Översikt

Nyår i Tammsvik med Trio De Luxe

Fira in nyåret tillsammans med flöjtisten Erik Sunnerstam och ”Trio de Luxe” på ljuvliga Tammsviks Herrgård, vackert belägen invid Mälaren. Det blir en personlig, underhållande resa innehållande fina musikstunder med trion.

De bjuder in till flera njutbara musikstunder under Nyårshelgen. Det blir allt från folkmusik till klassiskt samt dans till wienervals vid tolvslaget. På Nyårsdagen får vi uppleva en klassisk konsert på en av Upplands vackra herrgårdar. 

Du kan välja att följa med på denna fina resa i egen bil eller följ med i vår buss från Cityterminalen. 

Trio de Luxe
består av Erik Sunnerstam flöjt, Marie Louise Sjöberg violin och Lena Müller cello. De spelar varierad musik från olika genres. Förutom de stora mästarna, dansmusik från 1500 och 1600 talet, filmmusik och underhållande melodier av Bellman och Olle Adolphson m fl. Gruppen finns att lyssna på och läsa om på Facebook.

Boka din resa

2020-12-31 2021-01-01 4 550 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Resa till Tammsvik

  Erik möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Tammsvik. Han lyfter fram intressant historik och vi får veta mer om omgivningarna. Erik spelar och berättar om äldre tider. Runt Mälarens norra strand finns lämningar från 300 talet och vi får höra musik från samma tid. Erik berättar vidare om Almare stäket och Stockholms Blodbad 1520 och spelar musik av Gustav Vasas jämnårige Martin Luther som skrivit musik från 1523, bara tre år efter blodbadet.
  Väl framme möter vi er som rest till Tammsvik i egen bil. Efter incheckning samlas alla för en välsmakande Afternoon Tea och en musikstund där vi får möta Trio de Luxe i ett underhållande divertimento av Haydn. Vi njuter av rykande färskt the, scones, nykokt marmelad och bakverk från hotellets bageri. Därefter egen tid att njuta av hotellets faciliteter. I ett separat hus, "Lustgården", finns dam- och herrbastu, stor pool och bubbelpool. för dig som  gillar att träna finns här även ett litet gym. På herrgården finns fina salonger med sköna fåtöljer att slå sig ner i. För de som önskar bjuder Erik in till en rolig frågesport. Lena ger under en stund smakprov på musik ur en av cellosviterna av Bach för dem som vill njuta av musikaliska inre landskap. Vem känner förresten till historien om Bachs älskade storebror som spelade oboe i Karl XII arme vid slaget vid Poltava? Och som sen kom att spela oboe i Hovkapellet som kollega till självaste Johan Helmich Roman som skrev Drottningholms-musiken. Historien är fantastisk.

  När vi gjort oss fina samlas vi i hotellets entré och går i fackeltåg ner till Herrgården (ca 200 m). Här väntar en klassisk trerättersmiddag med tillhörande viner. Efter middagen får vi lyssna till musikaliska pärlor med Trio de Luxe. Det blir musik av Mozart och Bach och Delibes m fl. Filmmusik av Chaplin och exempel på våra finaste folkmelodier. Marie Louise spelar med trion den vackra musiken från Schindlers List och sen fyrar vi av några satser ur Bachs h-mollsvit som avslutas med den härliga Badinerin i ett rasande tempo. Närmare 12-slaget blir det en smäktande wienervals och vi skålar in det nya året med ett glas mousserande. (AF, M)

 • Dag 2. Avkoppling, konsert och hemresa

  Efter en skön sovmorgon äter vi en smaklig herrgårdsfrukost i den vackra matsalen. Pool och spaavdelningen står öppen för dem som önskar. Erik tar er med som önskar på en skön promenad d en musikalisk överraskning i den bleka vintersolen. Strax innan lunch beger vi oss till en ny trevlig herrgård för en god lunch som avslutas med en sista liten konsert-stund med Trio De Luxe. Vi ankommer Cityterminalen sen eftermiddag. (F,L)

 • Färdledare Erik Sunnerstam

  Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands, vilket han gjort med stor bravur.

 • Trio de Luxe

  Trion består av Erik Sunnerstam flöjt, Marie Louise Sjöberg violin och Lena Müller cello. De spelar varierad musik från olika genres. Förutom de stora mästarna, dansmusik från 1500 och 1600 talet, filmmusik och underhållande melodier av Bellman och Olle Adolphson m fl. Gruppen finns att lyssna på och läsa om på Facebook.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 31/12
Pris Från 4 550 kr
Enkelrumstillägg 460 kr
I priset ingår
 • Reseledare Erik Sunnerstam
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Trerätters nyårsmiddag med 2 glas vin & vatten
 • Mousserande vid 12-slaget
 • Underhållning, musik med Trio de Luxe
 • Konsert med Trio de Luxe
 • Afternoon Tea
 • Lunch dag 2
 • Tillgång till Spa, inomhuspool & bastu
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Valfri vid egen bil.

Tillägg

Busstransport t/r 350 kr per person

Resesätt Buss
Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att informera och förhindra smittspridning. En förutsättning att följa med på resorna är att du är frisk och helt symtomfri. Våra bussar har 50 platser och vi begränsar antal resenärer till 28. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit. Våra guidningar genomförs utomhus och i stora byggnader med mindre än 50 personer. Under visningar och de guidade promenader utomhus ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.

Bra att veta

Samling sker under förmiddagen på Tammsviks Herrgård och för dig som önskar ta dig dit på egen hand kommer den exakta tiden att meddelas i god tid innan. Mot tillägg kan man boka buss från Cityterminalen i Stockholm till Tammsvik tur och retur. Då får man, förutom bussresa, en guidning av vår färdledare Erik Sunnerstam ena vägen. Erik och Trio De Luxe möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot/från Tammsvik.

Beroende på deltagarantal kan det bli 2 bussar.

Boende

 • Tammsvik Herrgård

  Herrgården uppfördes som en bostad åt familjen Tamm år 1921 och byggdes därefter om till värdshus och pensionat med namnet Tammsviks säteri och herrgården gästades av Stockholms överklass som Zarah Leander, Karin Juel och Stig Järrell. Tammsvik har under senare tid även varit vilohem för finska soldater och för nervsvaga kvinnor. En myt från den tiden är den om spöket Svarta Ryttaren som galopperar på nätterna. År 1976 köpte Nick Arsikin herrgården och lät renovera den till en konferensanläggning. 1987 köptes anläggningen, som då hette Tammsviks Kursgård av familjen Åke Ljungberg. Idag är Tammsvik en modern mötesplats för fester och konferens. Mer information om hotellet: www.happytammsvik.se

  Här finns totalt 120 sköna rum med sammanlagd 225 bäddar. 105 dubbelrum och 15 enkelrum. Frukosten serveras i herrgårdens vackra matsalar. Här möts du av sprakande brasa och doft av nybakt från vårt eget bageri. På samtliga 121 hotellrum finns fem grönskande växter som renar luften.

  I herrgården finns totalt 11 hotellrum varav sju dubbel- och fyra enkelrum. Många av rummen bjuder på strålande sjöutsikt över Mälarviken som ligger alldeles utanför. Samtliga badrum har helkaklad dusch/wc, TV, telefon och hårtork. Fri Wifi-uppkoppling i hela huset. Läs mer

  Björknäs är en byggnad som rymmer totalt 28 dubbelrum. Samtliga rum har helkaklad dusch/wc, TV, telefon och hårtork. Fri Wifi-uppkoppling i hela huset. Det är cirka 200 m att gå mellan Björknäs och herrgården, där restaurangen ligger.