Översikt

M/S Birka - Rügen, Gotland och Bornholm

På Rügen väntar sagolika naturupplevelser med vita kritklippor, branta kuster, frodiga bokskogar, havsvikar och insjöar. Längs kilometerlånga vita sandstränder ligger de anrika badorterna på rad med pampiga villor, träpirer och strandpromenader. Ön bjuder på en fängslande historia, präglad av tvåhundra år av svenskt styre under stormaktstiden, andra världskriget och DDR-tiden.

 Förutom att Rügen är en av Tyskland soligaste platser har de landets minsta nationalpark Jasmund. Sin storlek till trots är den imponerande med sin 161 meter höga kalkstensklippor och Unesco-skyddade urgammal bokskog med unika växter och djur. Under vår ö-luffning besöker vi ytterligare två solskensöar, Gotland och Bornholm. Sveriges största ö kallas också Östersjöns pärla. Gotland bjuder på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag. Bornholm med sitt alldeles speciella ljus sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia. Vi bjuder vi på mängder av upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar.

Rügen är inte bara Tysklands största ö, den beskrivs ofta som den vackraste med vita klippor, bokskogar och stränder. Följ med oss på en ö-luffning med klass – upptäck tre öar och tre länder på fyra dygn! En resa för naturälskare, historieintresserade, kulturvänner och livsnjutare i allmänhet.

Boka din resa

2019-08-11 2019-08-15 4 875 kr 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1 Stockholm

  Din ö-luffning börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Vi bjuder på Captain’s cocktail där du träffar några av alla som kommer att ta hand om dig under resan innan eller efter du slår dig ned för att avnjuta en 3-rätters välkomstmiddag. Kvällen bjuder på underhållning och dans.

 • Dag 2 Bornholm

  Hej, eller davs på danska, säger vi till resans första ö, Bornholm! Vi lägger till i Rönne med korsvirkeshus och kullerstensgator. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord och säger farväl till Bornholm för denna gång.

 • Dag 3 Rügen

  Vi vaknar upp med utsikt över de vita klipporna på resans andra ö, Rügen. Upplev ännu mer genom att följa med på någon av våra guidade utflykter. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag medan vi glider ut från hamnen i Sassnitz på väg till Gotland.

 • Dag 4 Gotland

  Ny dag och ö-luffningens sista ö. Vi lägger till i världsarvstaden Visby. Här kan du följa med på en guidad rundvandring eller strosa omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland, följ med på någon av våra utflykter. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.

 • Dag 5 Stockholm

  Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, se havsutsikten från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stadsgårdsterminalen Birka Cruises
Avresor 11/8
Pris Från 4 875 kr
Enkelrumstillägg Tillägg för enkelhytt insides Cabin Standard, 2 975 kr
I priset ingår

- Fyra nätter ombord M/S Birka med del i inkvartering i Cabin Standard, insideshytt.
- Fyra 3-rättersmiddagar exkl. dryck 
- Tre frukostbuffér
- En brunch 
- Underhållning och aktiviteter ombord

I priset ingår ej

Tillägg gör du för drycker ombord och ev utflykter. I varje hamn erbjuder Birka ett flertal utflykter.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg
Avbeställningsskydd 200 kr
Birka Cruises, Glas, glass, godis och god öl 11/8 675 kr

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa.

Läs mer på Birkas hemsida www.birka.se  om vilka utflykter som erbjuds under kryssningen.

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Bornholm
Dag 3. Rügen
Dag 4. Gotland
Dag 5. Stockholm

Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du giltig ID-handling för nordiska medborgare, dvs körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt ID-kort eller SIS-godkänd legitimation.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.