Översikt

Algarvekusten - Portugal 15 dagar

Beläget i ett villaområde omgärdat av friskt doftande pinjeträd, erbjuder Pinhal da Marina stora, välutrustade lägenheter. Här kan du njuta i två veckor och samtidigt komma i form med hjälp av vår svenska värdinna som genomför gympapass vid poolen, bouleturneringar, promenader och cykelturer. Kanske föredrar du att istället läsa en god bok i en vilstol på balkongen, så går det också bra. Eller varför inte ta en promenad till Marinan och folklivet där.

Algarvekusten. Härifrån gav sig Vasco da Gama och andra sjöfarare sig iväg på sina upptäcktsfärder. De milslånga stränderna längs Portugals södra kust anses som Europas bästa. Längs kusten finner du många intressanta utflyktsmål, utplacerade som på ett pärlband; Albufeira, Portimão, Alvor och Lagos är några av dem. Natursköna stränder inramas av gyllengula klippformationer. I någon av fiskebyarna kan du till överkomligt pris njuta dagens fångst av fisk och skaldjur i en mysig, lokal restaurang.

I Portugal är fortfarande kork-, oliv- och vinproduktionen viktiga inkomstkällor, något som landskapet vittnar om. Höga berg och djupa dalar täcks av silvergröna olivlundar, pinjeskog, mandelträd och dungar av korkekar. Ingen dag behöver vara den andra lik!

Boka din resa

2019-02-09 2019-02-23 7 995 kr Norwegian 5+ Boka

Program

 • Resan till Vilamoura

  Vi flyger från Stockholm/Arlanda till Faro (från Köpenhamn på förfrågan), där vår värdinna möter. Kort transfer till vårt resmål Vilamoura och den trevliga lägenhetsanläggningen Pinhal da Marina, ca 30 minuter.

 • Välkomstmöte och rundvandring

  I anslutning till välkomstinformationen genomför vår värdinna en kortare rundvandring i Vilamoura för att du ska lära känna omgivningarna.

 • Vilamoura

  Vårt nya resmål lockar såväl golfare som seglare, men även dig som söker en skön solmånad i Sydeuropa under vintern. Marinan ligger bara 15 min promenad från vårt hotell. Här finns restauranger, caféer, barer och butiker. Föredrar du att cykla finns anlagda cykelbanor. Ett utflyktsmål kan vara de romerska ruinerna vid Cerro da Vila. För golfintresserade finns fem högklassiga banor.

 • Aktiv långtidssemester

  På Pinhal da Marina erbjuds du möjligheten att kombinera din solmånad med att bättra på formen. En lagom fysisk aktivitet minskar blodtrycket. Vår svenska värdinna har satt samman ett trevligt program som hjälper dig komma i form. Morgongympa vid poolen, gemensamma promenader i omgivningarna, organiserade cykelturer, bouleturnering, tennis, golf. Den ena dagen behöver inte vara den andra lik.

 • Algarvekusten

  Algarve i södra Portugal är en utmärkt plats att tillbringa ett par sköna vinterveckor. Solsäkert och med intressanta utflyktsmål inom bekvämt räckhåll. De milslånga, gyllengula sandstränderna i området anses vara Europas bästa. Här kan du vandra i timmar och beundra de dramatiska klippformationerna. Längs kusten finns gemytliga fiskebyar och spännande städer att utforska. För dig som är golfintresserad finns flera berömda banor att välja mellan. Ingen dag behöver vara den andra lik!

 • Aktiviteter och service

  Vår omtyckta värdinna finns till hands för service och erbjuder ett gediget aktivitetsutbud med allt från promenader, boule till frågetävling, vinprovning och mycket mer! Hon kommer att se till att din vistelse på Algarvekusten blir den bästa tänkbara. Programmet varierar veckovis. En del aktiviteter är till självkostnadspris.

 • Tillvalsutflykter

  Under din vistelse ordnas med gemensamma tillvalsutflykter. Här presenteras några av dem.
  SILVES/MONCHIQUE. En underbar och naturskön utflykt med besök i Silves, kungariket Algarves huvudstad, med borgen som har lämningar från arabtiden. Vägen kantas av apelsinlundar, blommor och träd uppför bergssidan.  Kort besök i den fina bergsbyn Monchique där vi även äter en god lunch med en gudomlig utsikt (förrätt, huvudrätt, dessert och vin 15 euro per/person). Ett besök på Foia, Algarves högsta topp,  får vi också uppleva under denna härliga dag.

  LISSABON. Över den imponerande 25 April-hängbron går färden in i den vackra huvudstaden. Stadsrundturen inkluderar besök i Jeronimo-klostret. Vi ser Belem-tornet där Vasco da Gama och hans besättning samlades innan de avseglade. Ett besök i den judiska stadsdelen Alfama ingår. Det blir även tid för egna strövtåg och shopping. Passa gärna på att besöka slottet Saint George. Återfärden går över Europas längsta bro, Vasco da Gama-bron.

  SEVILLA. Passa på att besök Spanien och den andalusiska provinsens vackra huvudstad, med sin fascinerande arkitektur. Under stadsrundturen passerar vi området för Expo-92, Macarena basilikan och de judiska kvarteren. Vi stannar till vid Maria Luisa-parken samt vid det imponerande torget Plaza de España med sina vackra fontäner och broar. Det blir även fri tid för lunch på egen hand, shopping och möjlighet att besöka en av världens största gotiska kaedraler, Santa Maria de la Sede.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 9/2
Pris Från 7 995 kr
I priset ingår
 • Reguljärflyg till Faro t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i studio med självhushåll
 • Kort orienteringstur till fots i närområdet.
 • Luftkonditionering varm/kall
 • Städning tre dagar/vecka (ej söndagar)
 • Aktivitetsprogram (frivilligt)
 • Grand Tours långtidsvärdinna.
Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Frukostpension 14 dagar 1 200 kr
Halvpension 14 dagar 2 850 kr
Lagos/Sagres 450 kr
Lissabon stadstur-heldag 560 kr
Silves/Monchique 450 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Pinhal da Marina****

  En välskött och omtyckt fyrstjärnig anläggning i ett lugnt villaområde som omges av vackra trädgårdar med väldoftande pinjeträd. Till butiker, marinan eller stranden promenerar man på cirka 15-20 minuter. Området är delvis kuperat med en lång backe som leder upp till hotellet från butikerna i Vilamoura. Hotellet har två pooler (ej uppvärmda), solterrasser med solsängar, boulebana och tennisbana. Restaurang och bar. Wifi i gemensamma utrymmen.

  Lägenheter. Välj att bo i en studio med kombinerat sov- och vardagsrum med dubbelsäng eller i en tvårumslägenhet med vardagsrum och separat sovrum med tvåbäddssäng. Gemensamt för båda boendeformerna är att de är utrustade med pentry med kyl/frys, elspis, mikrovågsugn, diskmaskin, kaffebryggare och brödrost. Luftkonditionering, (varm i sovrum och badrum), kabel-TV. Säkerhetsbox. Badrum med bad/dusch. Balkong med utsikt mot poolen.