Översikt

Ombord på vårt ombonade holländska flodkryssningsfartyg M/S Leonora kryssar vi på floder och kanaler från Arnhem via Utrecht till Amsterdam där vi lägger till i centrum.

Det nya året firas in med en festlig femrätters galamiddag inklusive dryck och dans ombord. Välkommen att följa med!

Boka din resa

2017-12-28 2018-01-02 12 995 kr KLM Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Amsterdam

  Reguljärt flyg med KLM från Stockholm samt från Köpenhamn. I Amsterdam väntar buss för fortsatt färd till Arnhem. Incheckning i bekväma utsideshytter för två personer ombord M/S Leonora. Vår skandinaviske kryssningschef välkomnar med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning. Senare serveras vi en välkomstmiddag.

 • Dag 2. Arnhem – Utrecht

  Den forne hansestaden Arnhem är belägen på nedre Rhens norra flodbank. Under dagen gör vi en utflykt till det intressanta Kröller-Müller Museum med sin stora samling av Van Gogh-målerier samt spektakulära skulpturpark. Den gotiska kyrkan Grote Kerk, svårt demolerad under andra världskriget men nu återuppbyggd i ursprunglig stil är väl värd ett besök. Även den så kallade Market Garden, platsen där den misslyckade säkringen av bron över Rhen i slutet av andra världskriget. Fortsätt gärna till det imponerande Rådhuset från 1500-talet. Det är ett nöje att bara strosa omkring i stadens trevliga centrum. Efter avnjuten lunch ombord är det dags att lämna Arnhem. M/S Leonora lägger ut och stävar mot Utrecht som vi beräknar ankomma till på kvällen.

 • Dag 3. Utrecht – Amsterdam

  Landets fjärde största stad Utrecht är känt bl.a. för sitt domkyrkotorn, som efter en kraftig storm år 1674 separerades från själva kyrkan. Annars är det de många kanalerna som sätter sin prägel på staden som redan under medeltiden var ett viktigt kulturcentrum och biskopssäte. Kanalgatorna i den charmiga stadskärnan kantas av sina karakteristiska hus, där de äldsta finns längs gatan Oude Gracht. Gå på egen upptäcksfärd eller följ med vår färdledare på en stadsrundtur till fots. På eftermiddagen lämnar vi Utrecht och seglar mot Amsterdam dit vi beräknas anlända tidig kväll.

 • Dag 4. Amsterdam

  Vårt fartyg ligger förtöjt i centrum av den charmiga huvudstaden, som är lätt att utforska till fots. Här finns en mängd intressanta museer att besöka. Även shoppingutbudet i de många små gallerierna är imponerande stort. På kvällen väntar en festlig femrätters galamiddag inkl. bordsdryck, vin/öl/vatten ombord. Det blir dans till orkester och lagom till midnatt går vi upp på soldäck för att se på stadens alla fyrverkerier och skåla in det nya året med champagne!

 • Dag 5. Volendam

  År 2018 inleds ståndsmässigt med en nyårsbrunch ombord. Under förmiddagen sätter M/S Leonora kurs mot Volendam. Väl framme i denna Hollands äldsta stad skall du inte förvånas över att se flera av stadens invånare iklädda traditionell folkdräkt. Vi ligger förtöjda nära centrum varför vi enklast utforskar de gamla stadsdelarna till fots, tillsammans med vår reseledare. Middagen ombord intas under seglats tillbaka mot Amsterdam.

 • Dag 6. Hemresa

  Efter frukost finns det möjlighet att mot tillägg lära känna Amsterdam via de många kanalerna. Följ gärna med på en trevlig båttur på kanalerna, som utformades redan på 1600-talet och idag är en del av vårt världsarv. Därefter sker transfer till flygplatsen för returflyg till Skandinavien.

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 28/12
Pris Från 12 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelhytt utsides, Huvuddäck 2 900 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck, 1 000 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 1 600 kr

I priset ingår

- Reguljärt flyg till Amsterdam t/r
- Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
- Transfer till och från fartyget
- Del i utsides 2-bäddshytt, Huvuddäck
- Kryssning enligt program
- Välkomstdrink
- Helpension ombord from middag dag 1 tom frukost dag 6
- 5-rätters nyårssupé inkl bordsdryck ombord
- Dans till orkester ombord på nyårsafton
- Champagne på däck på nyårsafton
- Dricks ombord
- Grand Tours färdledare

Tillval och utflykter
Kanaltur i Amsterdam med båt 150 kr
Dryckespaket 1 375 kr
Dryckespaket 2 525 kr
Dryckespaket 3 700 kr

Under kryssningen ingår ett flertal utflykter och arrangemang iland. Förutom dessa finns det en tillvalsutflykt. Anmälan till denna utflykt måste ske senast två veckor före avresan. Därefter bokas och betalas dessa ombord. Betalningen av utflykter ombord sker kontant i svenska kronor till färdledaren.

Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Dag 2. Arnhem – Utrecht
Dag 3. Utrecht – Amsterdam
Dag 4. Amsterdam
Dag 5. Volendam
Dag 6. Hemresa

Resesätt KLM
Klimat

I Amsterdam råder ett måttligt tempererat klimat, som påverkas starkt av närheten till Atlanten västerut. Vintrarna är milda och medeltemperaturen håller sig vanligen ovanför fryspunkten.

Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Adapter behövs ej.

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sänger (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack. Hiss finns. Visa fartygets däckplansskiss»