Översikt

M/S Birka - Höga kusten med Vasa

Upptäck världsarven Höga Kusten och Kvarkens skärgård under en och samma resa, där vi som enda rederi världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård. Under kryssningen gör vi strandhugg i både Härnösand och Vasa. Alla upplevelser i land toppas av mängder av upplevelser ombord. God mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter för alla smaker, spabehandlingar och havsutsikt från första parkett.

Tillsammans med Höga kusten i Sverige bildar Kvarkens skärgård i Finland ett världsarv som sträcker sig över gränserna. Ingenstans i världen har land höjts så mycket som just här och fortsätter att stiga varje år, men medan Höga Kusten har branta stränder är Kvarkens kust flack och låg.
Under kryssningen gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand i Höga Kusten, Norrlands bästa och Sveriges tredje bästa sommarstad enligt resesajten Reseguidens omröstning. Kryssningen avslutas med besök i kuststaden Vasa i Kvarkens skärgård med esplanader och stora parker - en av årets spännande nyheter som gör anspråk på att vara Finlands soligaste stad. 
När vi kastar loss från Höga Kusten kan du dessutom uppleva den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt när vi som enda rederi kryssar inomskärs i cirka fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.  
Förutom unika naturupplevelser står lokal mat och dryck i centrum under vår nya kryssning. Måltiderna ombord speglar regionen och detsamma gäller våra populära utflykter. Vi besöker lokala producenter av både mat och dryck, bland annat två världsberömda destillerier; finska Kyrö och svenska Hernö Gin – vem av dem vinner landskampen? Vill du lära dig allt om finsk bastutradition så kan du löga dig på tre olika utflykter. 

Boka din resa

2019-06-10 2019-06-13 4 105 kr Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1 Stockholm

  Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain's cocktail träffar du flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen innan du slår dig ned vid dukat bord för välkomstmiddag.

 • Dag 2 Höga kusten med Härnösand

  Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av våra guidade utflykter! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga kusten-bron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen!

 • Dag 3 Kvarkens skärgård med Vasa

  Ny dag, ny destination! Med en mosaiklik skärgårdsnatur runt hörnet bjuder den tvåspråkiga kuststaden Vasa på både esplanader, parker, shopping, restauranger, kaféer och en pytteliten saluhall. Visste du att det dessutom är en tillväxtregion med en av Nordens viktigaste koncentrationer inom energiteknologi? Upptäck staden eller Kvarkens skärgård på någon av våra utflykter eller lär dig allt om hur man badar bastu på riktigt. 

 • Dag 4 Stockholm

  Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stadsgårdsterminalen Birka Cruises
Avresor 10/6
Pris Från 4 105 kr
Enkelrumstillägg Tillägg för enkelhytt insides Cabin Standard, 2 645 kr
I priset ingår

- Tre nätter ombord M/S Birka med del i inkvartering i Cabin Standard, insideshytt.
- Tre 3-rättersmiddagar exkl. dryck
- Två frukostbufféer
- En brunch
- Underhållning och aktiviteter ombord

I priset ingår ej

Tillägg gör du för drycker ombord och ev utflykter. I varje hamn erbjuder Birka ett flertal utflykter.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg
Avbeställningsskydd 200 kr

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa.

Läs mer på Birkas hemsida www.birka.se  om vilka utflykter som erbjuds under kryssningen.

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Höga kusten med Härnösand
Dag 3. Vasa
Dag 4. Stockholm

Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.