Översikt

Lagos - Portugal 15 dagar

Under vintermånaderna njuter turister och lokalbor av soltimmarna med ljumna dagar och lugnet innan den stora turistvågen och den heta sommarens intåg. Lagos är en genuin fiskeby och människorna som bor här är både trevliga och hjälpsamma. Staden är inte större än att du kommer att lära dig hitta mellan gränderna utan att tröttna på utbudet den ger.

Lagos gedigna historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och har varit bebott av kartager följt av romare och morer. Morernas intågande på 800-talet vittnas fortfarande i den vackra arkitekturen. Den skyddade hamnen var under 1400 och 1500-talen utgångspunkt för flera upptäcktsresor. Den medeltida muren öppnar upp till den gamla stadens hjärta där färggranna kakelplattor klär husen och vackra mönster i stengatorna slingrar genom gränderna.

Floden Bensafrim delar upp staden i den gamla staden i väst med den nya i öst. Vid fiskehamnen och marinan kan du njuta av eftermiddagssolen på någon av restaurangerna eller barerna. Här spelas även livemusik vissa eftermiddagar och kvällar.

Portugal har fortfarande angenämt låg kostnadsnivå vilket man känner av i Lagos.

Program

 • Resan till Lagos

  Flyg till Faro där vår värdinna möter dig, busstransfer till hotellet tar ca 1 timme. I anslutning till välkomstinformationen genomför vår värdinna en kortare rundvandring i Lagos för att du ska lära känna omgivningarna. Välkomstmiddag serveras på hotellets restaurang. 

 • Lagos

  Ingen dag är den andra lik. Med flertalet stränder, vacker arkitektur, butiker och hantverk, stort utbud av restauranger barer och mysiga caféer. Vandringstigar i grönska längs med havet samt ljuva kvällar med Fadosång. För dig som tycker om att bara strosa i det ljuvliga klimatet finns promenader längs stränder och längs med inloppet till hamnen. Eller varför inte avnjuta en promenad i den fina moderna marinan, för dig som gillar att titta på båtar. 

 • Aktiviteter och service

  Vår omtyckta värdinna finns till hands för service och erbjuder ett varierat aktivitetsutbud med allt från promenader, boule till frågetävling, vinprovning och mycket mer! Hon kommer att se till att din vistelse på Algarvekusten blir den bästa tänkbara. Programmet varierar veckovis. En del aktiviteter är till självkostnadspris. 

 • Aktiv långtidssemester

  Under din vistelse i Lagos erbjuds möjligheten att kombinera dina veckor med varierande aktiviteter, du väljer själv hur aktiv du vill vara. Morgonjympa vid poolen, cykla alternativt vandra i vacker natur. Det finns även golf och båtutflykter till grottorna. Köp dagens middag på fiskmarknaden, fynda lokala produkter på marknaden, eller varför inte besöka en närliggande vingård. Museum och vackra kyrkor finns att besöka precis som slavmarknaden som idag är en fin plats men som var centrum för Europas första slavhandel. 

 • Det erbjuds tilläggsutflykter

  Silves/Monchique/Praia da rocka: Silves är en av Portugals äldsta städer beläget i Algarves inre del. Monchique är den högsta byn i Algarve, 485 meter över havet, det sägs att romarna befolkade staden på grund av den helande kraften i vattnet som kommer från Monchiques bergskedja. Här njuter vi av lugnet och atmosfären långt bort från stränderna i Algarve.

  Sagres och Cape s Vincent - En historisk tur när den är som bäst! Vi åker till Sagres, Europas sydvästligaste spets med historia ända från Henrik sjöfararen och hans upptäcktstid. Vi besöker Ponta da Piedade med dess fantastiska klippformationer som kännetecknar Algarve.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 1/10
Pris Från 10 995 kr
Enkelrumstillägg Studio med utsikt mot poolen för eget bruk 3 600 kr
Detaljerade priser

Lägenhet med ett separat sovrum med balkong/terass mot pool 475 kr

I priset ingår
 • Reguljärflyg till Faro t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Välkomstmiddag
 • Del i studio med självhushåll
 • Luftkonditionering varm/kall
 • Städning varje dag
 • Kort orienteringstur till fots i närområdet.
 • Aktivitetsprogram (frivilligt)
 • Grand Tours långtidsvärdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Tillägg
Frukostpension 1500 kr
Halvpension 3900 kr
Utflykt Silves / Monchique, halvdag 350 kr
Utflykt till Sagres / Cape S:t Vincent, halvdag 350 kr
Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Aqualuz suit hotel apartamentos

  Hotellet för denna solmånad är beläget ca 15 minuters promenadväg längs med havet till Lagos citykärna. Det finns bussar precis utanför hotellet och en stor mataffär ligger runt hörnet av hotellet. Hotellet har ett fint poolområde med två pooler, restaurang och bar. 1 inträde per dag ingår till hotellets Health Club där det bland annat finns gym, bastu samt inomhuspool.

Boka din resa

2022-10-01 2022-10-15 10 995 kr SAS Stockholm, Arlanda 1 Boka resa