och aktiviteter ombord. 

I priset ingår ej

Tillägg gör du för drycker ombord och ev utflykter. I varje hamn erbjuder Birka ett flertal utflykter.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg
Avbeställningsskydd 200 kr

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa.

Läs mer på Birkas hemsida www.birka.se  om vilka utflykter som erbjuds under kryssningen.

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Rönne/Bornholm-Danmark
Dag 3. Lübeck/Tyskland
Dag 4. Visby/Gotland
Dag 5. Stockholm

Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.