Översikt

Nyårsresa med tåg till Gardasjön

Välkommen till en litet annorlunda nyårsresa – med tåg till Verona och nyårsfirande vid Gardasjön i Italien. I priset ingår fem nätter i den charmerande småstaden Garda, en guidad utflykt i Romeos och Julias stad Verona samt festligt nyårsfirande med prosecco vid tolvslaget. Dessutom ingår en hotellnatt i Hamburg som start och avslutning på resan.

När man väljer att resa med tåg genom Europa, är själva tågresan en resa i resan, där själva förflyttningen i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen. Man sitter bekvämt och har rörelseutrymme om man behöver sträcka på benen. Under tiden som man reser, hinner man samtala med sina medresenärer. Kanske lockar en promenad in till bistrovagnen eller så lutar man sig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet som passerar utanför tågfönstret; resan till Gardasjön går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Danmark, Tyskland och Österrike till Verona i Italien.

Charmen och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med restauranger, barer och butiker.

Under nyårshelgen i Garda ingår halvpension, galamiddag på nyårsafton och brunch på nyårsdagen. Du får en guidad promenad i Verona och på egen hand kan du enkelt göra båtresor på Gardasjön till flera vackra och intressanta städer.

Boka din resa

2020-12-27 2021-01-03 13 995 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1: 27 december. Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn. Paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Här träffar du övriga medresenärer samt färdledaren, som medföljer under hela resan till Italien och tillbaka. Under eftermiddagen fortsätter vår resa med tåg, från Köpenhamn via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Kort promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2: 28 december. Tåg från Hamburg via München till Verona

  Efter frukost på hotellet tar vi oss tillbaka till stationen och påbörjar tågresan genom Tyskland. Första sträckan, resan till Bayerns huvudstad München, tar knappt sex timmar. Här gör vi en paus, med möjlighet att äta något enkelt, innan vi byter tåg för vår fortsatta resa genom Österrike mot Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Tågresan till Verona tar även den knappt sex timmar. Här möter buss som tar oss till Gardasjön och vårt hotell för incheckning och lättare kvällsmåltid.

 • Dag 3: 29 december. Promenad till Bardolino

  Bland alla charmerande städer runt Gardasjön, är vårt resmål, staden Garda, den mest pittoreska. Gardasjön har varit semesterort sedan antiken och det är denna gamla fiskeby som givit namn till sjön. Efter en gemensam frukost på hotellet, presenterar färdledaren programmet för veckan och ger tips om vad du kan se och göra under de kommande dagarna.Om du har lust, och orkar, kan du under förmiddagen följa med färdledaren på en promenad längs den vackra strandvägen till Bardolino. Dit är det fyra kilometer och promenaden är värd besväret. Bardolino är något exklusivare än Garda, och runt Bardolino finns flera vingårdar som producerar kvalitetsviner som bär stadens namn. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten” då förutsättningarna för olivodling är optimala. Du får egen tid att utforska den vackra staden, varefter vi tar oss tillbaka till Garda. Middag och musikunderhållning på hotellet.

 • Dag 4: 30 december. Guidad utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad rundvandring i den vackra kulturstaden vid Adigefloden. Verona har en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr., och den största sevärdheten är därför den romerska arenan, den tredje största i Italien, efter Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua. Under medeltiden blomstrade Verona under klanen della Scala, som var lika mycket konstälskare som de var mordiska tyranner. Verona är även Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit i Verona, men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Tid för shopping, strövtåg och lunch på egen hand innan vi återvänder till Garda. 

 • Dag 5: 31 december. Nyårsafton 31 december

  Vi avlutar året vid italienarnas mest älskade sjö. Gardasjön är en skattkista fylld av charmiga små städer som kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. Tag en kort båtresa till staden Sirmione, med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. Eller till den större staden Desenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. Under eftermiddagen tar vi en stunds vila inför nyårsaftonens program. Restaurangen har dukat upp till galamiddag med musikunderhållning, och vid tolvslaget skålar välkomnar vi det nya året med ett glas prosecco.

 • Dag 6: 1 januari. Nyårsdagen 1 januari 2021

  Årets första dag inleds med en sen brunch. Därefter kan det vara skönt med en promenad, kanske upp på klippan La Rocca som reser sig 280 meter över Garda. Orkar du hela vägen upp, så belönas du med en storslagen utsikt över Gardasjön. Om du föredrar en riktigt lång promenad, så kan du gå söderut längs sjön, förbi Bardolino och ytterligare några kilometer till den lilla staden Lazise. Man kan också nöja sig med att bara ta det lugnt och strosa längs gränderna i Garda.

 • Dag 7: 2 januari. Tågresa Verona–Hamburg

  Tidig frukost på hotellet och därefter avresa med buss till stationen i Verona. Vi reser med tåg till München, där vi gör ett kort uppehåll för tågbyte och fortsatt resa till Hamburg dit vi ankommer sent på kvällen. Övernattning på hotell i centrala Hamburg.

 • Dag 8: 3 januari. Hemresa till Sverige

  Efter frukost på hotellet, påbörjar vi hemresan mot Köpenhamn för byte av tåg och fortsatt resa till hemorten i Sverige. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 27/12
Pris Från 13 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum endast på förfrågan 2 500 kr/p
I priset ingår
 • Tåganslutning Köpenhamn från Götaland och flertalet orter i Svealand t/r
 • Tågresor med platsbokning till Verona t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
 • Transfer till Garda t/r
 • Del i dubbelrum i Garda på Hotel La Perla, 5 nätter
 • Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
 • Nyårsafton galamiddag
 • Bardolino, vandring längs strandpromenaden och båt hem
 • Verona, guidad utflykt med buss
 • Lokal auktoriserad guide i Verona
 • Turistskatt
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg
Dag 2.Tåg från Hamburg via München till Verona 
Dag 3. Promenad till Bardolino 
Dag 4. Guidad utflykt till Verona 
Dag 5. Nyåsafton 31 december
Dag 6: Nyårsdagen 1 januari 2021
Dag 7. Tågresa Verona–Hamburg
Dag 8. Hemresa till Sverige

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel La Perla***

  Hotel La Perla är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med 148 rum. Badrum med dusch/wc och hårtork, telefon, satellit-tv, radio, minibar, kassafack, luftkonditionering och balkong. Poolen, som är byggd senare än hotellet, ligger separat och man når denna via en gångtunnel bakom själva hotellet.

Inspiration

Tåg till Italien