Översikt

Almuñécar - Spanien 15 dagar

Byt mörkret och kylan i Sverige mot ett gästvänligt och behagligt Spanien. På den tropiska kusten i Andalusien lockar charmiga och trygga småstaden Almuñécar med sandstränder och fridfull tillvaro.

Här tar du dagen som den kommer – strosa längs strandpromenaden, njut av solen och umgås med nya vänner. Boende i lägenheter på hotell Chinasol, alldeles vid havet.

Almuñécar. Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3.000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint.

Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

Boka din resa

2019-03-17 2019-03-31 10 495 kr Scandinavian Airlines 1 Boka resa

Program

 • Resan till Almuñécar

  Flyg till Málaga där vår svenska värdinna möter dig. Busstransfer till Almuñécar ca 1,5 timme.

 • Almuñécar

  Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3.000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

 • Costa Tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den "tropiska kusten". Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här odlas exotiska frukter som avokado, cherimoya, banan, mango och papaya.

 • Aktiviteter och service

  Almuñécar är idealiskt för ditt långtidsboende, med allt du behöver på bekvämt promenadavstånd. Här bistår vår värdinna med service och ger tips om sevärdheter och information som underlättar din vistelse. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet Castillo de San Miguel. I saluhallen Mercado Municipal säljs färsk frukt, grönsaker, kött och nyfångad fisk. Det är bara att välja och vraka! På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik, vävda trasmattor och mycket mer.
  Under din vistelse arrangerar vår långtidsvärdinna även varierade aktiviteter som bland annat bingo, frågetävlingar, promenader med mera. Aktiviteterna utgår ifrån gruppens intressen och önskemål.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Granada och det enastående moriska slottet Alhambra, La Alpujarras och till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik, numera intressant museum eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.

 • Olika reslängd

  Följ med på en lagom lång prova på-resa som omfattar 15 dagar och bekanta dig med orten. Halvpension ingår. På vår långtidsresa lämnar du den svenska vintern 29 dagar eller längre, om så önskas. Möjlighet finns att välja till frukost- eller halvpension.

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda
Avresor 17/3
Pris Från 10 495 kr
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk, 1 700 kr
Detaljerade priser

Del i tvårumslägenhet, 900 kr
Garanterad havsutsikt, 800 kr

I priset ingår

– Flyg till Málaga t/r
– Transfer t/r
– Del i enrumslägenhet med självhushåll
– Halvpension med frukostbuffé och middag
– Luftkonditionering varm/kall
– Daglig städning
– Guidad stadspromenad
– Grand Tours värdinna

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg

Granada inkl besök på Alhambra
Las Alpujarras, de vita byarna
Nerja med grottorna och Frigiliana
Flamencoafton med middag
Finca El Pinero
Utflykterna bokas och betalas på plats i lokal valuta. Priserna varierar utifrån antal deltagare.

 

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.

Utflykter

 • Tillval på plats Utflykter runt Almuñecar

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Granada och det enastående moriska slottet Alhambra, La Alpujarras och till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik, numera intressant museum eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.