Översikt

Julmarknadskryssning på Donau

Ombord på vårt familjära flodkryssningsfartyg M/S Der Kleine Prinz**** kryssar vi från skimrande kejsarstaden Wien utmed Donau till de vackra huvudstäderna Budapest och Bratislava.

Tillsammans med vår svenska färdledare utforskar vi städernas glimrande julmarknader och så klart de främsta sevärdheterna i juleskrud! Vi insuper den söta doften av glögg, pepparkakor och traditionell julmat. Gator och affärer är festligt dekorerade och de många olika julmarknaderna förtrollar såväl gammal som ung. 

Boka din resa

2019-12-05 2019-12-09 9 995 kr Austrian Airlines Stockholm Väntelista Förfrågan
2019-12-05 2019-12-09 9 995 kr Austrian Airlines Köpenhamn Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Wien

  Här väntar vår buss och vi inleder med ett besök på Wiens största julmarknad vid det praktfullt upplysta Rådhuset. Parken dignar av mysiga julbodar med hantverk, glühwein och god mat. Innan vi embarkerar M/S Der Kleine Prinz besöker vi ännu en av stadens skimrande julmarknader, placerad på Maria-Theresien-Platz. Kaptenen och hans besättning hälsar oss välkomna ombord innan vi serveras en välkomstmiddag. Kvällsevenemanget Wienerklassiker av välkända kompositörer erbjuds som tillval.

 • Dag 2. Wien

  Efter frukost gör vi en sightseeingtur med buss i det juldekorerade Wien för att se mycket av det som gjort staden berömt: Ringen med sina mäktiga byggnader som Operan, Hofburg och Parlamentet. Innan vi beger till fartyget för lunch besöker vi den traditionella marknaden i Freyung, med julmarknadstraditioner helt tillbaka från 1772.  Här kan du till tonerna av adventsmusik köpa julkrubbor, glasdekorationer, keramik och allehanda vackra hantverksarbeten. Nöjda med dagens inköp återvänder vi till fartyget för lunch. Senare stävar fartyget sakta ut från Wien med Budapest. Ombord bjuds vi en trevlig vinprovning av fartygets viner. Middag under kryss. I baren spelar fartygsorkestern upp till dans.

 • Dag 3. Budapest

  Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med buss i den ungerska huvudstaden och får riktig uppleva den eleganta staden och dess stämning. Turen avslutas vid Stora Saluhallen, byggd i slutet på 1800-talet. Här kan man handla kryddor och matvaror till mycket förmånliga priser, som paprika, ostar och salami, men också Tokajviner och Pálinka, gjort på olika frukter. Efter lunch är det dags att uppleva Budapests fascinerande julmarknad. I slutet av Váci gatan, den stora promenadavenyn i hjärtat av Donaus drottning, som staden ofta kallas, möts vi av mer än 120 träpaviljonger där honungskakor, marknadsgodis och julglögg sprider sina ljuvliga dofter. Handgjort julpynt och ungerska godsaker kan med fördel inhandlas. Inte långt härifrån ligger Falk Miksa gatan, där de bästa antikvitetshandlarna i den här delen av Europa finns. Efter en lång dag smakar middagen ombord mycket gott.

 • Dag 4. Bratislava

  Under förmiddagen passerar vi Gabcikovo slussen. Lunchen avnjuts ombord innan ankomst till Slovakiens huvudstad Bratislava. Här åker vi med ett litet ”stadståg” för att bekanta oss med stadens historiska centrum och ser flera av de klassiska kulturskatterna som S:t Martinskyrkan och Nationalteatern. På stora torget pågår julmarknaden och du ges möjlighet till egna strövtåg och prisbillig shopping bland julmarknadsstånden i den charmiga huvudstaden. Senare på kvällen väntar en festlig Kaptensmiddag ombord.

 • Dag 5. Wien, hemresa

  Efter frukost checkar vi ut. Transfer till Wiens flygplats för flyg hem till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 5/12
Pris Från 9 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelhytt 3 800 kr
Detaljerade priser

 

I priset ingår
 • Flyg till Wien t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 5
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokalguider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

På grund av anvisningar från skattemyndigheterna ingår inte dricks längre på våra flodkryssningar. Vår reseledare samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal med flera.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Konsert i Wien 550 kr
Dryckespaket - All inclusive 950 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Wien
Dag 2. Wien
Dag 3. Budapest
Dag 4. Bratislava
Dag 5. Wien, hemresa

Resesätt Austrian Airlines
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard. De nationella valutorna i respektive land är följande: Österrike- Euro, Slovakien - Euro och Ungern - Forinter.
TIPS! När du växlar in Euro i förväg rekommenderar vi att du växlar in i mindre valörer (5, 10 och 20 euros sedlar).

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Der Kleine Prinz ****

  Byggd 1992. Renoverat 2016/2017. Fartyget är 93 meter långt. Max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna, 16 m², är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sängar, badrum med dusch och toalett, hårtork, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon. Ombord finns salong, bar, restaurang, reception, souvenirbutik, hiss och soldäck. Begränsade internetmöjligheter ombord.    Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Der Kleine Prinz