Översikt

M/S Birka Köpenhamn och Gotland

Storstadspuls och hygge i underbara Köpenhamn i en ny kombination med vår gotländska favorit. Upplev två av våra populäraste resmål i försommarskrud! Köpenhamn är den perfekta staden för en minisemester. Så nära, men ändå med en air av stora världen, både traditionellt och trendigt. Upplev Köpenhamns olika ansikten under en dag!

Låt dig charmas av den danska huvudstaden – shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli och vila fötterna på ett café i Nyhavn. Våra utflykter tar dig till stadens mest kända landmärken, från kungliga slott till Carlsberg och goda, danska smaker.

På väg till Köpenhamn börjar vi vår upptäcktsresa med ett sjödygn och total avkoppling. Eller, om du föredrar det, ta ett dopp i poolen, provsmaka vin och ta ett jympapass!
Njut av vårens spirande grönska på Gotland som lockar med sin säregna natur och charmiga medeltida gränder. Strosa omkring i rosorna och ruinernas stad Visby eller se mer av den mångfacetterade ön med klintar, raukar, fiskebyar och långa sandstränder.
Allt toppas med en hel värld av upplevelser ombord. God mat, underhållning, shopping och havsutsikt från absolut första parkett. Låt oss få ta hand om dig i några dagar. Kom till dukat bord, unna dig en spa-behandling och träffa nya vänner.

Program

 • Dag 1. Stockholm

  Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare några av alla de som kommer att ta hand om dig under resan. En trerätters välkomstmiddag står uppdukad och lite senare bjuder vi på underhållning och dans.

 • Dag 2. Till havs

  Njut av frukosten, kanske börja dagen med jympa på akterdäck till hejdundrande utsikt. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller slå dig ned i en solstol – det är bara att välja! Idag hinner du prata med nyfunna vänner och ta en spa-behandling. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.  

 • Dag 3. Köpenhamn

  Upptäck världsstaden Köpenhamn, så nära men ändå med en air av stora världen. Shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli och vila fötterna på ett café i Nyhavn. Se Den lille Havfrue, som trots sina 125 cm är Danmarks största nationalsymbol. Eller se stadens mest kända landmärken med oss.

 • Dag 4. Gotland

  Strax innan lunch lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en välsmakande middag tillsammans.

 • Dag 5 Stockholm

  Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stadsgårdsterminalen Birka Cruises
Pris Från 4 740 kr
Enkelrumstillägg Tillägg för enkelhytt insides Cabin Standard, 2 645 kr
I priset ingår

– Fyra nätter ombord M/S Birka med del i inkvartering i Cabin Standard, insideshytt.
– Fyra 3-rättersmiddagar exkl. dryck
– Tre frukostbufféer 
– En brunch 
– Underhållning och aktiviteter ombord

I priset ingår ej

Tillägg gör du för drycker ombord och ev utflykter. I varje hamn erbjuder Birka ett flertal utflykter.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg
Avbeställningsskydd 200 kr

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa. Läs mer på Birkas hemsida www.birka.se  om vilka utflykter som erbjuds under kryssningen.

Resplan

Dag 1.Stockholm
Dag 2. Till havs
Dag 3. Köpenhamn
Dag 4. Visby/ Gotland
Dag 5. Stockholm

Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.