Översikt

Malta har ett utmärkt klimat som gör ön tillett idealiskt resmål under vintern. I välordnade semesterbyn Mellieha Holiday Centre njuter du en behaglig tillvaro, tar del av utflykter och trevliga aktiviteter.

Mellieha. Den lilla orörda orten Mellieha ligger vid en skyddad djupblå havsvik inramad av gröna kullar och en långgrund, gyllene sandstrand. Stadens kyrka, Our Lady of Victory, tronar på en höjd över de mysiga serpentingatorna kantade av småaffärer och restauranger som serverar färsk fisk och lokala specialiteter. 

Till flygplatsen tar det mindre än en timme. Restiden med buss eller taxi till Valletta är ungefär den samma.

Överhuvudtaget är avstånden korta till de många världskulturarven på ön. Till grannön Gozo tar man sig enkelt med färjan som går flera gånger dagligen.

Program

 • Resan till Malta

  Flyg till Malta där en värdinna möter. Busstransfer, ca 50 min, från flygplatsen till semesterbyn Mellieha Holiday Centre.

 • Malta

  Med sitt strategiska läge mitt i hjärtat av Medel­havet har Malta varit en mötesplats för sjöfarare i tusentals år. Det finns nästan ingen annan plats på jorden där det, på en så begränsad yta, finns så många minnesmärken från mänsklighetens alla perioder. Det fördelaktiga läget och det fina klimatet gör Malta till ett idealiskt vinterresmål. Du upptäcker snabbt att priserna på Malta är lite lägre än i Sverige. Särskilt på frukt och grönt och en rad andra matvaror, vilket betyder att du sparar på hushållskassan – och får mer för pengarna under din vistelse.

 • Maltas sevärdheter

  Mitt på ön ligger den gamla huvudstaden Mdina, idag kallad "den tysta staden" eller "den muromgärdade staden". Under en promenad i de smala gränderna upplever du den fascinerande medeltidsatmosfären och ser bland annat de imponerande bastionerna liksom katedralen, den senare uppkallad efter aposteln Paulus. Passa även på att göra ett besök i närliggande Rabat och katakomberna. På Maltas sydkust erbjuds möjlighet att göra en båttur in i den berömda och vackra Blå Grottan. Missa inte heller Hagar Qim's urgamla tempel eller den lilla fiskebyn Marsaxlokk. Här beskådas på nära håll de vackert målade fiskebåtarna med sina "ögon".

 • Valletta

  Den charmiga huvudstaden som byggdes av korsriddarna i mitten av 1500-talet rymmer många sevärdheter, som man enkelt tar sig emellan till fots. Stadsträdgården Barraca Gardens med hänförande utsikt över stora hamnen. Johanneskatedralen med en interiör som är dekorerad med bladguld. Strax intill ligger Katedralmuseet med den kände italienska konstnärens Caravaggios mästerverk. Huvudgatan Republic Street kantas av affärer och trevliga restauranger.

 • Bra prisnivå!

  Du upptäcker snabbt att priserna på Malta är lite lägre än i Sverige. Särskilt på frukt och grönt och en rad andra matvaror, vilket betyder att du sparar på hushållsbudgeten - och därmed får en del av priset för uppehållet täckt. Du kan bland annat göra dina inköp i Mellieha Holiday Centres egen matbutik.

 • Guidad orienteringspromenad och välkomstmiddag

  I anslutning till välkomstinformationen leder vår värdinna en kortare rundvandring för att du ska lära känna de närmaste omgivningarna. På resorna i mars ingår även den färgstarka, katolska påskprocessionen.

 • Spa och wellness

  I resans pris ingår fri tillgång till spaavdelningen, där det finns uppvärmd inomhuspool för stärkande simturer. En direktutgång leder från inomhus- till utomhuspoolen. Jacuzzi, bastu och ångbad. Avdelningen rymmer även ett fitnessrum och en skönhetsavdelning för behandlingar som bokas mot avgift.

 • Mellieha holiday centre****

  En välordnad semesterby designad av den danske arkitekten Hans Munk Hansen bestående av 150 friliggande semesterhus i praktfulla naturomgivningar. Husen är byggda i typisk maltesisk stil av honungsfärgad kalksten och omgärdas av lätt kuperad natur. Inom området leder promenadvägar ner till centrets gemensamma områden med reception, bar, restauranger och poolområde, med uppvärmd inomhuspool. Här finns även en välsorterad matbutik med färska dagligvaror. Därutöver finns minigolf, tennis, boule­bana och tvätteri mot avgift. Cirka 300 meter till stranden via privat gångtunnel. Gångavstånd ca 10 min till restauranger och supermarket. Lokalbussen går upp till stadens centrum, med stopp utanför hotellet. Bussnätet på Malta är välfungerande, så det är lätt att ta sig runt på ön.

 • Aktiviteter och samvaro

  Det mesta du har behov av för ditt långtidsboende finns inom bekvämt räckhåll. På Malta finns flera varierande vandringsleder, längs hamnar, klippor, stränder och förbi förhistoriska platser. Avstånden är korta och det är lätt att ta sig runt. Infrastrukturen på Malta är bra och det är lätt att ta sig runt med buss, taxi eller hyrbil. På plats ordnas aktiviteter som vattengympa, bingo, målarkurs, dans m m. Aktuellt utflyktsprogram delas ut vid ankomst.

Resfakta

Reslängd 29 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Pris Från 12 695 kr
Detaljerade priser

- Flyg till Malta t/r.
- Transfer till hotellet t/r.
- Del i 3-rums semesterhus för 2 personer.
- Välkomstmiddag.
- Varm och kall luftkonditionering.
- Gratis trådlöst internet.Städning 1 gång/vecka.
- Gratis entré inomhuspool och spa.
- Guidad orienteringspromenad.
- Svensktalande värd/värdinna.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillval och utflykter
Frukost 2 800 kr
Från CPH/Mat på flyget t/r 200 kr
Halvpension 7 280 kr
Resesätt Atlantic Airways/SAS
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.