Översikt

Vilamoura - Portugal 29 dagar

Beläget i ett villaområde omgärdat av friskt doftande pinjeträd, erbjuder Pinhal da Marina stora, välutrustade lägenheter. Här kan du njuta en solmånad och samtidigt komma i form med hjälp av vår svenska värdinna som genomför gympapass vid poolen, bouleturneringar, promenader och cykelturer. Kanske föredrar du att istället läsa en god bok i en vilstol på balkongen, så går det också bra. Eller varför inte ta en promenad till Marinan och folklivet där.

Algarvekusten. Härifrån gav sig Vasco da Gama och andra sjöfarare sig iväg på sina upptäcktsfärder. De milslånga stränderna längs Portugals södra kust anses som Europas bästa. Längs kusten finner du många intressanta utflyktsmål, utplacerade som på ett pärlband; Albufeira, Portimão, Alvor och Lagos är några av dem. Natursköna stränder inramas av gyllengula klippformationer. I någon av fiskebyarna kan du till överkomligt pris njuta dagens fångst av fisk och skaldjur i en mysig, lokal restaurang.

I Portugal är fortfarande kork-, oliv- och vinproduktionen viktiga inkomstkällor, något som landskapet vittnar om. Höga berg och djupa dalar täcks av silvergröna olivlundar, pinjeskog, mandelträd och dungar av korkekar. Ingen dag behöver vara den andra lik!

Boka din resa

2020-10-27 2020-11-24 13 995 kr TAP Stockholm 5+ Boka resa
2020-10-27 2020-11-24 13 995 kr TAP Köpenhamn 3 Boka resa

Program

 • Resan till Vilamoura

  Vi flyger från Stockholm/Arlanda till Faro (från Köpenhamn på förfrågan), där vår värdinna möter. Kort transfer till vårt resmål Vilamoura och den trevliga lägenhetsanläggningen Pinhal da Marina, ca 30 minuter.

 • Välkomstmöte och rundvandring

  I anslutning till välkomstinformationen genomför vår värdinna en kortare rundvandring i Vilamoura för att du ska lära känna omgivningarna.

 • Vilamoura

  Vårt nya resmål lockar såväl golfare som seglare, men även dig som söker en skön solmånad i Sydeuropa under vintern. Marinan ligger bara 15 min promenad från vårt hotell. Här finns restauranger, caféer, barer och butiker. Föredrar du att cykla finns anlagda cykelbanor. Ett utflyktsmål kan vara de romerska ruinerna vid Cerro da Vila.
  För golfintresserade finns fem högklassiga banor.

 • Aktiv långtidssemester

  På Pinhal da Marina erbjuds du möjligheten att kombinera din solmånad med att bättra på formen. En lagom fysisk aktivitet minskar blodtrycket. Vår svenska värdinna har satt samman ett trevligt program som hjälper dig komma i form. Morgongympa vid poolen, gemensamma promenader i omgivningarna, organiserade cykelturer, bouleturnering, tennis, golf. Den ena dagen behöver inte vara den andra lik.

 • Algarvekusten

  Algarve i södra Portugal är en utmärkt plats att tillbringa några sköna vinterveckor. Solsäkert och med intressanta utflyktsmål inom bekvämt räckhåll. De milslånga, gyllengula sandstränderna i området anses vara Europas bästa. Här kan du vandra i timmar och beundra de dramatiska klippformationerna. Längs kusten finns gemytliga fiskebyar och spännande städer att utforska. För dig som är golfintresserad finns flera berömda banor att välja mellan. Ingen dag behöver vara den andra lik!

 • Aktiviteter och service

  Vår omtyckta värdinna finns till hands för service och erbjuder ett gediget aktivitetsutbud med allt från promenader, boule till frågetävling, vinprovning och mycket mer! Hon kommer att se till att din vistelse på Algarvekusten blir den bästa tänkbara. Programmet varierar veckovis. En del aktiviteter är till självkostnadspris.

 • Tillvalsutflykter

  Under din vistelse ordnas med gemensamma tillvalsutflykter. Här presenteras några av dem.
  SILVES/MONCHIQUE. En underbar och naturskön utflykt med besök i Silves, kungariket Algarves huvudstad, med borgen som har lämningar från arabtiden. Vägen kantas av apelsinlundar, blommor och träd uppför bergssidan.  Kort besök i den fina bergsbyn Monchique där vi även äter en god lunch med en gudomlig utsikt (förrätt, huvudrätt, dessert och vin 15 euro per/person). Ett besök på Foia, Algarves högsta topp,  får vi också uppleva under denna härliga dag.

  LISSABON. Över den imponerande 25 April-hängbron går färden in i den vackra huvudstaden. Stadsrundturen inkluderar besök i Jeronimo-klostret. Vi ser Belem-tornet där Vasco da Gama och hans besättning samlades innan de avseglade. Ett besök i den judiska stadsdelen Alfama ingår. Det blir även tid för egna strövtåg och shopping. Passa gärna på att besöka slottet Saint George. Återfärden går över Europas längsta bro, Vasco da Gama-bron.

  LAGOS /SAGRES. En historisk tur när den är som bäst! Vi åker till Sagres, Europas sydvästligaste spets med historia ända från Henrik sjöfararen och hans upptäcktstid. Vi besöker Ponta da Piedade med dess fantastiska klippformationer som kännetecknar Algarve. Lagos var staden dit man skeppade slavar, siden, kryddor mm. Den gamla slavmarknadsplatsen finns bevarad. Under dagen äter vi lunch på egen hand. 

Karta

Resfakta

Reslängd 29 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 27/10
Pris Från 13 995 kr
Enkelrumstillägg Studio för eget bruk från 5 200 kr
Detaljerade priser

Tvårumslägenhet (mot poolen) från 1 400 kr

I priset ingår
 • Reguljärflyg till Faro t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i studio med självhushåll
 • Kort orienteringstur till fots i närområdet.
 • Luftkonditionering varm/kall
 • Städning tre dagar/vecka (ej söndagar)
 • Aktivitetsprogram (frivilligt)
 • Grand Tours långtidsvärdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Frukostpension 2500 kr
Halvpension 5800 kr
Utflykt till Lissabon 540 kr
Utflykt till Silves och Lagos 440 kr
Resesätt TAP
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Pinhal da Marina****

  En välskött och omtyckt fyrstjärnig anläggning i ett lugnt villaområde som omges av vackra trädgårdar med väldoftande pinjeträd. Till butiker, marinan eller stranden promenerar man på cirka 15-20 minuter. Området är delvis kuperat med en lång backe som leder upp till hotellet från butikerna i Vilamoura. Hotellet har två pooler (ej uppvärmda), solterrasser med solsängar, boulebana och tennisbana. Restaurang och bar. Wifi utan kostnad på hela hotellet. Hotellet har en gratis buss som går till Marinan med stopp vid livsmedelsbutiken två gånger /dag. 

  Lägenheter. Välj att bo i en studio med kombinerat sov- och vardagsrum med dubbelsäng eller i en tvårumslägenhet med vardagsrum och separat sovrum med tvåbäddssäng. Gemensamt för båda boendeformerna är att de är utrustade med pentry med kyl/frys, elspis, mikrovågsugn, diskmaskin, kaffebryggare och brödrost. Luftkonditionering, (varm i sovrum och badrum), kabel-TV. Säkerhetsbox. Badrum med bad/dusch. Balkong med utsikt mot poolen.

Inspiration