Översikt

Agia Napa - Cypern 22 dgr

Vi har glädjen att åter kunna erbjuda Cypern till dig som vill stanna borta länge i höst. Vi svenskar tycks verkligen älska denna ö i sydöstra Medelhavet. Och det är inte konstigt: Cypern är en av Europas mest solsäkra öar med 330 regnfria dagar om året. Gästvänligheten i landet är äkta och servicen generös. Här kan man bada i kristallklart vatten och ön har några av Medelhavets bästa stränder, som även inbjuder till långa promenader. Sommarvärmen stannar långt in på hösten och klimatet i november är behagligt. Dessutom: Prisnivån i landet är lägre än i Sverige och de flesta på ön talar engelska.

Cypern är Medelhavets tredje största ö, efter Sicilien och Sardinien, med en yta som är knappt tre gånger Gotlands. Landet blev självständigt från Storbritannien 1960, men sedan konflikten 1974 är Cypern en delad ö: på den södra delen bor grekcyprioter, på den norra bor turkcyprioter. Cyperns huvudstad Nicosia ligger mitt på ön och lockar med spännande historia, vackra gamla gränder och pulserande shoppinggator.
På Cypern fanns en utvecklad civilisation redan för 9 000 år sedan. På ön har man även en flera tusen år gammal tradition av att producera vin. De cypriotiska vinerna produceras främst av klassiska lokala druvor och det söta vinet commandaria är Cyperns mest berömda vin och ett av världens äldsta.

Boka din resa

2020-10-26 2020-11-16 13 795 kr Ej klart Stockholm 5+ Boka resa
2020-10-26 2020-11-16 13 795 kr Ej klart Köpenhamn 5 Boka resa

Program

 • Flyg till Larnaca

  Vi flyger med Austrian Airlines via Wien till Larnaca. Vid ankomst möter vår svenska värdinna för busstransfer, ca 60 minuter, till den sensommarstilla badorten Agia Napa. Incheckning på lägenhetshotellet Melpo-Antia, beläget mitt i centrum av staden.

 • Vi bor i Agia Napa

  Din bas för veckorna på Cypern är Agia Napa, en badort som lockar semesterfirare i alla åldrar under sommaren. Under höst och vinter är tempot betydligt lugnare, men fortfarande är butiker, restauranger och kaféer öppna. Runt Agia Napas levande fiskehamn finns trevliga promenadvägar. Stadens stolthet, klostret från 1400-talet, ligger mitt i centrum. En långsemester på Cypern under lågsäsong är ett utmärkt val. Temperaturerna är behagliga, naturen blommar fortfarande och trängseln på stränderna är obefintlig.

 • Upptäck Cypern

  På Cypern finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand. Om ni hyr bil en dag (tänk på att det är vänstertrafik på Cypern) rekommenderar vi att ni beger er upp i Troodosbergen. Landskapet är vackert med sina terrassodlingar, oliv- och citronlundar. Högsta bergstoppen, Mount Olympos, når nästan 2 000 meter. I Troodosbergen finns bysantinska kyrkor med världens äldsta freskomålningar som är upptagna på Unescos världsarvslista.
  Vår värdinna erbjuder även kortare utflykter till platser som Famagusta, Larnaca och till en vingård. Utflykterna bokas och betalas på plats. Observera att det krävs ett minimiantal deltagare för att utflykterna skall kunna genomföras.

Karta

Resfakta

Reslängd 22 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 26/10
Pris Från 13 795 kr
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk 3 700 kr
I priset ingår
 • Flyg till Larnaca t/r
 • Transfer t/r
 • Del i tvårumslägenhet med självhushåll
 • Städning 5 dagar/vecka
 • Guidad stadspromenad i Agia Napa
 • Grand Tours värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Frukostpension 1900 kr
Halvpension 4100 kr
Resesätt Ej klart
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Melpo-Antia är ett modernt lägenhetshotell, beläget i hjärtat av Agia Napa, på kort gångavstånd till hamnen, Grecian Bay-stranden och Agia Napas kloster. I området finns matbutiker, restauranger, shopping och bankomater.

  Lägenheterna består av sovrum, vardagsrum. Pentry med kylskåp, ugn, vattenkokare och brödrost. Badrum med bad/dusch/wc och hårfön. Telefon, tv och kassafack. Alla lägenheter har balkong.Adress: Nissi Avenue 4, Agia Napa, Cypern.
  Telefon: +357 23 721 921