Översikt

Malta har ett utmärkt klimat som gör ön tillett idealiskt resmål under vintern. I välordnade semesterbyn Mellieha Holiday Centre njuter du en behaglig tillvaro, tar del av utflykter och trevliga aktiviteter.

Mellieha. Den lilla orörda orten Mellieha ligger vid en skyddad djupblå havsvik inramad av gröna kullar och en långgrund, gyllene sandstrand. Stadens kyrka, Our Lady of Victory, tronar på en höjd över de mysiga serpentingatorna kantade av småaffärer och restauranger som serverar färsk fisk och lokala specialiteter. 

Till flygplatsen tar det mindre än en timme. Restiden med buss eller taxi till Valletta är ungefär den samma.

Överhuvudtaget är avstånden korta till de många världskulturarven på ön. Till grannön Gozo tar man sig enkelt med färjan som går flera gånger dagligen.

Program

 • Resan till Malta

  Flyg till Malta där en värdinna möter. Busstransfer, ca 50 min, från flygplatsen till semesterbyn Mellieha Holiday Centre.

 • Malta

  Ett av Europas minsta länder. Med drygt 300 km² vilket motsvarar Maltas yta en fjärdedel av Öland. Ögruppen befolkades för mer än 7 000 år sedan, de första bosättarna kom från Sicilien. Sedan dess har detta miniatyrland erövrats av fenicier, greker och korsfarare som alla satt sina spår. Här finns palats och riddarborgar, megalitiska tempel och kyrkor, medeltida arkitektur och Malta har influenser från Italien, Nordafrika och inte minst från England då öarna under 150 år, fram till 1964 då Malta blev självständigt, hade brittiskt styre. Därför är engelska ett av landets officiella språk.

 • Maltas sevärdheter

  Mitt på ön ligger den gamla huvudstaden Mdina, idag kallad "den tysta staden" eller "den muromgärdade staden". Under en promenad i de smala gränderna upplever du den fascinerande medeltidsatmosfären och ser bland annat de imponerande bastionerna liksom katedralen, den senare uppkallad efter aposteln Paulus. Passa även på att göra ett besök i närliggande Rabat och katakomberna. På Maltas sydkust erbjuds möjlighet att göra en båttur in i den berömda och vackra Blå Grottan. Missa inte heller Hagar Qim's urgamla tempel eller den lilla fiskebyn Marsaxlokk. Här beskådas på nära håll de vackert målade fiskebåtarna med sina "ögon".

 • Valletta

  Den charmiga huvudstaden som byggdes av korsriddarna i mitten av 1500-talet rymmer många sevärdheter, som man enkelt tar sig emellan till fots. Stadsträdgården Barraca Gardens med hänförande utsikt över stora hamnen. Johanneskatedralen med en interiör som är dekorerad med bladguld. Strax intill ligger Katedralmuseet med den kände italienska konstnärens Caravaggios mästerverk. Huvudgatan Republic Street kantas av affärer och trevliga restauranger.

 • Bra prisnivå!

  Du upptäcker snabbt att priserna på Malta är lite lägre än i Sverige. Särskilt på frukt och grönt och en rad andra matvaror, vilket betyder att du sparar på hushållsbudgeten - och därmed får en del av priset för uppehållet täckt. Du kan bland annat göra dina inköp i Mellieha Holiday Centres egen matbutik.

 • Guidad orienteringspromenad och välkomstmiddag

  I anslutning till välkomstinformationen leder vår värdinna en kortare rundvandring för att du ska lära känna de närmaste omgivningarna. På resorna i mars ingår även den färgstarka, katolska påskprocessionen.

 • Vår specialresa till Malta

  Vår specialresa inkluderar tre härliga veckor i den danskbyggda semesterbyn Mellieha Holiday Centre, beläget nära havet och ett par kilometer utanför staden Mellieha. Semesterbyn byggdes under slutet av 70-talet och var designad av Hans Munk Hansen, en av Danmarks främsta arkitekter. Lägenheterna är hela 70 m² rymliga, med två sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Dessutom har varje lägenhet en liten privat innergård samt takterrass. Kort promenad till en av Maltas finaste sandstränder, Mellieha Bay. Till anläggningens faciliteter hör inomhuspool, spa och fitness, livsmedelsbutik med såväl danska som maltesiska specialiteter. Den stora utomhuspoolen är nyrenoverad och öppnar ett par dagar efter det att vi anlänt till Malta

 • Mellieha holiday centre****

  En välordnad semesterby designad av den danske arkitekten Hans Munk Hansen bestående av 150 friliggande semesterhus i praktfulla naturomgivningar. Husen är byggda i typisk maltesisk stil av honungsfärgad kalksten och omgärdas av lätt kuperad natur. Inom området leder promenadvägar ner till centrets gemensamma områden med reception, bar, restauranger och poolområde, med uppvärmd inomhuspool. Här finns även en välsorterad matbutik med färska dagligvaror. Därutöver finns minigolf, tennis, boule­bana och tvätteri mot avgift. Cirka 300 meter till stranden via privat gångtunnel. Gångavstånd ca 10 min till restauranger och supermarket. Lokalbussen går upp till stadens centrum, med stopp utanför hotellet. Bussnätet på Malta är välfungerande, så det är lätt att ta sig runt på ön.

 • Aktiviteter och samvaro

  Det mesta du har behov av för ditt långtidsboende finns inom bekvämt räckhåll. På Malta finns flera varierande vandringsleder, längs hamnar, klippor, stränder och förbi förhistoriska platser. Avstånden är korta och det är lätt att ta sig runt. Infrastrukturen på Malta är bra och det är lätt att ta sig runt med buss, taxi eller hyrbil. På plats ordnas aktiviteter som vattengympa, bingo, målarkurs, dans m m. Aktuellt utflyktsprogram delas ut vid ankomst.

Resfakta

Reslängd 29 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Pris Från 12 695 kr
Detaljerade priser

- Flyg till Malta t/r.
- Transfer till hotellet t/r.
- Del i 3-rums semesterhus för 2 personer.
- Välkomstmiddag.
- Varm och kall luftkonditionering.
- Gratis trådlöst internet.Städning 1 gång/vecka.
- Gratis entré inomhuspool och spa.
- Guidad orienteringspromenad.
- Svensktalande värd/värdinna.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Resesätt Atlantic Airways/SAS
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.