Översikt

Nyårskryssning med guldkant på majestätiska Donau

Följ med på en flodkryssning med guldkant och fira in det nya året på majestätiska Donau! Vi kryssar med det högklassiga fartyget MS Vivaldi och besöker tre huvudstäder: den forna kejsarstaden Wien, den lilla storstaden Bratislava och Donaus drottning Budapest. Nyårskryssningen inkluderar delikata måltider med drycker och utmärkt service – dessutom ingår alla utflykter i resans pris.

Vårt kryssningsfartyg MS Vivaldi
Fartyget MS Vivaldi, som är uppkallat efter en av de största virtuoserna i musikhistorien, är ett premiumfartyg med plats för 176 passagerare fördelade på 88 hytter. Inredningen är stilren och elegant. I restaurangen, som ligger på mellandäck, serveras delikata måltider med fransk finess. Ombord finns lounge med bar, en pianobar samt soldäck där man kan koppla av och beundra det omgivande landskapet.

På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Program

 • Dag 1. Flyg till Wien, Österrike

  Flyg till Wien och transfer från flygplatsen till fartyget. Vi installerar oss i våra hytter, och bjuds därefter på en välkomstcocktail innan vi avnjuter resans första middag, som har österrikiskt tema.

 • Dag 2. Utflykt till Schönbrunn

  Under förmiddagen gör vi en utflykt till slottet Schönbrunn, den tidigare kejserliga familjens lustslott. Vid ankomst till slottet Schönbrunn kommer vi att få en guidad promenad, då vi får se flera av de praktfulla rummen i habsburgarnas sommarresidens. Vi får även tid för egna strövtåg genom slottets trädgårdar.

 • Stadsrundtur i Wien

  Österrikes huvudstad visar upp en enastående arkitektonisk variation med inslag från många epoker. Under eftermiddagens rundtur färdas vi längs den berömda paradgatan Ringstraße. Vi får se många historiska byggnader som gjort Wien så berömt: det spektakulära Hundertwasserhaus, Pratern och mäktiga byggnader såsom Operan, Hofburg, Parlamentet och S:t Stefans-kyrkan.

 • Dag 3. Vi kryssar från Wien till Budapest

  Vi tillbringar hela dagen med att segla längs Donau och når under sen eftermiddag den ungerska huvudstaden Budapest. Från övre däck njuter vi av vyerna som passerar, och till kvällen sätter vi oss till bords för middag, som har ungerskt tema.

 • Dag 4. Nyårsafton. Budapest, Ungern

  I dag väntar en guidad panoramatur genom Budapest. Vi reser via Elizabethbron mot Budas kullar, och promenerar upp till slottskvarteret, varifrån vi kan njuta av en vacker utsikt över staden. Vi fortsätter till Fiskarbastionen, byggd vid förra sekelskiftet. Från terrassen är vyerna över staden och Donau storslagna. Bakom bastionen ligger Matthiaskyrkan, platsen för kröningen av kejsare Franz Joseph.

  Turen fortsätter ner till Pests slätter. Där besöker vi Hjältarnas torg, med sitt Millenniummonument, och passerar de berömda termalbaden. Vi fortsätter längs Andrassy-avenyn, passerar Sankt Stefans-basilikan och tar en promenad längs floden, då vi ser den berömda parlamentsbyggnadens vita siluett spegla sig i Donau.

  Vi återvänder till fartyget och kryssar vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava. Det är nyårsafton, och i kväll väntar en speciell nyårsmiddag ombord.

 • Dag 5. Nyårsdagen. Bratislava, Slovakien

  Under nyårsdagens morgon ankommer vi till Slovakiens huvudstad Bratislava. Bratislava blev huvudstad i det självständiga Slovakien 1993, men var innan dess Ungerns huvudstad mellan åren 1536–1784 under namnet Presburg. Dagens guidade rundtur inleds med ett besök på Bratislava slott. Härifrån kan vi njuta av en storslagen utsikt över Donau och staden. De viktigaste historiska monumenten finns i Gamla stan, som vi besöker till fots. Det centrala torget är omgivet av eleganta byggnader i jugendstil, och torget domineras av stadens gamla rådhus. Vi fortsätter till Primatpalatset från 1781, byggt för ärkebiskop Jozef Bathyány.
  Ombord väntar en galamiddag under tiden som vi kryssar mot Wien.

 • Dag 6. Wien och hemresa

  Fartyget ankommer till Wien tidigt under morgonen. Vi avnjuter frukostbuffén, och lämnar därefter fartyget och beger oss tillbaka till flygplatsen i Wien för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 28/12
Pris Från 26 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelhytt på huvuddäck 5 900 kr
Detaljerade priser

Del i dubbelhytt på mellandäck 1 600 kr/person
Del i dubbelhytt på övre däck 1 900 kr/person

I priset ingår
 • Flyg till Wien t/r
 • Transport flygplats–fartyget t/r
 • Del i dubbelhytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • Måltidsdryck (bordsvin, öl, vatten) samt vissa drycker i baren är inkluderat
 • Underhållning ombord
 • Besök på slottet Schönbrunn, Österrike
 • Stadsrundtur i Wien, Österrike
 • Stadsrundtur i Budapest, Ungern
 • Stadsrundtur i Bratislava, Slovakien
 • Nyårsfirande ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen på engelska
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 42 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Flyg till Wien, Österrike
Dag 2. Utflykt till Schönbrunn och stadsrundtur i Wien.
Dag 3. Vi kryssar från Wien till Budapest.
Dag 4. Nyårsafton. Budapest, Ungern.
Dag 5. Nyårsdagen. Bratislava, Slovakien.
Dag 6. Wien och hemresa.

Resesätt Lufthansa/Austrian
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard. De nationella valutorna i respektive land är följande: Österrike - Euro, Slovakien - Euro, Ungern - Forinter.
När du växlar in Euro rekommenderar vi att du växlar in i mindre valörer (5, 10 och 20 eurosedlar).

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

OBS! Ändrat vattenstånd på Donau kan komma att innebära ändrad resrutt.

Det förekommer inte något krav på speciell klädsel ombord på fartyget. Däremot ingår det en galamiddag och en nyårssupé under kryssningen då man klär upp sig lite extra. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera. Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finner du i varje hytt. 

Boende

 • M/S Vivaldi *****

  Vivaldi är ett premiumfartyg med inbjudande sällskapsytor. Fartyget är byggd 2009, 110 meter långt och tar max 176 passagerare fördelat på 88 hytter. Alla hytter har fönster och är ca 13 m², badrum med dusch, toalett, handdukar, hårtork, Wi-fi, 220V eluttag, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon för internbruk. Ombord finns loungebar med dansgolv, pianoramabar, restaurang, reception och hiss. Rymligt soldäck med bekväma solstolar där morgongymnastik erbjuds.

Boka din resa

2023-12-28 2024-01-02 26 995 kr Lufthansa/Austrian Stockholm/Arlanda 1 Boka resa
2023-12-28 2024-01-02 26 995 kr Lufthansa/Austrian Köpenhamn Väntelista Förfrågan