Översikt

Julmarknadskryssning på Donau

Följ med på en stämningsfylld flodkryssning, från skimrande kejsarstaden Wien, utmed Donau, till de vackra huvudstäderna Budapest och Bratislava. Tillsammans med vår svenska färdledare besöker vi städernas glimrande julmarknader och de främsta sevärdheterna i juleskrud! Dessa klassiska julmarknader förtrollar med doft av glögg, pepparkakor och traditionell julmat.

Boka din resa

2020-12-05 2020-12-09 10 495 kr Austrian Airlines Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Wien

  Vi ankommer till Wien och besöker stadens största julmarknad vid Rådhusplatsen. Parkens julbodar dignar av juldekorationer, vackra hantverk, glühwein och god mat. Vi besöker även den skimrande julmarknaden vid Maria-Theresien-Platz innan vi embarkerar vårt kryssningsfartyg. Kapten och besättning hälsar oss välkomna ombord innan vi serveras en välkomstmiddag. Efter middagen finns möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt, för att avnjuta en klassisk Wienerkonsert i det kejserliga palatset Hofburg.

 • Dag 2. Wien - Budapest

  Efter frukost gör vi en rundtur med buss i det juldekorerade Wien och ser mäktiga byggnader som Operan, Hofburg och Parlamentet. Vi besöker den traditionella julmarknaden i Freyung, med traditioner tillbaka från 1772.  Här kan du till tonerna av adventsmusik köpa julkrubbor, glasdekorationer, keramik och allehanda vackra hantverksarbeten. Nöjda med dagens inköp återvänder vi till fartyget för lunch. Under eftermiddagen stävar fartyget sakta ut från Wien med destination Budapest. Före middagen bjuds vi en trevlig vinprovning av fartygets viner.

 • Dag 3. Budapest -- Bratislava

  Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med buss i den ungerska huvudstaden och får riktig uppleva den eleganta staden och dess stämning. Turen avslutas vid den stora saluhallen, byggd i slutet på 1800-talet. Här kan du till exempel handla kryddor och matvaror, som paprika, ostar och salami till mycket förmånliga priser. Efter lunch ombord är det dags att uppleva Budapests fascinerande julmarknad. I slutet av Váci-gatan, den stora promenadavenyn i hjärtat av Donaus drottning, som staden ofta kallas, möts vi av mer än hundra träpaviljonger där honungskakor, marknadsgodis och julglögg sprider sina ljuvliga dofter. Under middagen kryssar vi vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava.

 • Dag 4. Bratislava - Wien

  Vi äter lunch ombord innan vi ankommer till Slovakiens huvudstad Bratislava. Under en rundtur med ett litet ”stadståg” bekantar vi oss med stadens historiska centrum och ser flera av de klassiska kulturskatterna som S:t Martins-kyrkan och Nationalteatern. På stora torget pågår julmarknaden och du ges möjlighet till egna strövtåg och shopping bland julmarknadsstånden i den charmiga huvudstaden. Ombord väntar en festlig Kaptensmiddag. Vi avseglar under kvällen tillbaka mot Wien.

 • Dag 5. Wien, hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från vårt kryssningsfartyg. Transfer med buss till Wiens flygplats för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 5/12
Pris Från 10 495 kr
Enkelrumstillägg Enkelhytt 3 800 kr
Detaljerade priser

Del i utsides 2-bäddshytt på övre däck 600 kr

 

I priset ingår
 • Flyg till Wien t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 5
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokalguider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Konsert i Wien 650 kr
Dryckespaket - All inclusive 950 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Wien
Dag 2. Wien
Dag 3. Budapest
Dag 4. Bratislava
Dag 5. Wien, hemresa

Resesätt Austrian Airlines
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard. De nationella valutorna i respektive land är följande: Österrike- Euro, Slovakien - Euro och Ungern - Forinter.
TIPS! När du växlar in Euro i förväg rekommenderar vi att du växlar in i mindre valörer (5, 10 och 20 euros sedlar).

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Der Kleine Prinz ****

  Byggd 1992. Renoverat 2016/2017. Fartyget är 93 meter långt. Max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna, 16 m², är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sängar, badrum med dusch och toalett, hårtork, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon. Ombord finns salong, bar, restaurang, reception, souvenirbutik, hiss och soldäck. Begränsade internetmöjligheter ombord.    Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Der Kleine Prinz