Översikt

M/S Birka - Världsarvet Höga kusten

Följ med på en unik kryssning till Höga Kusten och Härnösand! Om du vill uppleva natur på riktigt hög nivå så har du hamnat rätt. 20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap som faktiskt har världsrekord i landhöjning. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och skogar. Upplev den vackra Norrlandskusten både från land- och sjösidan under en alldeles unik kryssning med spännande utflykter i land.

Vi lägger till i Härnösand, Norrlands bästa och Sveriges tredje bästa sommarstad enligt resesajten Reseguidens omröstning. Välj mellan flera utflykter med olika tema från historia och natur till lokal mat och dryck. Samtliga ledda av kunniga Högakustenguider. 
När vi styr ut från Härnösand glider vi som enda fartyg i världen inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.  
Resan toppas av alla upplevelser ombord med härliga trerättersmiddagar, aktiviteter för alla smaker, underhållning, spa, ljusa sommarkvällar, shopping till taxfreepriser och allt annat som skapar en komplett semesterupplevelse. 

Boka din resa

2019-05-27 2019-05-29 2 865 kr 1 Boka resa

Program

 • Dag 1 Stockholm

  Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuder vi på härlig stämning på soldäck. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare flera av alla som kommer att ta hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Senare på kvällen bjuder vi på underhållning och dans.

 • Dag 2 Höga kusten med Härnösand

  Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av de intressanta guidade utflykterna! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

 • Dag 3 Stockholm

  Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stadsgårdsterminalen Birka Cruises
Avresor 27/5
Pris Från 2 865 kr
Enkelrumstillägg Tillägg för enkelhytt insides Cabin Standard, 1 845 kr
I priset ingår

- Två nätter ombord M/S Birka med del i inkvartering i Cabin Standard, insideshytt.
- Två 3-rättersmiddagar exkl. dryck
- En frukostbuffé
- En brunch
- Underhållning och aktiviteter ombord

I priset ingår ej

Tillägg gör du för drycker ombord och ev utflykter. I varje hamn erbjuder Birka ett flertal utflykter.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg
Avbeställningsskydd 200 kr
Birka Cruises, Hernö Gin 27/5 475 kr

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa.

Läs mer på Birkas hemsida www.birka.se  om vilka utflykter som erbjuds under kryssningen.

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Höga kusten med Härnösand
Dag 3. Stockholm

Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du giltig ID-handling för nordiska medborgare, dvs körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt ID-kort eller SIS-godkänd legitimation.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.