Översikt

Almuñécar - Jul och nyår

Byt julstök mot ett gemytligt Spanien. Res med oss till Almuñécar på Costa Tropical - den vackraste delen av solkusten. Denna lilla trygga kuststad lockar med sitt behagliga klimat och härlig atmosfär.

En lugn och trygg småstad som har allt för oss frusna svenskar under ett par vinterveckor. Bo i rustika lägenheter på hotell Chinasol direkt vid Medelhavet och gör trevliga dagsutflykter till Andalusiens sagobyar. 

Boka din resa

2021-12-22 2022-01-05 16 495 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2021-12-22 2022-01-05 16 495 kr SAS Köpenhamn 5+ Boka resa

Program

 • Resan till Almuñécar

  Vi reser hit med reguljärflyg från Stockholm eller Köpenhamn till Málaga. En buss tar oss direkt till Almuñécar och resan från Málaga tar 1,5 tim.

 • Costa Tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den "tropiska kusten". Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här odlas exotiska frukter som avokado, cherimoya, banan, mango och papaya.

 • Almuñécar

  Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3 000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

 • Vi firar Jul och Nyår

  Vårt hotell Chinasol har stor erfarenhet av skandinaviska gäster och våra traditioner. På julafton serveras en specialkomponerad julmiddag med spanska delikatesser samt en halv flaska vin per person och vi firar i gott sällskap. Nyårsafton kanske inleds med ett dopp innan vi låter oss väl smaka av kockens fröjder! Bered dig på en serenad av rätter och fest natten lång. dryck till maten ingår, champagne till tolvslaget och dans fram på småtimmarna. För den som är sugen serveras fri bar och vickning.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Andalusiens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Granada och det enastående moriska slottet Alhambra, La Alpujarras och till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik, numera intressant museum eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.

 • Aktiviteter och service

  Almuñécar är idealiskt för din utlandsvistelse, med allt du behöver på bekvämt promenadavstånd. Här bistår vår värdinna med service och ger tips om sevärdheter och information som underlättar din vistelse. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet Castillo de San Miguel. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik, vävda trasmattor och mycket mer.
  Under din vistelse arrangerar vår värdinna även varierade aktiviteter som bland annat boule, bingo, frågetävlingar, spanska, promenader med mera. Aktiviteterna utgår ifrån gruppens intressen och önskemål.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 22/12
Pris Från 16 495 kr
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk 1 900 kr
Detaljerade priser

Del i tvårumslägenhet, 800 kr
Garanterad havsutsikt, 800 kr

I priset ingår
 • Flyg till Malaga t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i enrumslägenhet/studio
 • Guidad stadspromenad med tapas
 • Halvpension med frukostbuffé och serverad middag exkl. dryck
 • Julaftonsmiddag ink. 1/2 flaska vin/person eller alkoholfritt alternativ
 • Nyårsaftonssupé inkl. dryck
 • Champagne vid 12-slaget på Nyårsafton
 • Daglig städning
 • Grand Tours värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg

På plats finns möjlighet att boka extra utflykter till Granada med det moriska slottet Alhambra. Åk till Málaga för att shoppa eller utforska Picassomuseet. Andra trevliga resmål är Nerja, Ronda och Gibraltar.

Resesätt SAS
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.